Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pat.wi
Jeździ konno
|
Wysłany: 02 Maj 2010, 17:38 Temat postu: minimalizacja |
|
|
Mam malutkie pytanie dotyczące jednej sprawy. Otóż kiedy odpalam grę TMUF sama mi się minimalizuje. Za pierwszym razem kasperski uważa iż to jest niebezpieczna aplikacja. Myślałem że to przez anty-wirusa mam taki problem, ale niestety po wyłączeniu nadal jest ten sam problem, sugerowano mi, iż problemem jest rodzielczość 1280x1024 pikseli, ale gdy zmieniłem na inną nadal jest taki problem. Oczywiście mogę grać, ale kiedy załączam grę to ze 30 razy mi się minimalizuje. Mógłby mi ktoś powiedzieć co jest nie tak? Jeżeli chodzi o mojego kompa to mam win7, 3 giga ramu, 4x2,33 gigaherca no i kartę graficzną NVIDIA GeForce 9800GT.
A druga sprawa to taka, iż kiedy gram to bez powodu robi mi się czarny obraz na 10-15 sek, wyskakuje komunikat iż sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność ( albo coś w tym stylu ) i nie zalicza mi przejazdu co na dłuższą metę jest wnerwiające.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
arctic
Samochodowy prawiczek
Zakaz pisania Ostrzeżeń: 1 Posty: 7
|
Wysłany: 04 Maj 2010, 11:35 Temat postu: |
|
|
po 1 nie chwal się kompem
a po 2 może to być wadliwy sterownik do grafiki albo direct, zainstaluj te
powyższe a może pomoze
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* Shion
Doświadczony driver
|
Wysłany: 04 Maj 2010, 13:38 Temat postu: |
|
|
Kvl napisał: |
po 1 nie chwal się kompem
... |
:shock:
To nie jest chwalenie się kompem tylko podanie sprzętu w celu informacyjnym aby móc rozwiązać ten problem, przecież może on dotyczyć nie tylko soft ale i hardware'u.
Co do tematu to minimalizowanie może spowodowane być wieloma uruchomionymi programami, z czego wynika brak odpowiedniej ilości ramu, lub też procek może być przeciążony. Sugeruję instalacje programów do czyszczenia kompa itp. lub/oraz reinstalacje TM.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pat.wi
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* Shion
Doświadczony driver
|
Wysłany: 04 Maj 2010, 17:44 Temat postu: |
|
|
powinien wystarczyć, jest w nim też opcja czyszczenia rejestru, co powinieneś wykonać.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|