Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
|
Powrót do góry |
|
|
XyX
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1407
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 15:17 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
nie ma sensu popisywać się przed kumplami |
wrócę do tego tekstu napisanego na poprzedniej stronie. Wystarczy zastanowić się, co Ci to da, jeśli będziesz się popisywać? Nic. Szkodzisz tylko samemu sobie, ewentualnie osobie, którą wykorzystujesz by się popisać. Wiem po sobie, stary nie jestem, ale szkołę olewałem do 1 liceum. Olewam dalej, lecz w mniejszym stopniu, bo średnia 4,xx to moje minimum semestralne od 4 podstawówki do 2 liceum (teraźniejszość). Nie miałem nigdy kłopotów z nauką, z czego się cieszę.
W czasie, gdy tworzyłem mój elaboracik przypomniała mi się pewna anegdota, wypowiedziana przez nauczyciela informatyki, którą można odnieść do tematu popisywania się.
Wolisz mieć ładną dziewczynę, która zabawia się z Twoimi kolegami? Czy brzydką, która jest jednak wierna?
Więc zastanów się: Wolisz jeść g*wno sam czy tort z kolegami.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 15:22 Temat postu: |
|
|
To co napisałeś to pół myśli, to co zacytowałem to mentalna wiekszosc mysli.
"Nie gram w gry...GRY TO ZŁO. Na serio to ....."
Najprawdopodobniej powininem użyc przecinka zamiast kropki, ale niestety bedac mlodszym wolalem sobie pograc niz się pouczyc.
Co do tematu to teoria się sprawdza gdy ktos potrafi się cieszyc kasa, ale powiedzmy ze mnie podobnie chyba jak cobhama nie interesuja jedynie pieniadze.
_________________ *... i wszystko jasne.
Ostatnio zmieniony przez [CDD] mor_olo dnia 29 Maj 2008, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
XP marrek13
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 3 Posty: 439
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 15:26 Temat postu: |
|
|
mor_olo napisał: |
teoria się sprawdza gdy ktos potrafi się cieszyc kasa, ale powiedzmy ze mnie podobnie chyba jak cobhama nie interesuja jedynie pieniadze. |
Mało jest ludzi na tym świecie, których interesuje tylko kasa. Świetny film "Pieniądze to nie wszystko" wyniósł jeden ciekawy cytat: "Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez piniędzy to nic". Kasa w życiu się przydaje, tylko trzeba z umiarem się nią cieszyć i z umiarem poświęcić się jej zarabianiu, tak aby nie zapomnieć o wartościach duchowych.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
XyX
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1407
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 15:36 Temat postu: |
|
|
Jak slucham wiekszosci znajomych w moim wieku to mam wrazenie ze ciesza się tylko gdy kupia sobie flaszke, bajerancki zegarek, sportowy wóz, dom z basenem itp. Coś takiego jak zachwyt sztuką , natura, uczuciem jest na drugim bądź żadnym miejscu
No owszem w dzisiejszym swiecie bez kasy nie mozna przezyc wiec szczesliwym się nie będzie, chodzilo mi o to gdy ktos potrafi być tak samo szczesliwy zarabiajac 1000zl a zarabiajac 12 000.
Mi się po prostu nie podoba taka rola w zyciu jaka ma scrapp, gdy musi się uczyc nie inetersujacych go rzeczy zeby partner w dealu nie uznał go za "głupka".
EDIT: oczywiście mysle ze dla wiekszosci ludzi to co powiedzial scrappler pomoglo by im w szczesliwszym zyciu gdyby się trzymali tych zasad.
_________________ *... i wszystko jasne.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* chybeck
Pirat drogowy
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 16:17 Temat postu: |
|
|
co do słów, że żeby mieć dobrą pracę trzeba mieć znajomości to tylko w małej części prawda. nikt ze znajomych nie zatrudni na dobre stanowisko syna kolegi który kończy podstawówkę wieczorowo. moja siostra kuła jak głupia przez liceum i studia, a teraz gdy ją przyjmowali na 1 (słownie: pierwsze stanowisko) dostała 5 tys na rękę i jeszcze tlumaczyli się, że to tylko przez pierwsze 3 miesiące tak mało, a później będzie więcej. teraz zarabia 10 tysiaczków i co roku ma podwyżkę o ok 1.2tys. więc słowa te kieruję do wszystkich osób, które nie wierzą, że coś osiągną bez machlojek ze znajomymi/rodziną. uczcie się, może was omienie 1 impreza, albo 2, ale jakie będzie wasze zadowolenie, jak za kilka lat to Wy będziecie mogli co tydzien robić imprezy bez większej procentowej straty z waszego budżetu.
