Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
°XX Jero
Admin
|
Wysłany: 21 listopada 2009, 23:56 Temat postu: Horrory |
|
|
Właśnie wróciłem z kina gdzie obejrzałem sobie "Paranormal Activity" (jak ktoś nie słyszał, to: http://www.filmweb.pl/f475848/Paranormal+Activity,2007). Jak dla mnie, dosyć dobry tylko szkoda że ludzie w kinach się nie potrafią zachować i cały czas tylko słychać szepty, śmiech, chichy, komentarze i inne takie. Zresztą, nie o tym tutaj chciałem pisać. Może znacie jakieś dobre horrory (pokroju właśnie "Paranormal Activity" czy "Blair Witch Project") godne polecenia?
Tylko jakieś bardziej ambitniejsze a nie jakieś "Piły", "Hostele" czy inne tego typu obrzydliwe (wcale nie straszne) filmy ;d Potrzebuje jakiegoś horroru gatunku slasher (http://pl.wikipedia.org/wiki/Slasher) lub właśnie coś pokroju tych dwóch co wymieniłem wyżej (kręcone tak jak dokument). Może być również coś z rodzaju tych które nawiązują do opętania przez demony/duchy i inne takie. No cokolwiek ambitnego i fajnego, którego na bank się przestraszę i utkwi mi w pamięci
Powrót do góry |
|
|
KD OrdonekQ7
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
|
Powrót do góry |
|
|
mikohn_vegas
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 22 listopada 2009, 1:19 Temat postu: |
|
|
Jeśli już podkopujesz Szósty zmysł i Innych do horrorów, to również można pod to podpiąć Osadę, którą osobiście polecam.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 22 listopada 2009, 1:23 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o horrory to dla mnie nr 1 jest film Egzorcyzmy Emily Rose, ale pewnie obejrzałeś już ten film tak jak klasycznego Egzorcystę.
Z innych polecam (takie mniej znane-większe prawdopodobieństwo, że ich nie obejrzałeś):
ILS - świetny klimat, film krótki, nie ma stworów ani mutantów, ale klimat pełen niepokoju rządzi w tym filmie. Do tego podobno na faktach.
CEL - Dla niektórych nudny, dla mnie ten film ma fantastyczny klimat i jest jednym z ciekawszych obejrzanych ostatnio. Do tego jest to film reżysera Blair Witch Project. Mi bardzo utkwił w pamięci.
CIERŃ - typowy survival horror. Kilka osób zamkniętych w pomieszczeniu musi za wszelką cenę przeżyć. Mi się podobało. COś w tym filmie jest od innych podobnych.
TAJEMNICA ŚMIERCI - niezły film, z zaskakującą końcówką, niskobudżetowy, klimatu nie było bo dziewczyna nie mogła tego filmu po ciemku obejrzeć, ale dobry film:P.
Ostatnio spodobał mi się film PANDORUM - horror sf. Podobne coś do DARK SIDE OF THE MOON, trochę Obcego i poniekąd miałem wrażenie, że oglądam też a'la DEAD SPACE. Klimat jak i scenografia wyjęta niczym z tej gry..
Coś o duchach to UDRĘCZENI, choć nieco wg mnie spartolili końcówkę, ale niektóre osoby z którymi oglądałem ten film patrzyły na ekran przez palce:). Niezły był też film DROGA DO PIEKŁA z 2007 roku. Jednak co do Slasherów to zostają Ci Helloweeny, Piątki 13stego, ewentualnie Seed Bolla.
Dla mnie osobiście filmy, których nie zapomniałem to przede wszystkim klasyka gore: Cannibal Holocaust, Aftermath, Man Behind The Sun i Salo czyli 120 Sodomy (to nie horror, ale ryje psyche ostro).
Przypomniałem sobie że chyba w filmie Eskalofrío było chyba coś z kamerą, albo się mylę. W każdym bądź razie niezły film. Taki hiszpański horror dla młodzieży.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
MazuM
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
khorinis
Doświadczony driver
|
Wysłany: 22 listopada 2009, 10:03 Temat postu: |
|
|
Taak, jeżeli horrory, to według mnie jedynie filmy o zombie i tego typu mutantach. Wart polecenia, jest wyżej wymieniony film przez zbakanego, czyli 28 dni później : ) Klimat po prostu powala. Polecam również Resident Evil 1 część, choć to właściwie bardziej film akcji niż horror, ale można się też przestraszyć (ze 2 razy ) Super jest "The THING", polecam obejrzeć. Ostatnio oglądałem też Noc żywych trupów z 1968, raczej się nie przestraszycie, ale warto zobaczyć jak to się robiło kiedyś. A i jeszcze taki jeden film o wilkołakach "Srebrna Kula" no i może jeszcze DogSoldiers.
_________________ "Człowiek uczy się na błędach" - nie jestem człowiekiem
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
Wysłany: 22 listopada 2009, 10:30 Temat postu: |
|
|
"Osada" - miałem obejrzeć chociaż odstraszały mnie negatywne recenzje, ale skoro polecasz to obejrzę chętnie (tym bardziej że i tak już kilka razy miałem ją zobaczyć ) "Egzorcysta" i "Egzorcyzmy Emily Rose" oglądałem. Obydwa mi się spodobały Z tych co Abszt wymieniłeś to słyszałem tylko o "Udręczonych", reszty nie znam, ale to dobrze, ciekawiej się będzie oglądało "28 dni później" miałem kiedyś obejrzeć, nawet sobie to pożyczyłem od kogoś i do tej pory się kurzy na półce bo totalnie o tym zapomniałem "Resident Evil" 1 i 2 oglądałem, fajne, ale tak jak khor piszesz, bardziej bym to podciągnął pod film akcji ^^ "The thing" też widziałem, jeden ze starszych filmów który bardzo mi się spodobał. Reszty nie widziałem, muszę sobie poczytać o nich i wybiorę te najciekawsze, chociaż już na pewno na pierwszy ogień pójdzie "REC" tak żeby zdążyć jeszcze pójść do kina na "REC 2"
Powrót do góry |
|
|
KD OrdonekQ7
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz