Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KD OrdonekQ7
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
Wysłany: 18 listopada 2009, 20:38 Temat postu: Video by Lexiu - Ordonek Skill Video. |
|
|
Helou gracze. Chciałbym Wam zaprezentować, mój pierwszy (a następny dłuuuugo nie powstanie) skillowy filmik. Stworzył Go jak wskazuje nazwa tematu - Lexiu. Pracowaliśmy nad Nim od października i myślę, że to co z tego wyszło Wam się spodoba.
Nie sa to "same replay'ie z muzyką", jak jest na wielu filmikach, tylko urozmaicone replaye, MT, ładne zgranie z muzyką itp.
Do Lexa zgłosiłem się po tym, jak czasu zbytnio nie miało dla mnie paru innych moviemakerów. I była to bardzo dobra decyzja, bo film mi się podoba.
Trasy jakie wykorzystałem to jakże, przez wielu lubiane "minisy", a także długie trasy turniejowe.
OK, zapraszam Was na obejrzenie tego "cuda". xd
Wersja HD (słabsza, ale niewiele) na vimeo.
http://vimeo.com/7678768
Wersja HD - lepsza którą, polecam, jeśli nie odstrasza Was czas ładowania) na tm-tube. ^^
Kod: |
Pojawi się wkrótce, prawdopodobnie jutro. |
Zachęcam do oglądania, wyrażania swojej opinii na temat filmu.
PS. Polecam Lexa, dobrze mi się z Nim pracowało. Lex...WIELKI DZIĘKI! :wink:
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Rezys
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 454
|
|
Powrót do góry |
|
|
Voj4k
Admin
Ostrzeżeń: 4 Posty: 1091
|
|
Powrót do góry |
|
|
1X4rd451
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 559
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 18 listopada 2009, 21:35 Temat postu: |
|
|
No to pizgnę epitetem, a raczej komentem do komenta
1) Co do strony VideoCopilot.net, ona od tego właśnie jest, by nie zżynać, a uczyć się i wykorzystywać owe efekty (polecam każdemu początkującemu ogarnięcie tej strony). Oświadczam że każdy efekt został zrobiony samodzielnie z tego co pamiętałem (spoooooro się naoglądałem VideoCopilot), kto nie wierzy to jego sprawa.
2) To chyba naturalne, że to co dobre się powiela... jakoś iam nie miał do was/mnie pretensji o żerżnięcie prezentacji mapy (film Pawła) przed repem
3) Cóż, Slowmotion na Allstars Forever rzeczywiście musiałem nieco przyspieszyć (z tego co zauważyłem to jedyny nienaturalny) pod muzykę, która chyba dużo bardziej drażni zwalniana lub przyspieszana
Voj4k - czemu wszystko co dobre przypisuje się fartowi albo Bogu?
Rezys - bug z PL7 - prawdopodobnie mało widoczny, bo ani ja ani Ordon nie zwróciliśmy uwagi ;d
Co do napisów w intrze - traktujcie to jak zapchajdziurę w sumie 180 graczy z pierwszych drugich lig to nawet nie procent w porównaniu z ponad 270000 polaków grających w TM, więc... Tak z przymrużeniem oka.
//Ninja edit//
ZP Kiciakowi ;D
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX DiabloS_CRB
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD OrdonekQ7
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
Wysłany: 18 listopada 2009, 22:50 Temat postu: |
|
|
okej...co do pierwszej nuty. Jest taka, bo mi pasowała pod intro i dlatego, ze bardzo ją lubię.
PL7-Flavus...widocznie ja i lex jesteśmy ślepi, bo ni chuja tego nie widziałem, a teraz kłuje mnie w oczy. ;d
Czekam na więcej komentarzy.
Ahh...jeszcze co do napisów, to Lex wyjaśnił 180 graczy z 270000, to już raczej czołówka. amazing skill nie równa się best skill itp. ;p choooociaż...może i troszku przesadzone, ale już nie zmienialiśmy tego, za dużo roboty. ;>
|
|
Powrót do góry |
|
|
eXiliado skt7
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 920
|
Wysłany: 19 listopada 2009, 7:29 Temat postu: |
|
|
Jak zobaczyłem nazwę tematu to myślałem że jakub się napił i znów pisze bzdury
Na razie oglądałem bez głosu;d i muszę powiedzieć ,że film jest dobry, nie znudził mnie. Nie będę się rozpisywał bo wszystko napisali wcześniej, GJ panowie.
/aa, zapomniałem dodać jednego, ten "efekt" albo raczej "defekt" na początku co tam wyskakują napisy gut maper itp. i samochód znika i się pojawia, to albo u mnie to tak pokazało ch**owo, albo przesadziliście
_________________ Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Psik
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 968
|
|
Powrót do góry |
|
|
mikohn_vegas
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 19 listopada 2009, 11:19 Temat postu: |
|
|
Lexaeus napisał: |
Co do strony VideoCopilot.net, ona od tego właśnie jest, by nie zżynać, a uczyć się i wykorzystywać owe efekty (polecam każdemu początkującemu ogarnięcie tej strony). Oświadczam że każdy efekt został zrobiony samodzielnie z tego co pamiętałem (spoooooro się naoglądałem VideoCopilot), kto nie wierzy to jego sprawa. |
Xardas Ci tutaj nie zarzuca braku samodzielności w wykonaniu tylko lekki brak oryginalności (zachowanie oraz kolorystyka obiektów). Chwała Ci za to, że tyle czasu spędziłeś na oglądaniu tych świetnych tutoriali i wszystko to zrobiłbyś z zamkniętymi oczami. Mimo wszystko powinieneś postarać się o wykorzystanie tej wiedzy do stworzenia własnego efektu.
Z drugiej strony te efekty są ładne, dopracowane i nieźle komponują się z całością. W centrum Opola na jakimś telebimie widziałem reklamę czegoś tam zrobioną niemalże identycznie jak ten projekt http://www.videocopilot.net/tutorials/fancy_title_plate/ (kolory i wszycho to samo). Ja się skrzywiłem, ale spora większość ludzi tego w życiu nie widziała i robiło to na nich wrażenie.
Oglądając taki filmik jak Twój i trafiając na te podobne elementy, wprawione oko myśli "To już było, sporo pracy w to włożył, ale było, było". A takich wprawnych oczu wśród graczy jest coraz więcej.
Film oceniam podobnie jak Xardas Praca kamery świetna, skill Ordonka wzorowy.
Pozdro
_________________ www.hsi.pl
www.iiyama-sklep.pl
www.chemsped.pl
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver