Wysłany: 09 lipca 2009, 21:10 Temat postu: OwnStyle - Jumpstyle
witam. tym razem ja chcialbym pokazac Wam moje drugie hobby jakim jest Jumpstyle (OwnStyle).
Kilka slow o tym. Jumpstyle jest to gatunek tanca w ktorym każdy krok musi być do bitu piosenki, piosenki te to najczesciej Hardstyle,Hardcore.
Polscy jumperzy wymyslili odrebny styl zwany "OwnStyle" , który laczy wszystkie style z dziedziny Jumpstyle. Jak narazie Polacy naleza do czolowki jumperow wlasnie w OwnStyle, przez co Polscy jumperzy sa najbardziej rozpoznawani w tym swiecie. Mistrzostwa Polski (Ligi Jumpstyle) było ich 6 - rozgrywane na dwoch serwisach internetowych.
JumpstylePolska :
I Edycja - wygral CEBUL
II Edycja - wygral OEIL
III Edycja - wygral RUMUN
IV Edycja (Liga DUO) - wygrali Hyperx & Browar
Jumpstyle.boo :
I Edycja - wygral BULLET
II Edycja - wygral DANNIEL
rozgrywane sa również Mistrzostwa Europy ale najczesciej sa w Belgii,Holandii i skacze się tam odmiane zwana "TekStyle" , także mało prawdopodobne aby OwnStyler wygral te mistrzostwa.
Zloty również sa organizowane po calej Polsce. Osobiscie bylem na dwoch zlotac w Krakowie 28.03.2009r. (było na nim okolo 200 jumperow) oraz niedawno temu był zlot w Przemyslu 26-27 czerwca 2009r. było na nim ok. 60 jumperow (biorac polozenie Przemysla to i tak dużo ludzi było) .
A oto kilka moich filmow :
PS: jeśli mi ktos powie jaki jest bb-code na to aby tutaj na forum wyswietlil się film proszę napisac a poprawie
Ostatnio zmieniony przez komaryt dnia 10 lipca 2009, 7:59, w całości zmieniany 2 razy
fajnie wywyijasz, ale na jakieś disco to taki styl chyba niezbyt, jak jest tloczno na parkiecie co ?
na disco może być xd nawet jak jest mało miejsca to się da zaskakac nawet i old schoola
tylko trzeba miec odpowiednia piosenke bo wtedy to lepiej wyglada
Crystal napisał:
Nie no mi tak się podoba, ale musisz się ostro napocić w takim skakaniu, co? xd.
napocic nieee ale się zmeczyc idzie tylko ze najgorzej jest jak nie masz weny na skakanie a musisz film nagrac wtedy jest tragedia bo się bardzo dużo razy powtarzasz a to trochę psuje efekt
ten styl bardziej mi się podoba anizeli np. breakdance. Tutaj nie musisz gibac się na plecach albo na glowie co jest bardzo meczace.
Jak się postarasz to i przy krakowiaku się zmeczysz;p Ale nie ma co tego porownywac do breakdance, który jest zdecydowanie bardziej efektowniejszy, i mysle ze trochę trudniejszy od own/jump style. Ale i tak szacun dla was:D _________________
jumpstyle roxxxxxxx. z tym ze kawalki sa nieraz w pizdu poryte w sumie najfajniejsze maja Jeckyll&Hyde i to nie tylko slawny Freefall od którego się zaczal boom na skakanie a tak poza tym to ma kolega racje: bez weny raczej nie probowac bo idzie się tylko zniechecic
@Iam: czepiasz się
a breakdance ssie bo to ani do muzyki nie jest ani do niczego. koniec.kropka. ^^ _________________
Jak dla mnie tecktonik i jumpstyle to żaden taniec, imo wywijanie bez ładu i sensu. Ale to tylko moje zdanie. _________________ Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Jak dla mnie tecktonik i jumpstyle to żaden taniec, imo wywijanie bez ładu i sensu. Ale to tylko moje zdanie.
a pewnie powiesz ze Breakdance jest bardziej efektowniejszy/lepszy dlatego ze jest popularny/znany ? ... każdy tak mowi...
