Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
*pG. Emsi
Jeździ konno
Ostrzeżeń: 2 Posty: 96
|
|
Powrót do góry |
|
|
seboes
Doświadczony driver
|
Wysłany: 24 lipca 2008, 10:12 Temat postu: |
|
|
Evo tylko w ostatniej pl6 nie było 2 ligi (chyba) , wiec może to się zmieni
_________________ W SWIETOKRZYSKIM TYLKO KSZO!!!!!!!!!!!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*pG. Emsi
Jeździ konno
Ostrzeżeń: 2 Posty: 96
|
Wysłany: 24 lipca 2008, 10:18 Temat postu: ... |
|
|
Wiem wiem,oczywiście ze nie było, nie wiem czemu zamiast "PL" napisałem "PL6",ale już poprawiłem. Chodziło mi ogólnie o ligę PL, a nie konkretnie o Pl6.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
Wysłany: 24 lipca 2008, 11:17 Temat postu: |
|
|
Nie prównujcie się do reprezentacji Bangladeszu w piłce nożnej...
Oni istnieja od 1974 roku, maja pieniądze, całe zarządy, mnostwo graczy którzy mogą wystąpic na każdym tureniju, sponsorów itd. ... wiadomo ze jak oni się gdzies zglosza to przyjda i zagrają i NIE ZREZYGNUJĄ!. Najpierw pograjcie sobie takie 1 dniowe turnieje i ustabilizujcie sklad.
Co myślę o udziale 2 ligi w PL ?
Jak Wix ma czas i ochote to niech robi, z tego co wiem chce zeby PL było liga elitarną do której może każdy się dostać, ale grają tylko drużyny z wysokim skillem.
_________________ *... i wszystko jasne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ RaDuS
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 2 Posty: 1364
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 24 lipca 2008, 11:45 Temat postu: |
|
|
PiceK napisał: |
Dobra, tylko pytanie po co tak naprawdę organizować takie coś???
Np jakoś FIFA nie organizuje osobnych mistrzostw świata dla np. iranu czy bangladeszu. |
zorganizujcie się, co za problem.
przeciez PL tez jest organizowane przez graczy drużyn lepszych.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» PITMaN
Pirat drogowy
Pochwał: 1 Posty: 813
|
Wysłany: 24 lipca 2008, 11:50 Temat postu: |
|
|
Wy tu proponujecie modernizacje odnośnie rozgrywek drużynowych które spaliły się w przedbiegach albo były klapą, czemu nie, fajnie że 2 liga daje zajęcie, słabszym zespołom (trzeba się oduczyć 'klanom') tyle że 2 liga była olewaną klasą rozgrywkową, bo teaMy które nie dostaly się do ekstraklasy jeździły tylko już dla czystej rozgrywki, nie biorąc na poważnie całego przedsięwzięcia, albo po prostu takie teamy się rezygnowały z dalszego udziału w rozgrywkach z powodów w różnych kategoriach, a bo to kolega se poszedł do tamtego team'u, a bo to kogoś nie ma, albo nie ma czasu. Nie chce was do niczego zniechęcać, i się musze teraz pochwalić ale pomysł 2 Ligii narodził się w mojej makówce jak pamiętam zdarzenia na scenie, no ale sam jestem świadkiem co się dzieje....
A co do tej klasyfikacji zespołów, no to kolega IrRed już chyba wspomniał jak to w praktyce się odbywa, na chwile obecną TMNF jest prostą rozrywką, i nic nie trzyma gracza w zespole, może w każdej chwili sobie pójść do innego zespołu, albo zrezygnować z grania, bo nie brał tego wszystkiego na poważnie, ktoś coś tutaj musi? pójdzie sobie i jemu to lotto co się z tym stanie, i tak m. in. się właśnie rozpadają podróbki zespołów które mimo wszystko istnieją, jeden klan (przepraszam, team) się powstanie na czyjeś widzimisie, jutro się rozpadnie i na czym ma się opierać ten cały interes z klasyfikacją generalną ala FIFA? Gdyby coś takiego miałoby powstać, każdy zespół miałby pewne obowiązki, musiałby nałożyć na gracza pewien przymus, a przynajmniej mieć jakąś gwarancje, że nie odejdzie na własne życzenie i nie będzie olewał swoich obowiązków wobec zespołu...sorry ale taka jest prawda, team to musiałaby być organizacja,a jak już coś się robi z przymusu, to to już nie jest zabawa....
Powrót do góry |
|
|
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 25 lipca 2008, 21:18 Temat postu: |
|
|
Dodam od siebie, że taki ranking dałoby się zrobić, gdyby istniał jakiś serwis, który przechowywałby wiarygodne dane o istniejących zespołach i wynikach ich meczów. Ponadto zespoły powinny grać możliwie jak najczęściej, by ranking był w miarę wiarygodny (odpowiednio często grane mecze byłyby wymogiem koniecznym do bycia uwzględnionym w klasyfikacji). Można by wtedy użyć np. jakiejś zmodyfikowanej wersji rankingu Elo, używanego m.in. przez Międzynarodową Federację Szachową. Ranking danego zespołu byłby wiarygodny tak na oko po ok. 20-30 meczach, zatem na wyniki trzeba by było trochę poczekać.
Samo stworzenie formuły liczącej punkty rankingowe na podstawie wyników meczów nie jest trudne. Problemami są m.in. rotacja w składach zespołów i samych zespołów, zaangażowanie itd., ale byłby to chyba najłatwiejszy sposób na stworzenie rankingu bez tworzenia jakiejś organizacji narzucającej zrzeszonym w niej drużynom wszystkie terminy i przeciwników. Jaka jest szansa wprowadzenia tego u nas, każdy może dopowiedzieć sobie sam.
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
|
Powrót do góry |
|
|
Wix
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maxer
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1326
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Kinguś
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 6 Posty: 2032
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Adaś
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 342
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 25 lipca 2008, 23:13 Temat postu: |
|
|
kiszonka napisał: |
poproście adminów esl bądz gb o dodanie ligi 5v5 bądz 4v4 i nie będzie problemu sprawiedliwy ranking bo PL# to turniej raz na rok tak to by była poważna liga |
minelo PL6. tmn istnieje 2,5 lat, wiec ile co rok?
aha i jeszcze pytanie, jak twoim zdaniem wyszla 2. liga w PL5?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szampon
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 3 Posty: 227
|
|
Powrót do góry |