Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Vrona
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 19 grudnia 2008, 19:31 Temat postu: Toribash |
|
|
Witam!
Dzisiaj chciałbym zaprezentować Wam ciekawą i BARDZO (zależy jakie kto ma gusta ale ogólnie ludzie ją lubią) wciągającą grę.
Toribash - Turowa (sic!) strategiczna (sic! sic!) bijatyka a`la Matrix.
Zasady są proste: pokonaj przeciwnika. Ale jak to można zrobić! Hmm to już zależy od was
W grze istnieją 3 tryby rozgrywki w tym 2 używasz ciągle a ten trzeci raz czy dwa...
Single Player - Ty jesteś ludzikiem a drugi ludzik to kukła którą możesz też sterować. Tryb do treningu ewentualnie pokazanie swoich ciosów.
Multi Player - No i dochodzimy do sedna! Pełno serverów, ludzi do staczania pojedynków na śmierć i życie.
Tutorial- Podstawy...
No dobra ludzie coś się zgubiłem Tłumacze wam tryby a wy nawet nie wiecie jak się w to gra
Wydaje się to trudne i po części (niestety, albo i stety ;p) tak jest...
Spróbuje wam to wytłumaczyć tak jak potrafię ;]
Macie ludzika który jest odzwierciedleniem człowieka...
Jak wiecie człowiek ma stawy... Na nich zginają się części ciała. Np. łokieć, kolano, kręgosłup? itp.
Nasz ludek ma tych stawów 12. I każdym może poruszać i wykonywać określone funkcję na 4 sposoby! Sa to:
- Extending - Pierwsza funkcji "atakująca" napinająca mięśnie tak by wykonywały określoną czynność.
- Contrating - Druga funkcja ruchowa j.w. tylko w drugą stronę.
- Holding - trzymanie określonej części tak aby nie była bezwładna, rozumiecie?
- Relaxing - totalny bezwład opada bez żadnego trzymania...
Teraz musimy tak zmieniać te funkcje by nasza postać wykonywała jakieś określone ruch, ba! atakowała...
Pamiętajcie o tutorialu! Zapoznacie się z tym co i jak.
To też przeczytajcie: http://www.toribash.org/readarticle.php?article_id=6
Chyba dosyć dobrze określiłem o co mi chodzi...
Nie chcę tracić czasu na żmudne wklejanie zdjęć... Dam wam film z akcji najlepszego. To wygląda świetnie, ale nie oszukujmy się niewielu z nas dojdzie do takiego poziomu jak on...
http://pl.youtube.com/watch?v=SjXz8gXgW6I - Smacznego ^.^ to jest amazing.
W swoich wygranych walkach awansujecie i zdobywacie kredyty, na które można wymieniać gadżety do gry ;] Np. nowa krew itp.
A i jeszcze jedno... Polecam obejrzeć replays z menu... Warto!
http://www.toribash.com/ - Storna główna, ściągać! I rejestrować się (rejestracja na forum = rejestracja w grze) Aaa ważna sprawa!(aby zalogować się w grze należy wejść do multiplayer no a potem login) Dacie sobie radę.
Miłej zabawy
Do zobaczenia w Toribashu
@ps
Mam nadzieję że nie zrobię nic złego, dając link do największej strony Polskich fanatyków Toribasha ^^ - toribash.org
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
Wysłany: 19 grudnia 2008, 21:42 Temat postu: |
|
|
Kiedyś ściągnąłem jakąś nową zajebistą nawalankę typu Tekken, japońską, ale z nowiuśką grafiką, całkiem za free, realistyczna, 3D i tylko multi online.. tyle, że jak już ściągnąłem to się okazało, że Japońce zamknęli serwery.. A to jakieś dziwne takie ^^
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX DiabloS_CRB
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Dadi*
Doświadczony driver
|
Wysłany: 19 grudnia 2008, 21:52 Temat postu: |
|
|
Maybe ja tam na psp czasami jeszcze męcze Tekkena i mi jest z tym dobrze.chyba zawsze w te debilną gre grałem,szkoda że nie było tego na Amidze!!(którą mam jeszcze w szafie i cyka )Pozd...
_________________ χιερο πεδια
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vrona
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Timiko4
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 21 grudnia 2008, 21:28 Temat postu: |
|
|
W Toribash grałem, jak wypuścili to w CDA jako dodatek na cd. Fajna gierka, czy raczej nie gierka, a ukazanie możliwości ragdoll. Tak czy owak, program ten fest dosyć fajny, pomysł niezły :>
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Matt123
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 2 Posty: 252
|
|
Powrót do góry |