Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
auroxx
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* tuner12
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 1 Posty: 137
|
|
Powrót do góry |
|
|
Outsid3r
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* suwak
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Bilus
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1172
|
|
Powrót do góry |
|
|
envy
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 15 listopada 2008, 21:43 Temat postu: |
|
|
suma sumarum każdy zespół metalowy będzie znał prawdziwa historie Polski :}
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 15 listopada 2008, 21:53 Temat postu: |
|
|
piosenka jest powiedzmy srednia pod wzgledem technicznym i muzycznym, inowatywna na pewno nie jest.
ale o to nie chodzi przeciez.
może ktos tam przypomnie sobie, jak kiedyś polacy walczyli i poczuje pewna samowartosc jako polak.
poza tym byla to nieoficialna hymna naszej reprezentacji tegorocznego nations cupa i mysle, ze zle nam z tym nie było.
jakiś nagrod wysokich bym im nie dawal, ale ciesze się, ze poznalem taka fajna piosenke.
mam nadzieje, ze nikt jej nie wykorzysta na jakieś pseudonacjonalistyczne sprawy lub nie wyrzyje przez nia jakiś dziwnych agresji gdzie one nie sa potrzebne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G fabamlody
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 16 listopada 2008, 0:55 Temat postu: |
|
|
Jakub dobrze gada, polać mu!
Żywy przykład. Ja jakoś cholernie związany nie byłem z Polską historią, ogólnie, lałem na Polskę jako terytorium.
Posłuchałem Sabatonu wtedy, gdy Jakub podał go jako hymn. Słuchając tego,nie powiem, wzruszyłem się. Chyba z 10 razy pod rząd puszczałem, nie mogłem się nadziwić. Jednak Polacy są kimś. Pomyślałem sobie: "k**wa, skoro nawet Szwedzi nagrywają piosenki, skoro jest ponad milion wejść, to, cholera, nie może tylu ludzi się mylić. Polacy na prawdę są twardzi". I co? Zacząłem inaczej patrzeć na sprawę okupacji niemieckiej, ogólnie wojennej historii RP.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» NBlast
Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
Siekierka
Doświadczony driver
|
Wysłany: 16 listopada 2008, 14:32 Temat postu: |
|
|
jacy z was patrioci... jak to mówią cudze chwalicie swego nie znacie... podniecacie się jakimś utworem nagranym przez szwedów dla kasy a nie wiecie nawet że polski zespół Lao Che nagrał całą płyte poświęconą powstaniu warszawskiemu... kilka osób z forum jest pewnie z warszawy lub okolic... ale jakoś żadna z nich pewnie nie była w muzeum powstania warszawskiego...
a co do reszty osób to obserwuje efekt owczego pędu (jeden coś zrobi to reszta też) i jak jakub wstawił 1 raz 40:1 to zaraz reszta zaczęła się tym podniecać
w tym poście zamieszczam tylko moje spostrzeżenia... jaka jest prawda sami zobaczcie.
_________________ http://intothevoid.cba.pl/ mój blog klik klik klik
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
|
Wysłany: 16 listopada 2008, 14:45 Temat postu: |
|
|
wlasnie o to chodzi, ze ciagnac ludzi do muzeum nie jest takie latwe jak posluchac 3 minutowa piosenke, po której może wlasnie się zainteresuja i pojda do museum.
tak samo jak dzieci nie chca się uczyc lub jesc jarzyn, to trzeba im to jakos prezentowac ciekawo, kolorowo, w tym wypadku nie zainteresowanym w historii ludzia z muzyka i klipem na youtube.
co ty w tym zlego widzisz?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Siekierka
Doświadczony driver
|
Wysłany: 16 listopada 2008, 15:13 Temat postu: |
|
|
hmm tak widze coś złego... czy ktokolwiek z was słyszał/zna jakiś inny utwór sabatona? bo ja nie... dla mnie ten utwór tego zespołu to jest tylko reklama dla zespołu ja to tak odczuwam i takie jest moje zdanie.