mam szacunek do kazdego stylu tanca ale jeśli ktos pisze mi ze inne style sa lepsze bo sa popularniejsze (z twojego posta mogę to wywnioskowac) to z calym szacunkiem "Bye Bye" ... owszem może wyglada to trochę dziwnie takie skakanie/krecenie się, wywijanie rekami ale przynajmniej jest to bardziej ulozone niz breakdance... w "brejku" , co... krecisz się stajesz na rekach i tyle to mozna by powiedziec ze lekcja wf jest tez tancem bo niektore cwiczenia w gimnastyce sa zapozyczone do break'a ...
a jumpstyle/ownstyle oraz tecktonik, melbourne shuffle, c-walk nie sa rozpowszechnione w Polsce ale jakbys pojechal do Holandii,Belgii,Francji,Australii,USA gdzie te tance powstaly mozliwe ze zobaczyl bys ludzi ktorzy skacza na ulicy... my jumperzy skaczemy dla przyjemnosci dla hobby a nie tak jak Ci co tancza breakdance dla slawy,pieniedzy i szpanu...
kolega był w Mam Talent, nie przyjeli go ... a dlaczego? bo nie jest znany taniec i powiedzieli mu ze nie jest efektywny hmm... czy ten koleś nie jest efektywny ?
do YCD tez poszli koledzy to dali ich na drugi etap jazz i coś jeszcze a dlaczeog? bo również nie znaja naszego stylu !
peace
Masz racje, bredgens( lepper ) imo jest efektowniejszy, wymaga więcej czasu poświęconego na treningi etc etc. Nie mów mi ,że jumpstyle/tecktonik jest trudniejszy...
Tak na prawdę to mi to nawet do końca tańca nie przypomina Nie obraź się, ale takie skakanie machanie nogami tupanie i kręcenie się raczej nie jest tańcem.
I nie myśl, że każdy woli breakdance bo jest popularniejszy, pierwszy raz spotkałem się z tak głupim stwierdzeniem. _________________ Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Ostatnio zmieniony przez eXiliado skt7 dnia 10 lipca 2009, 19:42, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 10 lipca 2009, 14:41 Temat postu:
Jakoś sceptycznie jestem do tego nastawiony. Nasi górole lepiej wymiatają I to jeszcze z ciupagą! _________________ „Jeśli gry komputerowe są jak narkotyk, to TrackMania jest najczystszą kokainą na rynku”
Masz racje, bredgens( lepper ) imo jest efektywniejszy, wymaga więcej czasu poświęconego na treningi etc etc. Nie mów mi ,że jumpstyle/tecktonik jest trudniejszy...
Tak na prawdę to mi to nawet do końca tańca nie przypomina Nie obraź się, ale takie skakanie machanie nogami tupanie i kręcenie się raczej nie jest tańcem.
I nie myśl, że każdy woli breakdance bo jest popularniejszy, pierwszy raz spotkałem się z tak głupim stwierdzeniem.
Szacunek dla tego pana. Polska języka trudna języka, nie? n/c ;p;p;p
komaryt napisał:
lekcja wf jest tez tancem bo niektore cwiczenia w gimnastyce sa zapozyczone do break'a
taaaaaaa ''rowerek'' zdecydowanie mi przypomina breaka, i przysiady tez... nie no jaja sobie robisz, i to zbuki.
komaryt napisał:
my jumperzy skaczemy dla przyjemnosci dla hobby a nie tak jak Ci co tancza breakdance dla slawy,pieniedzy i szpanu...
wy jumperzy to po co wrzucacie na yt filmiki z waszymi wycznyami? czasem nie dla szpanu? mowisz ze ci co tancza breaka tancza dla kasy, slawy, kasy. a sam jestem pewny ze jeśli ktos by wam zaplacil za jakiś wystep, to byscie dlugo nie czekali tylko skorzystli z okazji. i bez przesady z ta kasa bo watpie aby dalo się z tego wyżyć... Zarzucasz coś komus, co jest normalne. jeśli ktos posiada ponadprzecietne umiejetnosci to dlaczego ma nie skorzystac z okazji i się wzbogacic, czy posmakowac slawy? _________________
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2