Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
°אא Key.
Admin
Ostrzeżeń: 1 Posty: 798
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cmok;*
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 15:07 Temat postu: |
|
|
tak ten Cmok T7/MCK z PL9?
Ja bardzo chętnie bym coś zrobił.
Dobrym pomysłem byłby też portal.. spis wszystkich poradników itp. ;p Ale to w późniejszym czasie.
Na razie najlepszym pomysłem byłoby odpalenie serwa na freezone.
Odświeżenie polskiej sceny.. można jakoś ubłagać team'y... Gdzie są wgl te wszystkie team'y? XX nawet nie widzę widzę za to gdzie nie gdzie "high flyers" dertas, arthas.. to teraz repra tak? bez sensu.. nie lepiej założyć parę słabszych team'ów, a stworzyć rywalizację? Zero skłonności do tworzenia czegoś nowego.. Nie lepiej założyć coś nowego i być kimś (nawet małym), zamiast dochodzić do dobrej załogi i być tam cząstką, nikim? TMNF.pl też jedna wielka cisza ostatnio tylko jakieś 4 wiadomości na SB... no i ankieta.
Drużyny
Twarogów nie widuję wgl.. choć byli hitem, przez pewien okres
Kamikadze (HCL) , gracie coś wgl? Istniejecie? Nie widać was wgl
zresztą chyba was nie ma.. news z 17 lutego "Halo, jesteście tam?"
Voodoo, dołączyliście gdzieś? Gracie za granicą?
WDD widuję tylko w liście znajomych.. Timotiego.. nic więcej (wasze "Fszystko Tołnrament" czy jakoś tak, jest wiecznie puste )
Ostatni news na tcw dnia 04/02/2011 19:44
Team7, nie ma już dawno.. EPL tak samo.. Nie wiem czemu nitro nosi dalej tag Fexin lata już dawno bez . SSC i grass team. To wgl już nie istnieje... choć widać te przebłyski SSC gdzieniegdzie ;D
Ale ;p muszę powiedzieć.. SWP was się widuje.. brawa 3 osoby -.- Jaruśś, ostatnio biłem też Luke'a.. i kogoś kto tak szybko mi znikł że nie zwróciłem uwagi na nick..
Może to też wynika z mojego niedoinformowania? Nie było mnie tu trochę czasu... nie wiem gdzie te team'y się podziały..
Proste... Nie ma nowych.. bo nie mają z kogo brać przykładu... Nanni kiedyś był moim fanem.. sam mi to powiedział.. a od jakiegoś roku nawet wiecej.. stopami by mnie zniszczył o jakieś 5 sec na każdej mapie... bo miał dla kogo grać.. niektórzy wiedzą co się działo w sir.. jakie tam były jaja.. mecze najmniej się chyba liczyły.. teraz tylko skill i "co to nie ja" " przecież jestem najlepszy, jestem bogiem" Taki przykład, Heaven (nikt go prawie nie zna) dostał się do TM Fighters, cienizna (sorry chłopaki ale nie ma się co oszukiwać, jesteście od dawna a my w 4 dni stworzyliśmy lepszy team od waszego..) wchodzimy na ich serwer.. i co ? Heaven zachowuje się jak król "Dajcie mi adma! Przecież tu jestem!", "wywalcie go on nie ma tag'u! nie jest u nas! MA inne serwery" Żenada nie ma kto ich nauczyć pokory Ale się rozpisuje ;D
Tak myślałem że nikt mnie nie zrozumie ;D Te określenia... to właśnie ta trzecia liga.. To jest to wszystko, co dzieje się teraz w TMNF... to co dzieje się na serwerach, to co wiem ja.. nic więcej nie ma...
Ostatnio zmieniony przez Cmok;* dnia 02 kwietnia 2011, 15:15, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 15:10 Temat postu: |
|
|
star, tez nie znam wiekszosc tych nazw, ale pewnie chodzi o nazwy serwerow i teamów (mozna się domyslec).
ogolnie wcale tak glupio nie gada chlopak, jak go dobrze zrozumialem.
