Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
мЯτ Chmielu
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bot 'timmy
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 2 Posty: 128
|
Wysłany: 22 stycznia 2011, 10:26 Temat postu: |
|
|
film nawet nawet na początku się dziwnie zaczyna...i trochę słabo z wydajnością
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
мЯτ Chmielu
Doświadczony driver
|
Wysłany: 22 stycznia 2011, 10:45 Temat postu: |
|
|
właśnie chyba z ta jakością przekombinowałem i dałem za duża rozdziale filmu, a replay'e były nagrywane w mniejszej rozdzielczości :/
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Winiacz
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 4 Posty: 806
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 22 stycznia 2011, 13:15 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście jakość na kolana nie powala, zresztą najgorsze co może zrobić twórca filmu to różnicować proporcje rozdzielczości! Ja tam widzę aż trzy różne! Od 16:9 po jakieś 3:4 (sic!). Już w Trackmanii przy tworzeniu avika ustawiaj rozdzielczość 1280x720 (popularne 720p), 30 fps musowo i antyaliasing na x9 (przy większym mnożniku różnica jest niezauważalna). I nie słuchaj pierdół Winiacza, bo H.264 ostro ssie. Używaj tylko i wyłącznie XviD MPEG-4 (choćby stąd http://www.idg.pl/ftp/pc_20794/Kodek.XviD.MPEG4.122.html, jest prosty, wydajny i skuteczny. Stopień kompresji polecam na między 2 a 4 (0 oznacza brak kompresji, 31 maksymalną). I nie zdziw się gdy minutowy film zajmie 450MB. To normalne.
Edit
Acha i nie zapominaj, by w programach zewnętrznych typu AAE, Sony Vegas czy Adobe Premiere, używać DOKŁADNIE tych samych ustawień - rozdziałka, stopień kompresji, FPS. Xvid ma o tyle dobrze, że ustawienia kodera się zachowują przy użyciu w różnych programach, więc nie będzie z tym problemu .
/Edit
I jeszcze PS do Timmy'ego:
TimmY^^ napisał: |
film nawet nawet na początku się dziwnie zaczyna...i trochę słabo z wydajnością |
Ja cię proszę, Timmy, na razie proszę:
a) pisz komentarze które pomogą autorowi ("dziwnie zaczyna" - WTF?)
b) nie używaj słów których znaczenia nie znasz
c) za kolejne takie posty, które nie wprowadzają nic do tematu i są błędne merytorycznie, będziesz dostawać warny. A na ZP się skończy.
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
мЯτ Chmielu
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 22 stycznia 2011, 14:28 Temat postu: |
|
|
o technicznej stronie wykonania filmu wypowiedzieli się już inni, mi jednak coś innego wpadlo do glowy ogladajac tego clipa.
trailer wyglada na to, ze idzie w kierunek skill-video.
jak już u kilku innych produkcji tego typu na polskiej scenie wydaje mi się to dziwne, ze sporo graczy/teamów robi skill-video, kiedy przeciez z wynikow turniejow wie się na jakim poziomie stoja.
proszę nie zrozumcie mnie zle, SPW, ale nie byloby to o wiele fajniesze, jakby film mial jakas inowacje, coś co pokazuje, czemu się roznicie od innych teamów?
przeciez pamietacie, jakie pozytywne echo mialo wasze zapisanie do ostatniego PL, gdzie ludzie się bardzo pozytywnie wypowiadali do waszej zabawniej nazwy teamu.
jak robicie kolejne skill-video na scenie, będzie to trochę nudne i mozna sobie pomyslec, jak sa tacy skillowi, to czemu nie maja odpowiednych wynikow na turniejach?
ja osobiscie chetnie zobaczylbym coś nowego, coś specialnego, coś, co pokazuje charakter i indiwidualnosc waszego teamu. jakieś przedstawienie graczy, może mala historia waszego powstania, lub coś, czego jeszcze o was nie wiem.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
мЯτ Chmielu
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Winiacz
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 4 Posty: 806
|
|
Powrót do góry |
|
|
мЯτ lukeboss
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cezar
Pedo
Ostrzeżeń: 2 Posty: 1277
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 24 stycznia 2011, 20:37 Temat postu: |
|
|
super, jakby obrazki opowiadaly wasza historie.
naprawdę bardzo mi się podoba taka idea, z tego mozna zmontowac na pewno fajny filmik.
zauwzylem jednak jedna rzecz, która w esporcie mozna dosc czesto zauwazyc w ostatnim czasie "since 2010" lub inny bliski rok.
jak dla mnie jest to bardzo smieszne i mowi bardzo zle o esporcie, jak trzeba się chwalic, ze multigaming czy drużyna istnieje rok lub dwa.
widocznie tak szybko padaja druzyny, ze jest się chwalic jednym rokiem istnienia.
jak daimler np pisze, ze istneije "since 1890" to ja to rozumiem, ale w styczniu 2011 pisać "since 2010" wydaje mnie się dziwne.
jest to jednak ogolny fenomen, a filmik idzie moim zdaniem w dobry kierunek. już jestem ciekawy na gotowy produkt.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|