i wątpliwe jest dla mnie żeby ten utwór zainteresował kogoś historią polski no może poza tym że w avatarze dali sobie plakat first to fight. Pewnie niewiele osób po przesłuchaniu jego poczuło potrzebe pojechania w miejsce tej bitwy o ile jest tam co zwiedzać... co innego płyta lao che powstanie warszawskie po przesłuchaniu jej doszedłem do wnioski że chce pojechać do warszawy zwiedzić muzeum PW i zobaczyć stare miasto.
w tym poście zamieszczam tylko moje spostrzeżenia, komuś się one nie podobają niech wypier...
_________________ http://intothevoid.cba.pl/ mój blog klik klik klik
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
|
Wysłany: 16 listopada 2008, 16:33 Temat postu: |
|
|
ale siekiera, czy to wina sabaton, ze polacy robia z nich takich wielkich bohaterow?
oni spiewali o roznych wydarzeniach nie tylko z 2. WS, maja różne piosenki o roznych bitwach, a jednak polacy się na nich tak rzucili.
wine nie szukaj u zespolu. to jest wolny kraj, każdy może sluchac co chce, nikt nikogo nie zmusza na sluchanie sabaton.
jednak sporo ludzi wybralo, ze im się to podoba.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* Scrappler
Yo MaDaFaKa
Ostrzeżeń: 1 Posty: 734
|
Wysłany: 21 listopada 2008, 9:25 Temat postu: |
|
|
cóż, w zleżności kto i do jakiego celu użyje ten piosenki tak będzie ona wielbiona lub krytykowana. Sam utwór jest jaki jest jakich są tysiące, choć o nich nie wiemy. Jeżeli teraz użyje tej piosenki Kaczyński w spocie to będzie miała fatalne konotacje.... dla Tuskowników i odwrotnie. Jeżdżę po świecie i widzę, że ludzie dają ordery, stawiają pomniki i wychwalają takie masakry (z mojego, europejskiego, polskiego) punktu widzenia a ich narody tego chcą, bo tak akurat się społeczeństwo ukształtowało i jego ewulucja akceptuje takie bzdety. My nie mamy jednolitej tożsamości bo ato nas nie było 123 lata, potem 40 parę lat kapelusza komuny i bądź tu chłopie mądry co myśleć, jak żyć. Młode pokolenia nie są obciążone kolejkami po sól i cukier na kartki itp... myślą na świeżo. Dawanie jednak medali za nagranie muzyki... to może zrobię obraz Upadek Hitlera i też poproszę o medal i herbate....... , nie nie herbaty narazie nie chce
@Kubuś - podejżanie spokojne twoje posty ostatnio , czy wysłać transporcik herbatki na zachód przyjacielowi?
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Master
Pirat drogowy
|
Wysłany: 21 listopada 2008, 16:31 Temat postu: |
|
|
Siekierka napisał: |
kilka osób z forum jest pewnie z warszawy lub okolic... ale jakoś żadna z nich pewnie nie była w muzeum powstania warszawskiego... |
I tu się mylisz bo ja byłem. A co do tego ciągania do muzeum, to mi się wydaje, że ta monotonność jest powodowana sposobem pokazywania eksponatów. Chodzi mi dokładnie o to, że w większości muzeów jest tak jakby takie eksponaty dać do pokoju, czyli nic nadzwyczajnego, wchodzisz, oglądasz, wychodzisz. A np. w muzeum powstawia warszawskiego, było to trochę bardziej realistycznie pokazane, tzn. urywki ze scen walk na ekranach, co parę minut dźwięk spadającej bomby itd. Jakby było wiele muzeów, które w podobny sposób przedstawiałyby wydarzenia, to pewnie wypady nie byłyby takie nudne.
_________________ Już użytkowników zobaczyło ten podpis.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] rad
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 1 Posty: 134
|
|
Powrót do góry |