fajnie by było postawic serwer z minitechami na freezone (bo techy nikt nie będzie chciał meczyc) o nazwie tmpl.info i poreklamowac trochę strone, jeżeli mowice, ze sporo ludzi gra, ale wiekszosc nie zna strony.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 15:12 Temat postu: |
|
|
Uważam, że TMNF jest po prostu wypalona, nowych graczy nie przybywa, a starym gra się nudzi - TM2 tego nie zmieni, bo nie będzie darmowa. Inna sprawa to to, że ludzie nie grają już dla przyjemności. Kiedyś wchodząc na serwer widziałeś, że gracze czerpią RADOŚĆ z gry i ze sobą gadają na różne tematy, teraz tylko Aseco i Dedimania gada sama ze sobą Mam nadzieję, że scena na TMPL kiedyś odżyje, ale do tego potrzeba nowych graczy, którzy mają chęci, żeby to pociągnąć.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 15:30 Temat postu: |
|
|
SSC nie gra techów po PL9, nawet godaniel już gra tylko nadeo, obecnie na PNL (polska liga nadeo) zajęli 4 miejsce.
Kamikadze (HCL) - grają teraz w CAP'ie (http://www.esl.eu/eu/tmnf/premierships/competition/amateur/news/149644/) 4 liga
Twarogi - niestety są mało aktywne. Wystarczy ze napisze, ze tez grają w CAP'ie (5 liga) i niestety składu nie mają chyba (potrzeba 5 graczy) ;]
T7 tez grał ostatnio w PNL, ale techy tez grają.
XX odbudowuje się po współpracy z US pewnie P
Co do serwera - moznaby się zrzucić najpierw na serwa - albo dać w zamian jakieś reklamy tej osobie na tmpl, albo zrobić mozliwość wpłat sms;ami, wtedy może dostaje się mało za 1 sms'a, ale pewnie więcej osób by wpłacało
Potem potrzeba 1k miedzi na serwer zeby zrobić z niego freezone i 250 miedzi tygodniowo zeby dalej taki był, tez mozna się zrzucać A mapki dawać tam osób z tmpl, jest sporo miniasów itp.
Pewnie i tak serwa się nie uda postawić, ale mozna spróbować
_________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
mscici3l
Jeździ konno
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 15:35 Temat postu: |
|
|
Przyglądając się przez ostatnie kilka miesięcy bardzo dokładnie widać, że TM ma się coraz gorzej. Bardzo mocnym ciosem było wykupienie Nadeo przez Ubi, które od razu wprowadziło drastyczne zmiany. Właśnie przez nie prawie nie przybywa nowych graczy, a starzy wyjadacze nie mają już tej radości z gry. Dlatego też cierpi Polska scena, głównie tech. Na ilość różnych rozgrywek oczywiście można ponarzekać, ale to nie ma większego znaczenia, bo mniej więcej jest tyle i było. Problemem jest brak chętnych, czego główną przyczyną jest spadek liczby przybywających graczy. Bo ile razy te same osoby mogą grać ze sobą, praktycznie na tych samych zasadach?
Sytuacji polskich teamów nadeo bardzo wiele się nie zmieniła, co najwyżej nie powstają nowe... Nadal polskie zespoły mają duże znaczenie na międzynarodowych turniejach, których nawet w ostatnim czasie liczba, moim zdaniem się zwiększyła.
Chętnie bym pograł na serwerze tmpl. Mam nadzieję, że ktoś wykaże się inicjatywą i dokona jakiś kroków, żeby on powstał. :wink:
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 15:49 Temat postu: |
|
|
Za dużo napisaliście, abym każdego z osobna miał komentować, ale miło, że jednak ktoś tu zagląda. I miło jest też z tego względu, że zaczęliście proponować realne rzeczy do zrobienia, ale szczerze - miałem nikomu nie ubliżać, a jednak - problem leży w tym, że nic się nie zmieni, jeśli nadal nie będziecie siedzieć z założonymi rękami.
Już rozwijam. Za 'panowania' każdego admina (po Yardzie) starał się tylko owy admin + garstka osób, a cała reszta najwyraźniej sądziła, że tak już zostanie na wieki. Wszyscy jednak poodchodzili i zostałem praktycznie sam z Sunem. Teraz, żeby w ogóle myśleć o jakimkolwiek odbudowywaniu, potrzeba starań większej grupy ludzi.
