Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Trackmania Rankings

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Klany/Drużyny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 25 lutego 2009, 22:36    Temat postu: Trackmania Rankings Odpowiedz z cytatem  

Liczę na pewien odzew w tej kwestii, więc się postarajcie. Wink

Na początek link: http://tm-rankings.com

Trackmania Rankings to taka sympatyczna strona, gdzie przechowywane są wyniki wszystkich większych i wielu mniejszych turniejów rozgrywanych w TMNF i TMUF. Jak sama nazwa wskazuje, prowadzi też rankingi najlepszych drużyn i graczy na podstawie wyników, które są w bazie danych serwisu... ale nie o to chodzi. Chodzi o to, że serwis ten posiada sporą bazę danych nie tylko o turniejach, ale też o drużynach i zawodnikach - można sobie np. prześledzić większość kariery takiego Frostbeula, zobaczyć gdzie grał, co wygrywał itd. Ba, można zobaczyć osiągnięcia każdego gracza, jeśli tylko znajduje się w bazie danych.

O co więc mi chodzi? Otóż o to, że informacje o polskich graczach i turniejach są na żałosnym poziomie. Myślę, że dobrze byłoby to zmienić, tym bardziej, że polska scena rośnie w siłę z miesiąca na miesiąc.

Wyników polskich turniejów jest bardzo mało, raptem eliminacje do ESL Major Series, ostatnie PGA i PL7, ale wyniki kolejnych imprez będą tam już podawane szczegółowo, moja w tym głowa. Problemem jest baza danych graczy i zespołów.

Zawodników przypisanych do drużyn jest niewielu, a niektórzy przypisani są nieprawidłowo. Można to łatwo naprawić - wystarczy podać w odpowiednim miejscu skład swojej drużyny według podanego wzorca. Po co to robić? Choćby po to, by pokazać, że Polacy w TM są zorganizowani nieco lepiej niż Słowenia czy inna Macedonia. Wink

Co trzeba zrobić?
- Po pierwsze się zalogować. Do zalogowania potrzebne jest podanie loginu w TM i tzw. community code, który łatwo można uzyskać podając swój login i hasło w TM tu: http://official.trackmania.com/tmf-communitycode (jak widać, formularz ten jest na stronie trackmania.com, więc kradzieży konta nie trzeba się raczej obawiać).
- Teraz możemy już uaktualnić skład swojej drużyny. Póki co w bazie danych są tylko, o ile się dobrze orientuję, uczestnicy PL7 i TL2 oraz #p~S i |GT|.
- Inne drużyny mogą poprosić o stworzenie swojej na tm-rankings.com, jeśli jakikolwiek z ich graczy był kiedykolwiek sklasyfikowany. Ten warunek na pewno spełnia NAR dzięki udziałowi Lewego w kwalifikacjach do EMS; czy ktoś jeszcze - nie wiem. Przydałoby się przy tym, by to właśnie ten sklasyfikowany gracz ową prośbę wystosował.
- Udajemy się zatem na odpowiednie podforum (dostępne dopiero po zalogowaniu), poprzez Forums -> Trackmania Nations Teams Modifications. Tam są podane wzory tematów zawierających prośby zarówno zmiany składu, jak i stworzenia nowej drużyny. Wszystko oczywiście po angielsku. Jak ktoś nie rozumie, mogę pomóc. Smile Zmiany w składzie może zgłosić chyba ktokolwiek z danego teamu, ale jeśli jego login już jest w bazie danych (tzn. był sklasyfikowany), tym lepiej.
- Ostatni myk jest taki, że należy podać też login każdego gracza dodawanego do składu. Proszą również o daty dołączenia, ale tutaj nic się nie stanie, jeśli trochę pozmyślacie (oczywiście jeśli jesteście w stanie podać w miarę prawdziwe daty, tym lepiej).

Chciałbym, żeby ktoś się tym jednak przejął, bo denerwuje mnie, gdy widzę takiego Jareckiego nie przypisanego do teamu, a mor_ola w RBF. Smile Oferowałem już adminom tm-rankings, że podam im te składy, ale oni chcą, by każdy team dbał o siebie, zadbajcie więc. Wink Póki co pełny skład ma P4G, prawie pełny PGS, szczątkowe TCW i FF; reszta jest pusta lub prawie pusta.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69

PostWysłany: 25 lutego 2009, 22:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

pomijajac to ze ranking jest tyle samo wart co ten Szynpola, to może jednak warto się pokazac, tym bardziej ze przybywa u nas turniejow. Ja tam wiekszosc loginow PGSu- mam z PITMC wiec duzym problemem to nie będzie akurat Razz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG MSN Messenger
envy
Osiwiał za kierownicą

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 26 lutego 2009, 6:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

mnie najbardziej ciekawi jakie rbf ma hasło, bo nikt z nas tego nie ustawial
Powrót do góry
°XX DiabloS_CRB
Pirat drogowy

PostWysłany: 26 lutego 2009, 7:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

nas też dręczy to arcytrudne pytanko ^^

Powrót do góry
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach

PostWysłany: 26 lutego 2009, 12:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Hasła dla każdej drużyny są generowane losowo i zobaczyć mogą je tylko ci, którzy już do danej drużyny należą (po zalogowaniu w Controls -> My Teams -> najechać myszką na nazwę teamu). W przypadku RBF: namówcie mor_ola albo moZo, żeby się tam zalogowali; w przypadku XX: nie da rady, musicie to zrobić tak, jak napisałem w pierwszym poście. Smile

Powrót do góry
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 26 lutego 2009, 18:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

TOP 4 w Polsce
Trackmania Nations
Pos. Nat. Tag. Team. Points. Var.

1 X-FI Fear Factory.X-Fi 166 X-FI : 140
+ Bob : 7.68 (I2)
+ Prezes : 7.68 (I2)
+ Bob : 3.84 (N2)
+ Metex : 3.36 (N2)
+ MaxeR : 2.72 (N2)
International rank :
2009-01-01 rank 1
2009-02-01 rank 1

2 RBForever Right Back Forever 116 peXg : 104
+ moZo : 0.22 (I3)
+ moZo : 4.64 (I4)
+ mor_olo : 3.52 (N2)
+ moZo : 2.08 (N2)
+ mor_olo : 1.45 (N4)
International rank :
2009-01-01 rank 2
2009-02-01 rank 2

3 TCW Team Cioci Wiesi 105 TCW : 104
+ Chybe : 0.29 (N4)
International rank :
2009-01-01 rank 3
2009-02-01 rank 3

4 D-Link PGS D-Link PGS 73 D-Link PGS : 40
+ Lechu : 11.2 (I1)
+ Khasius : 10.4 (I1)
+ Shadow : 3.96 (I3)
+ Shadow : 3.04 (N2)
+ Hack : 3.77 (N4)
International rank :
2009-01-01 rank 4
2009-02-01 rank 4
coś dziwny ten rank :?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Diav3l
Emerytowany Admin

PostWysłany: 26 lutego 2009, 19:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Hmmmm ktoś mnie tam wpisał jako Diavel, ale ja mam nick Diav3l, i robi mi to ogromną różnice.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Voj4k
Admin

Ostrzeżeń: 4

PostWysłany: 27 lutego 2009, 7:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

ja mam tak samo niekiedy piszą Vojak a nie Voj4k Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Społeczność » Klany/Drużyny Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: