Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Zeo
nawro
Pochwał: 2 Posty: 671
|
Wysłany: 27 grudnia 2006, 21:03 Temat postu: Ostatnia trasa w moim wykonaniu w TrackManii Nations |
|
|
Nie miałem ochoty pisać w starym temacie, bo o tej trasie byłoby cicho.
To jest trasa na pożegnanie TrackManii Nations. Oczywiście pojadę jeszcze w PITMC, ale po tym już zrywam z tą grą i czekam na TrackManię United (bo po paru screenach widziałem że naprawdę warto). Ponieważ mam zwyczaj, że muszę na pożegnanie coś jeszcze zrobić, tym razem niech to będzie po prostu trasa.
Ale nie byle jaka trasa (moim zdaniem). W końcu udało mi się zrobić trasę, gdzie nie trzeba używać hamulców. A zaczyna się 12-sekundowym PF startem, jestem pewien, że takiego PF startu jeszcze nie widzieliście. Ale nie o sam PF start chodzi. Konkretnie mam na myśli wykorzystanie w MediaTrackerze czegoś, co w pewien sposób spowodowało przełom w tej grze - DESZCZU (w wykonaniu Crusarda) I głównie deszcz był pomysłem na ostatnią trasę, wszystko pozostałe już mi przychodziło do głowy w czasie robienia trasy. No a trasa zawiera kilka części typowych dla szybkiej trasy - pętle, corkscrew, wallride'a i ja/Vzdę po inflatable. Znalazł się też spory skok przez trzy "kanciaste pierścienie". Ja osobiście uważam trasę za bardzo udaną ale tutaj liczą się wasze opinie.
No i jeszcze jedna ważna rzecz. żeby ta trasa działała i wyglądała jak należy, musicie ściągnąć dwie rzeczy:
Po pierwsze : TMXCityNights Mod - nocny mod, który również sprawia, że droga i inne bloki lekko się świecą na złoty kolor. Bez niego trasa nie wyglądałaby tak pięknie, a efekt deszczu przy błękitnym niebie przyniósłby dziwne odczucia. Mod wstawiamy do folderu GameData/Skins/Stadium/Mod . Nie wypakowujcie go
http://cablemodem.fibertel.com.ar/rebellion/TMXCityNights.zip
Po drugie : "paczkę" deszczową - czyli odgłosy i obrazki, które powodują, że na trasie panuje sztorm. Bez nich na trasie będzie widać szachownice zamiast kropli wody. Każdy element umieszczamy do wskazanego folderu.
http://cablemodem.fibertel.com.ar/rebellion/VultureMediaPack.zip
No i macie też trasę oczywiście
Powrót do góry |
|
|
«RH» PITMaN
Pirat drogowy
Pochwał: 1 Posty: 813
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zeo
nawro
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Kuldi
Doświadczony driver
Pochwał: 3 Posty: 143
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» PITMaN
Pirat drogowy
Pochwał: 1 Posty: 813
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zeo
nawro
|
|
Powrót do góry |
|
|
Saphir
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Kuldi
Doświadczony driver
Pochwał: 3 Posty: 143
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jan_icek
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Bad Olo
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jurek
Gangsta Mapper
|
Wysłany: 28 grudnia 2006, 12:49 Temat postu: |
|
|
Wielka szkoda Nawro, że chcesz odejść z TMN .
Mówiąc szczerze po cichu liczyłem, że dzięki Tobie powstanie w końcu Tutorial do MT z prawdziwego zdarzenia po polsku. Któż, jak nie Ty, najlepiej się na tym zna. Wiem z własnego doświadczenia, że wielu ludzi z talentem nie potrafi go rozwinąć - właśnie poprzez brak odpowiednich instrukcji. Pomyśl nad tym zanim zdecydujesz się rozstać z TMN!
Następna sprawa: Czekamy wszyscy na TMU, ale czy aby na pewno będziemy z niej wpełni zadowoleni. Może się okazać, że się rozczarujemy. Jak na razie to nie widze entuzjazmu wśród tych co już grają w TMU. Były głosy, że ma duże wymagania sprzętowe, mało serwerów itp. Pożyjemy, zobaczymy. Póki co, ja zachęcam Cię do pozostania w grze, która "poruszyła miliony graczy i jest nadal żywa". Jeszcze nie jeden pomysł wart będzie realizacji !
Pozdrawiam!
P.S. Chciałbym przejechać Twoją trasę, ale niestety pojawia mi się ten bug, o którym kiedyś pisałeś i nijak nie mogę go ominąć - ciągle ląduję po loopie na czarnej platformie, gdzie pojawia się tablica info o sposobie likwidacji tego buga. Świetny pomysł z tym wskokiem tyłem na loopa...
Ostatnio zmieniony przez Jurek dnia 28 grudnia 2006, 12:52, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jan_icek
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zeo
nawro
|
Wysłany: 28 grudnia 2006, 13:07 Temat postu: |
|
|
Aha widzę już mnóstwo problemów i potrzebne wam są trochę wyjaśnienia. A więc:
Saphir - przecież wyraźnie napisałem, że korzysta z moda TMXCityNights
Jurek - po prostu próbuj dalej z tą trasą. Za którymś razem musi ci się udać. No a tutorial do MediaTracker'a, hmmm... co prawda skończę z TMN ale jakiś poradnik można zawsze napisać.
Jan_icek - 1. Czytaj ze zrozumieniem Jak pisze że masz nacisnąć Alt+enter 2 razy lub uruchomić jeszcze raz trasę (lub nawet grę) TO RóB TO jeśli chcesz finishować! A więc drobna rada, na starcie naciskaj cały czas strzałkę w górę, a jeśli wylądujesz i pojawi się ten czarny ekran z napisami, to w takim razie tzw. PF (Press Forward) Bug "zadziałał". Ten bug powoduje, że auto leci inaczej, niż było to zaplanowane. żeby w końcu móc jechać dalej. Więc jak mówię, czytaj i rób to, co tam pisze.
2. Folderu Mod na początku oczywiście nie ma. Po prostu stwórz go i tam wklejaj mody.
Powrót do góry |
|
|
Jan_icek
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] hack
Team Poland