I nie wydaje mi się, żeby to mogło się powieść. Niejednokrotnie były organizowane nabory na newsmana - zgłaszało się po kilka osób, każdy napisał jednego newsa bądź wcale i zapominał o pisaniu. To tylko jeden z przykładów zwyczajnej nieodpowiedzialności wielu osób stąd. Nowej strony TMPL też nie ma komu robić, a kiedyś ktoś to tworzył i zmieniał i sprawiało mu/im to przyjemność.
Mówicie, że dzieciaki wchodzą na lole, żeby nabijać sobie ranking i to was wkurwia, a nie pamiętacie czasów Boosta?
Mówicie, że skończyło się granie 4fun, to czemu sami nie gracie 4fun, tylko albo na techach, albo skończyliście z grą całkiem? Czemu nie zagadacie do 5-10 starych znajomych, nie włączycie serwa ze starymi nadeo albo swensenami i nie pogracie sobie _4fun_?
@Lex - nową formułę starałem się stworzyć przy FFT - z tą różnicą, że najlepsi nadal byliby pewni wygranej, ale nikt nie byłby pewien nagród
@Star - nie pierwszy raz o tym pisałem. Scena nie straciła rodzinnego uroku. Może inaczej - jako całość rzeczywiście blado wypadamy w porównaniu z np. 2006 rokiem, ale jest wiele grupek osób, które się ze sobą trzymają i są dobrymi znajomymi. A na LAN-ach jest tak jak zawsze.
--------------------------------------------------------------------------------------
Propozycja serwera TMPL jest jak najbardziej ok. Tylko musi być od kogoś za darmo. Propos wpłat SMS - http://www.dotpay.pl/files/oferta/Dotpay_Oferta_Uslugi_SMS_MMS.pdf. I nawet jak będzie, to co dalej? A, mam pomysł!
Codzienne turnieje na nieznanych wcześniej mapach. Mapach wszelkiej maści, więc dałoby to pole do popisu każdemu mapmakerowi, a nowi byliby kształceni na wielu płaszczyznach naraz. Gramy w dwóch kategoriach jednocześnie - ludzie z dopiskiem TMPL grają 4fun lub o miedziaki, na które sami się złożyli. Nowi natomiast mogą specować TMPL-owców i... nie wiem, o co mogą walczyć, bo przecież większość ma TMNF. Any ideas?
Można kombinować z mapami, trybami i wszystkim innym, co mogłoby wpłynąć na jeszcze większe zróżnicowanie i przewidywalność wyników.
Ale żeby takie coś jak to mogło wypalić, trzeba naprawdę sporej grupy osób, jak pisałem wcześniej.
--------------------------------------------------------------------------------------
Co do tematu - oczywiście z Sunem nigdzie nie idziemy.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cmok;*
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* StaR
Star Małpa
Ostrzeżeń: 4 Posty: 325
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cmok;*
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 16:11 Temat postu: |
|
|
Tak, z pierwszą częścią się zgadzam Star, ale polityki tu nie będziemy uprawiać. Ja pustych deklaracji nie rzucam, a ankieta nie dość, że wszystko opóźni, to połowa z ankietowanych właśnie rzuci słowa na wiatr w taki sposób.
Dlatego wolę działać od razu i czekać, czy znajdzie się ktoś chętny pomóc, jeśli będzie to, co zawsze, to będziemy gnić dalej i tyle.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 771
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
cobham
Gangsta Mapper
Ostrzeżeń: 2 Posty: 546
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 16:24 Temat postu: |
|
|
Śmierdzi trupem, a wy chcecie kupić choinkę zapachową.
Było miło, ale się skończyło. Czas wyłączyć komputer i odsłonić rolety.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 16:50 Temat postu: |
|
|
cobham napisał: |
Śmierdzi trupem, a wy chcecie kupić choinkę zapachową.
Było miło, ale się skończyło. Czas wyłączyć komputer i odsłonić rolety. |
mi się wydaje, ze cobhamowi chodzi o to, ze tmn nie będzie już taka, jaka byla na poczatku i tu pewnie ma racje.
jednak mysle, ze mozna się postarac trochę i zrobić coś mniejszego, ale także fajnego z tej gry.
ja bym nie demotywowal w taki sposob jak cobham, bo widze, ze jednak zaglada tu jeszcze pewna liczba ludzi, a na pewno nikt nie chce zeby np tmpl w ogole zniklo. zachecanie do roboty jest wiec o wiele sensowniejsze, niz demotywacja cobhamowa, którego oczywiście i tak pozdrawiam
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|