Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jack Bauer
Moderator

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 04 czerwca 2011, 11:43 Temat postu: |
|
|
Tez mam nadzieje, ze go wywalą. może i do Euro2012 zostal tylko rok, i zmiana trenera obecnie dużo nie da, ale może w końcu grałby NAJLEPSZY mozliwy skład jaki ma nasza repra, a nie zawodnicy którzy nie podpadli Smudzie albo "nie pasują do jego koncepcji". Zamiast SMudy trenerem powinien zostać ktoś zza granicy. Ktoś może powiedziec, ze Orest Lenczyk.. Szanuje go, ale wiele nie osiągnął, 1 mistrozstwo 1977-1978
2x wicemistrzostwo Polski, 2006-2007, 2010-2011 i z największych to tyle, może i Śląsk był na dole tabeli, ale trzeba tez pamiętac, ze prowadzenie druzyny to co innego niz kadra. Probierz jest młody, tez doswiadczenie ma małe. może Piotr Nowak? Obecnie trener Philadelphia Union w MLS, w 1 sezonie pracy z D.C. United wygrał lige, był astystentem kadry USA dorosłej i do lat 23. Młody, ale już ma wyniki. Obecnie z philadelphią tez jest na czele ligi.
_________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
stys
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Charnan
Doświadczony driver

Ostrzeżeń: 1 Posty: 208
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Outsid3r
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 04 czerwca 2011, 13:29 Temat postu: |
|
|
Charnan napisał: |
Misza co do Nowaka, to nie wiem czy przypadkiem nie miał oferty przed Smudą ale się nie zgodził, ale mogę się mylić. Co do zachowania Smudy to aż dziw, że Peszko wrócił |
Z tego co pamiętam to chyba nie, ale mogę się mylić. Ostatnio był z nim nawet wywiad, to mówił, ze jakby dostał mozliwość poprowadzenia kadry Polski to by się zgodził.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Charnan
Doświadczony driver

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jack Bauer
Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fisi
Jeździ konno
|
Wysłany: 04 czerwca 2011, 18:42 Temat postu: |
|
|
misza0 napisał: |
też mam nadzieje, ze go wywalą. może i do Euro2012 zostal tylko rok, i zmiana trenera obecnie dużo nie da, ale może w końcu grałby NAJLEPSZY mozliwy skład jaki ma nasza repra, a nie zawodnicy którzy nie podpadli Smudzie albo "nie pasują do jego koncepcji". Z |
Misza powiedz tylko KTO jest najlepszy w polskiej piłce i kto nie jest w składzie reprezentacji pomijając Boruca? Wskaż mi kogoś lepszego na pozycji napastnika od Lewego czy Grosika? Brożek? Wieczny młody talent? Jeleń który goni Głowackiego w ilości nabytych kontuzji? W pomocy mamy Błaszczykowskiego, Obraniaka, dojdzie ( mam nadzieje ) Boenish, jest Mierzejewski który coś tam z piłką potrafi zrobić. Na bramce mamy Fabiańskiego czy też Szczęsnego. W obronie poza Piszczkiem jest kłopot. Tylko pytanie kto bardziej nadaje się do tej naszej defensywy? Drewniany chłop Sadlok? Może ci z reklamy? Tj. Adamiak Ada czy Alojzy?
Widzę, że według Was wszystkiemu winny jest Franciszek Smuda. Ale czy aby na pewno? Mówicie Lenczyk. A ja się spytam co taki Orest Lenczyk zrobi z kadrą skoro MISTRZ POLSKI ma w podstawowym składzie 3 - 4 piłkarzy? Na kim ma się opierać kadra jak nie na zdobywcach mistrza? Wszystkie psy wieszacie na Smudzie ale kompletnie nie dostrzegacie tego co robią kluby w ekstraklasie. Skąd mają się brać jacyś piłkarze na miarę reprezentacji skoro w postawowych składach jest tych paru polaków którzy ledwo potrafią coś tam kopnąć? Polska liga jest niezwykle ciekawa. Składa się jakieś tam wysokie kontrakty mimo, że grają słabo, na niskim poziomie.
Dodam jeszcze sytuację z pucharu Polski. Może to się wydawać dla nie których dziwne co teraz napisze. Nie wnikam. Wisła Kraków - Podbeskidzie. Po zwycięstwie mojej ulubionej drużyny i przejściu do półfinału oczywiście się cieszyłem. Jednak następnego dnia popatrzyłem na to bardziej obiektywnie. Jak to jest jeśli drużyna mająca budżet kilkakrotnie większy, drużyna zajmująca 1 miejsce w lidze przegrywa z jakimś tam Podbeskidziem? Dopiero wtedy uświadomiłem sobie JAK bardzo słaba jest nasza piłka i w JAK trudnej sytuacji jest nasz selekcjoner.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] oddowicz
Team Poland

Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
 |
iam
Admin Mniejszy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 04 czerwca 2011, 20:31 Temat postu: |
|
|
I Fisi, i Oddo mają rację. Z jednej strony faktem jest, że Smuda zebrał najmocniejszy skład, jaki aktualnie jest możliwy. Z drugiej strony mamy tak zajebisty system szkolenia, że młodzi wynoszą się zagranicę lub są obcokrajowcami. Polska piłka to wieś, jakich mało. Lepiej zainwestować w stadion niż sprowadzenie piłkarzy za 20mln euro, racja ? Spójrzcie na "biedne" kluby anglii. Tam w drugiej lidze grają ludzie, którzy są warci więcej, niż cała ekstraklasa. Bo kluby wiedzą, że trzeba zainwestować w cholerę, żeby albo sprowadzić dobrych graczy, albo szkolić młodzież. Z takim zaangażowaniem w rozwój sportu, jak jest w naszym kraju to g*wno się osiągnie. Ja osobiście wywaliłbym cały zarząd PZPN, stworzył nowy - nastawiony na szkolenie młodych, jak to jest w Hiszpanii - wychodzi im to na dobre ?
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 04 czerwca 2011, 21:03 Temat postu: |
|
|
Spoko, Grosicki jest dobry, Lewy.. szkoda, ze mało gra w klubie, ale chyba i tak obecnie najlepszy nas napastnik. Boenischa z tego co pamiętam smuda na obronie wystawiał, a nie na pomocy A co do obrony - Brozek - ok, teraz go powołał, ale przed kontuzją jakos tez tego nie robił zbytnio (chyba, ze mam bardzo słabą pamięć). Cały czas się mówi, ze jest problem z obroną, to ja się pytam, dlaczego Smuda powołuje graczy z poslkie ligi (jak sami wiecie jest słaba), a nie np. Mirosława Sznaucnera który w obecnym seoznie zagrał 17 meczów w lidze Greckiej? Dudka (najlepszy sezon w Auxerre w karierze), Wasilewski (po kontuzji dobrze dosyć gra, na pewno lepiej niz część powołanych). Mówisz, ze bramkarzy mamy: Szczęsny, Fabiański, Tytoń (pupilek selekcjonera). Ale co jak będzie tak jak w ostatnich meczach, ze wszyscy będą kontuzjowani? To już lepiej byłoby powołać hmmm Dudka, Załuskę, a nie powołuje nie wiadomo kogo (sądze, ze ten Alojzy nie byłby gorszy ;]). Pomine fakt, ze powołania nie dostaje Małecki. Obraniak formą tez nie grzeszy (tak wiem, ze ostatnio strzelił dwie bardzo wazne bramki na Lille, ale wchodzi z ławy cały czas praktycznie).
Zgodzę się z tym, ze w Polsce cały system szkoleniowy jest zj... bardzo zły, ale nie przesadzajmy. Leo Beenhakker jakoś potrafił wygrać z Portugalią, Czechami, pomimo, ze prowadził kadrę w najgorszym momencie, gdy na jaw wyszła afera korupcyjna. Fakt, przyszły potem kompromitujące przegrane, ale co wtedy zrobił Pan Lato? Wywali Leo, dlatego mam nadzieje, ze w tym przypadku równiez postąpi tak samo - nie ma wyników - nie ma trenera. Cenie Smude, ale niestety niestety, kadra piłkarska to nie to samo co klub, gdzie zawsze mozna sobie sprowadzić nowego gracza. Tutaj pole jest ograniczone i niestety wygląda na to, ze Pan Smuda nie do końca potrafi sobie z tym poradzić.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] oddowicz
Team Poland

Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fisi
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Jack Bauer
Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Charnan
Doświadczony driver

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Outsid3r
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
Wysłany: 05 czerwca 2011, 10:41 Temat postu: |
|
|
Fisi napisał: |
Cytat: |
A jutro standardowo kibicuję... Argentynie! Pokochałem Argentyńczyków na mundialu 2002 i od tamtej pory zawsze ich wspieram. Nawet jak będą grać tak jak teraz, nawet nie 3 składem... A od lipca Copa America, mam nadzieję, że skończy się okres posuchy Albicelestes. Zwłaszcza, że grają u siebie... Wink |
Smutno że kibicujesz tylko jak są wyniki. |
Jeśli chodzi Ci o kibicowanie Argentynie to... pojechałeś po bandzie. Rzeczywiście maja zajebiste sukcesy... normalnie co rok wygrywają. Dla przypomnienia, rok w którym zauroczyłem się Albicelestes to 2002... i o ile mnie pamięć nie myli wtedy mieli zajebisty sukces o nazwie: nie wyszli z grupy.Na ostatnim mundialu...hmmm... ćwierćfinał. Sukcesy jak nic! GZ
To jak nazwiesz kibiców sukcesu wychowanych na reprze Holandii za Cruyffa czy Rijkarda, Gullita i Van Bastena? Jak nazwiesz kibiców Brazylii (osobiście: jakoś nie trawię ich repry od dłuższego czasu ) wychowanych na Carlosie, Rivaldo czy Ronaldo...
Jeśli chodzi Ci o reprę Polski: mam głęboko wyjebane na nich. Wygrywają - fajnie, rodacy mają powód do świętowania... przegrywają- cóż, nihil novi?
Mi nasza repra nie wadzi tak, żeby kibicować każdemu jej rywalowi, ale jeśli ci rywale przyczynią się do rozpier.... całego systemu od PZPN przez trenerów po szkolenie młodzieży, poprzez lekcję typu: Polska Hiszpania 0:6 to bardzo dobrze, niech naszych pognębią. Może w końcu coniektórzy pójdą po rozum do głowy, że dalej tak nie może być i zrobi się porządek w polskiej piłce.
Powrót do góry |
|
 |
Charnan
Doświadczony driver

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fisi