Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 15:04 Temat postu: Jakiś godny następca kapitana? |
|
|
Yo,
w związku z definitywnym odejściem Jakuba i nadciągającym Nations Cupem (może nie wielkimi krokami nadciągającym, zostały jeszcze jakieś 3 miechy, ale przecież dopiero co skończyła się poprzednia edycja, nie? ) wypadałoby podjąć jakieś działania zmierzające ku wyborowi nowego kapitana repry. Moim zdaniem żadna ankieta dostępna dla wszystkich nie ma sensu (a Yarda nie ma, tym samym nie można w niczym grzebać). Lepszą opcją wydaje mi się zwykłe pisanie postów (ew. wysyłanie e-maili) przez graczy z np. top6 ostatniego PL. Bez wyjątków typu Jurek czy Cobham, pomimo że takie osoby szanuję i cenię za ich wkład.
Czym powinien się cechować przyszły kapitan? Przede wszystkim nieco szybciej rozpoczęty wybór reprezentantów i ich późniejsza motywacja. IMHO taka osoba powinna mieć choć raz dziennie czas na rozmowę z podopiecznymi. Angielski w stopniu komunikatywnym i dobry humor to także mocne zalety . O takich rzeczach, jak bardzo dobra znajomość sceny i raczej niemałe doświadczenie w grze chyba nie trzeba wspominać.
Wymagania By Seque (niby prawie identyczne, ale warto dodać ) - Ktos kogo by wszyscy szanowali i jednoczesnie ta osoba nie robila takich ekcesow jak jakub po % oraz 18+ na karku
Z góry mówię, że ja się na to nie piszę (a już niejedna osoba mi pisała/mówiła, że bym się nadał). Uważam, że połączenie ubermegahiperbotz00ra (<skromny mode on>) i osoby mającej władzę nad resztą równorzędnych ubermegahiperbotz00rów to słabe połączenie.
Jeśli uważacie mój pomysł za badziewny, to pisać bezpośrednio (już odpalam licznik na GG )
Ostatnio zmieniony przez [POL] ShaDDy dnia 02 czerwca 2009, 15:15, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
envy
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 16:02 Temat postu: |
|
|
Jak dla mnie to równie robrze może nie być kapitana. Bo i po co? Można robić głosowanie, kto powinien brać udział w meczach, kto powinien reprezentować Polskę w turniejach. Jakby się to odbywało? Po prostu głosowanko na tmpl przed jakimś ważniejszym meczem. A jeśli już kapitan miałby być to wcale nie musi być botem (patrz: sukces repry na NC4, mimo iż, bez obrazy, Jakbum nie był w tym casie supermegahiperprobotem). Na kapitana ja widziałbym osobę, która jest bezkonfliktowa ale w razie potrzeby potrafi ostro złapać za gardło, potrząsnąć graczami i doprowadzić do porządku. Oczywiście to wszystko z dozą humoru, bo trzeba się też umieć bawić Ale to tylko moje nic nie znaczące zdanie, pewnie i tak nikt nie czyta tu już postów dłuższych niż 50 znaków.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* suwak
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szampon
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 3 Posty: 227
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fefan
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Khasius
ESWC.pl 2k8 winner
Pochwał: 1 Posty: 555
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fan
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 17:47 Temat postu: |
|
|
Przeszlo mi coś takiego przez mysl Fan, ale taka samowolka trochę by byla
"ogólnie lepiej by było się najpierw dowiedzieć kto chciałby kapitanem zostać - bez fałszywej skromności "
ja już dawno zauwazylem i chyba się do tego przyzwyczailem, ze trzeba tu za uszy ludzi ciagnac zeby ktos się czegoś podjal... dlatego najpierw skladanie propozycji, a wtedy wyrazanie zgody/checi
ogolnie jest tak, ze Red nie ma czasu, Jarkowi się nie chce/nie ma czasu, Wally na razie nie ma czasu, być może ze po wakacjach już będzie dostepny, ja nie chce, Wixa nikt nie chce
Wiec z dotychczas wymienionych zostaja Khas (?), Grono (?) i Hack, z tym ze Haczus mocno zabiegany
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* yo_oo
Jeździ konno
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 18:08 Temat postu: |
|
|
mogę wtrącić?
Shadow.. skoro rozpocząłeś temat i pojawiają się propozycje to wal charakterystykę kandydatów. Wyciągaj ich cechy, które przemawiają za tym, że są idealnymi kandydatami.
Sam po cichu kolekcjonuj ich i poczekaj kilka dni co z tego wyjdzie. A później walnij ankietę. Możesz oczywiście zaznaczyć, że ankieta to jeden z kilku etapów wyboru kandydata. Uważam, że znaczące zdanie powinny mieć osoby będące już w reprezentacji bo to głownie Wam musi się dobrze współpracować z Kapitanem.
Dlatego pokaż kandydatów, sam dokonaj wstępnej selekcji, daj ankietę a w gronie reprezentantów wybierzecie tego jedynego, najlepszego i ukochanego:)
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wix
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 18:45 Temat postu: |
|
|
Kto powiedział, że nikt nie chce Wixa? Ja osobiście uważam, że gdyby się podjął "kapitaństwa" to mogłoby się coś z tego związku fajnego urodzić. Czemu od razu taka dyskryminacja na starcie? Shad, why?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Jarecki
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fan
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wix
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* yo_oo
Jeździ konno
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 19:00 Temat postu: |
|
|
kandydaci tez!
wix na pierwszy ogień daj no tu autoreklamę!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* chybeck
Pirat drogowy
|
Wysłany: 02 czerwca 2009, 19:00 Temat postu: |
|
|
Wix napisał: |
Ide sobie ustawic taki status na gg noobki :F
heh
Nie, no jeśli chodzi o sprawe repre to przede wszystkim reprezentanci musza się wypowiedziec jak to widza... |
no i pierwszy się wypowiedział jak ktoś godzien tego stanowiska
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|