Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Problem z edytorem tras TMNF

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
topór
Samochodowy prawiczek

PostWysłany: 23 września 2010, 21:44    Temat postu: Problem z edytorem tras TMNF Odpowiedz z cytatem  

Otóż zacząłem tworzyć własne trasy i napotkałem jeden problem.

Mianowicie mam kłopot z dopasowaniem rampy do podłoża na trasie z kwadratowymi częściami jako podłoże (nie wiem jak to się konkretnie nazywa). Chcę dołączyć do niej rampę ale nie da się równo ułożyć jej tak, aby car płynnie na nią wjeżdżał, albo jest ona za nisko, albo minimalnie ponad poziom boxów.

na wielu serwerach gram takie trasy i jakoś nie ma z tym problemu, jednak w edytorze taki problem się pojawia.

Sory, jeśli taki temat już był, ale tych jest tu naprawdę dużo, a ciężko znaleźć słowa kluczowe w opcji szukaj.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Santacruz
V.I.P.

PostWysłany: 24 września 2010, 0:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Cześć, zaznaczając iż jestem ostro nietrzeźwy zwracam uwagę na możliwość małego prawdopodobieństwa trafności mojej wypowiedzi Wink. Otóż są 2 rodzaje ramp w edytorze tras TM. Tutaj będę się posługiwał skrótami widniejącymi w rogu miniaturek w edytorze. Zatem pierwszy rodzaj ramp znajduje się w kategorii 5 : 1 [zaczynając od włączenia edytora; z powodzeniem możesz wciskać takie klawisze na klawiaturze (5 a potem 1)]. Pasujące do nich bloki znajdują się w dziale: 5 : 5 (począwszy również od "początku" edycji).

Druga wersja ramp znajduje się pod kombinacją: 6 : 8. Tam też znajdują się pasujące do niej bloki. W sumie to cała głowna kategoria 6 po odpowiednim ustawieniu pasuje siebie Wink.

Mam nadzieję, że w jakimś chociaż stopniu pomogłem Wink, jeśli nie, zapodaj screenami co będzie najprostsze do wytłumaczenia.

Ogólnie rzecz biorąc, fenomen tworzenia tras polega na miksowaniu, dobieraniu tak tych elementów (w zależnosci od prędkosci czy wymaganej techniki jazdy) aby tworzyło to jedno wielkie dzieło, na które potem z wielką chęcią poprawienia WR-a wraca się na serwer! Smile

pozdrawiam

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
topór
Samochodowy prawiczek

PostWysłany: 24 września 2010, 0:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Dzięki, problem z głowy, faktycznie jest tak jak mówisz, moje niedopatrzenie:)
THX

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Pomoc » Pomoc Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: