Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 15 lipca 2011, 13:21 Temat postu: dziwna rzecz z twardym dyskiem |
|
|
sluchajcie,
mam pewny problem z nowym dyskiem twardym, który nie jest może drastyczny, ale conajmniej dla mnie ciekawy i licze na wasza pomoc.
nastapila u mnie wiec zmiana z WD Green 1TB na Samsung Spinpoint F3 1TB (oba 3,5 calowe) ze wzgladu na predkosc.
zauwazylem, ze nowy disk samsunga, jak trzymam go w rece i lekko krece w te i wewte, robi bardzo ciche brzmieki.
wydaje mi si, ze jestem w stanie slyszec ruszajace się czesci dysku.
porownalem wiec z moim WD, a tam absolutna cisza, nawet jak mocniej krece reka.
pojechalem wiec do sklepu i dalem sobie pokazac inny samsung, a tutaj to samo, ciche brzmieki czesi ruszajacych.
trzeba dodac, ze dysk samsunga dziala bez problemow, ale nie jestem wlasnie pewny, czy wszystko jest, jak powinno być.
jestem teraz trochę zdiwony, nie wiem, na czym polega sprawa i prosilbym was, o ile macie jakiś dysk w rekach, zobaczyc, czy jak go w rekach krecicie lekko w prawo i lewo, czy slyszycie co nieco.
super by było, jakbyscie podali firm,y model i rozmiar dysku.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] bax
ESWC.pl 2k7 winner
|
Wysłany: 15 lipca 2011, 14:08 Temat postu: |
|
|
To normalne, nie przejmuj się, różne dyski mają różne mechanizmy głowicy i inne części dookoła. Nic nie rób i używaj.
_________________ NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Kinguś
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 6 Posty: 2032
|
|
Powrót do góry |