Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 14 stycznia 2009, 16:24 Temat postu: Kwestia PL7 i profesjonalnej organizacji. |
|
|
Nowy temat założyłem w obawie, że mój post zgubiłby się pośród potoku kolejnych postów w temacie podobno o rezerwacji terminów.
Jestem nowy, niedoświadczony i nie mam większego pojęcia o niuansach i historii polskiej sceny TMNF (by nikt nie mówił, że uważam inaczej), dlatego chciałbym, by ktoś mi wyjaśnił na publicznym forum, dlaczego doszło do takiej sytuacji, jaką widzimy teraz. Nie chodzi mi o karę dla NAR czy wycofanie się RGS-u, ale o następujące pytania:
- Skoro Polish League w zamierzeniu ma być profesjonalnie (a przynajmniej na tyle profesjonalnie, na ile pozwala na to ogólna kondycja e-sportu) organizowanym turniejem, zakładam, że nastąpiły próby podłączenia go do jakiegoś międzynarodowego serwisu podobnym turniejom poświęconemu. (Nie znam się na tym, bo TMNF jest pierwszą grą, w której staram się aktywnie udzielać online, więc jedynym takim serwisem, jaki znam, jest ESL.) O co dokładnie chodzi z gamebite? Czy takie próby podłączenia się poza tą z gamebite faktycznie miały miejsce, jaki był ich efekt i czy takie próby nadal są prowadzone?
- Turniej PL7 cierpiał na spore opóźnienie, w końcu miał być grany na jesieni ubiegłego roku. Czy lepiej byłoby nadal czekać na bardziej profesjonalną organizację (a nie wiadomo, ile należałoby czekać, może miesiąc, może rok, może dłużej) niż uczestniczyć w PL7 współorganizowanym przez tmpolska?
- Pierwsza edycja PITMC była rozgrywana w "zamierzchłych czasach" i mimo co jakiś czas podnoszących się głosów o tym, że może przydałoby się zorganizować następną (sądząc po tematach na forum), o drugiej edycji słuch na dobrą sprawę zaginął aż do momentu pojawienia się jej w kalendarzu na tmpolska. Czy współorganizacja drugiego PITMC przez tmpolska też jest złym pomysłem i należy zamiast tego czekać kolejne miesiące na drugą edycję?
Zaznaczam, że nie piszę tego z pozycji admina tmpolska.com, ale z pozycji relatywnie nowego polskiego gracza TMNF, który chciałby po prostu zagrać w PL i PITMC. Nie mam zamiaru tym postem włączać się do dyskusji między Kamilą a Jakubem, chciałbym po prostu otrzymać odpowiedzi, które pozwoliłyby mi zrozumieć, skąd cały ten konflikt w ogóle się wziął.
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 14 stycznia 2009, 16:47 Temat postu: Re: Kwestia PL7 i profesjonalnej organizacji. |
|
|
No to krotko i mam nadzieje rzeczowo:
Scooter Fox napisał: |
- Skoro Polish League w zamierzeniu ma być profesjonalnie (a przynajmniej na tyle profesjonalnie, na ile pozwala na to ogólna kondycja e-sportu) organizowanym turniejem, zakładam, że nastąpiły próby podłączenia go do jakiegoś międzynarodowego serwisu podobnym turniejom poświęconemu. (Nie znam się na tym, bo TMNF jest pierwszą grą, w której staram się aktywnie udzielać online, więc jedynym takim serwisem, jaki znam, jest ESL.) O co dokładnie chodzi z gamebite? Czy takie próby podłączenia się poza tą z gamebite faktycznie miały miejsce, jaki był ich efekt i czy takie próby nadal są prowadzone? |
TMNF znajduje się duuuzo poniżej jak to nazwales 'kondycji e-sportu', proby były jedynie z gamebite, odybyly się tam nawet dwie poprzednie edycje i moglo tak pozostac, gdyby nie konfikty w zarzadzie tej strony i powstanie stosunkowo niedawno podobnej strony gameback.net (nie chce dokładnie tlumaczyc, tym bardziej, ze nie bardzo już pamietam o co chodzilo). Wiecej mozesz poszperac tu na forum lub na [url]gamebite.net[/url]
- Turniej PL7 cierpiał na spore opóźnienie, w końcu miał być grany na jesieni ubiegłego roku. Czy lepiej byłoby nadal czekać na bardziej profesjonalną organizację (a nie wiadomo, ile należałoby czekać, może miesiąc, może rok, może dłużej) niż uczestniczyć w PL7 współorganizowanym przez tmpolska? |
n/c PL7 imho i tak jest zbyt szybko, w poprzednim roku mielismy dwie edycje ciagu pol roku, ile mozna?
- Pierwsza edycja PITMC była rozgrywana w "zamierzchłych czasach" i mimo co jakiś czas podnoszących się głosów o tym, że może przydałoby się zorganizować następną (sądząc po tematach na forum), o drugiej edycji słuch na dobrą sprawę zaginął aż do momentu pojawienia się jej w kalendarzu na tmpolska. Czy współorganizacja drugiego PITMC przez tmpolska też jest złym pomysłem i należy zamiast tego czekać kolejne miesiące na drugą edycję? |
W PITMC były spore nagrody i wlasnie z powodu ich braku Scary a pozniej Red zaprzestali dzialan... Turniejow 4fun jest wystarczajaco, ten nie musi się odbywac, jeśli ma być kolejnym z rzedu
jeśli jednak ma się odbyc zaraz po PL7 to może Redzik wznow poszukiwania sponsorow? może Skrap dolozy się zamiast swojego 'turnieju only for pł0'?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Psik
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 968
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
Wysłany: 14 stycznia 2009, 22:19 Temat postu: |
|
|
Krotko mowiac
ESL nie chciał
GB było "trochę" amatorskie
_________________ *... i wszystko jasne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|