scrappler dobrze gada i basta.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
/GSX/ Draki
Jeździ konno
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 16:20 Temat postu: |
|
|
Wreszcie coś mądrego
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
TheViP
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 16:37 Temat postu: |
|
|
k**wa założyc chcecie jakiś kącik naukowy czy co :F
uczcie się, jak nie to pierdolcie wszystko na całej lini, zostańcie menelami i tez będzie dobrze
krzyz an droge ;]
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
envy
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Elvis
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
cobham
Gangsta Mapper
Ostrzeżeń: 2 Posty: 546
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 17:14 Temat postu: |
|
|
chybeck napisał: |
uczcie się, może was omienie 1 impreza, albo 2, ale jakie będzie wasze zadowolenie, jak za kilka lat to Wy będziecie mogli co tydzien robić imprezy bez większej procentowej straty z waszego budżetu. |
to chyba jeszcze nie studiujesz tu slowa "silna wola" nabierają innego znaczenia, ciekawe ile razy odmowisz
...żeby to było takie proste "ucz się to osiagniesz sukces i będziesz zyl dlugo i szczesliwie" bla bla bla. Zalezy jaki masz charakter i podejscie do życia, ja niestety na chwile obecną mam bardzo niepoprawne, nie idzcie w moje ślady, a jeśli już ktos pojdzie to siedze dziś w "Proletaryacie" a pozniej gdzie nogi poniosą - JUWENALIA!! a w sobote koncert Apollo440
I jeszcze co do studiowania. tytul mgr może miec każdy!! zaden problem! nie musisz być mega inteligentny!! Sytuacja się komplikuje gdy wybierasz sobie kierunek z przyszłością, po ktorym trzepiesz kabone. Nie zaszpanujesz pracodawcy tytulem mgr geograf nie zebym negował ten kierunek, tylko stwierdzam fakty -> 2 moich dobrych kumpli, jeden mgr pracowal na stacji BP, teraz opiekuje się terenem sportowym, drugi mgr pracuje w markecie. Są bardzo kumaci, pracowici, super przyjaciele! tylko nie zarabiają tysiaków. A czy są szczesliwi? jak najbardziej!
Z duzymi pieniedzmi wiążą się wieksze problemy, ale tu moja kompetencja się konczy i się nie wypowiadam.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* chybeck
Pirat drogowy
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 17:32 Temat postu: |
|
|
Faktycznie, nie studiuję, aczkolwiek mialem takich znajomych, którzy robil prawie codziennie imprezy. Miałem takie całe tygodnie, że w szkole leczylem kaca by pójść już o 15tej na impreze i zezgonowac o 4tej nad ranem, ale opanowalem to. Jak to powiedział ojciec kolegi: "wy to k**wa macie zdrowie pić w tygodniu". Jak trzeba to każdy potrafi opanować chęć imprezy, wystarczy silna silna wola, bo niektórzy mają słabą silną wolę.
Lecz wolałbym się nie sprzeczać. Dzięki temu wszystkiemu co tutaj przytoczyliśmy uczniowie powinnie znależć złoty środek dzięki ktoremu w życiu będą szczęśliwi i wykształceni, a jak ich dziecko zapyta się o coś to zawsze odpowie, a nie rzuci tekstem: "poszukaj sobie w google". Oraz żeby żyli w dostatku. A nawet jeśli komuś kasa nie daje szczęścia? to w małej części pozwala wygodnie żyć nieszczęśliwie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* Scrappler
Yo MaDaFaKa
Ostrzeżeń: 1 Posty: 734
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 17:42 Temat postu: |
|
|
Cobham ty stary koniu!!! buda
Chciałbym by wielu było takich kumatych jak Ty Cobuś! Nabrałeś dystansu do życia i to też wielka umiejętność , czase mi jej brakuje jeszcze i staje się sam sobie kołem zamachowym po czym padam na morde , ale z reguły dzięki przygotowaniu oprócz mordy na ziemi leżą też moje "cztery łapy". Sam będąć licencjatem myłem samochody ludziom, sprzedawałem pomidory ze skrzynki przywiezionej na rowerze, a już jako magister sprzedawałem asparagus na giełdzie kwiatowej i rajstopy damskie na jakimś tam rynku. Dzięki studiom, językom itp zauważyli mnie mądrzy ludzie i teraz mam to co mam. Tu przypominam wypowiedź Wallego "o tym czymś", no trzeba mieć to coś, tylko czasem przychodzi "to coś" z czasem, z rozwojem, sami się od nowa czasem poznajemy i kolejne "bariery" stają się śmieszne
Mała uwaga odnośnie znajomości żeby znaleść pracę... jak już było powiedziane nikt nie będzie trzymał znajomego jak będzie kulawy. Dziś szuka się ludzi a nie odwrotnie. Jak ktoś chce pracować i jest w tym dobry lub chce się uczyć to znajomości nie są do niczego potrzebne, a nawet czasem mogą być przeszkodą. Często w lokalnych społecznościach ludzie, którzy w nich wyrośli mają takie przeświadczenie, że bez znajomości lub układów nic się nie załatwi... to błąd. hehe, mój profesor kiedyś na wykładzie podał przykład na budowanie światopoglądu. Czy znacie osoby które nigdy nie podróżowały? W chinach gdzie często latam, nie ma trzeciego świata a ludzie z Polski zarabiają krocie na handlu a sam znam naście osób, które nadal wierzą w to zę tam w chinach są tylko pola ryżowe i kopalnie gliny sreio no ale jak ktoś wyrósł w takim światopoglądzie to co może wiedzieć , więć trzeba podróżować bo to rozwija w postępie geometrycznym
Jak ktoś za młodu nie był wartkim strumykiem, w dorosłym życiu nigdy nie będzie wodospadem
_________________ ...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 18:38 Temat postu: |
|
|
Wow jaki topic! Scrapp: daję Ci megaplusa (+) za zachęcanie młodych graczy do nauki Super i oby Ciebie posłuchali Konkurs naukowy? Pomysł-rewelka, jestem pod wrażeniem Oczywiście podpisuję się pod Twoimi wypowiedziami
Zgadzam się z poglądem, że studia + "to coś" (co rozumiem jako umiejętność dbania o siebie, wychodzenie z inicjatywą) dają sukces. Ja mam 2 kierunki studiów, angielski i w mniejszym stopniu 2 inne języki i nigdy nie szukałam pracy, bo praca sama do mnie przychodziła i nadal przychodzi, a ja już muszę dziękować i odmawiać, bo więcej na siebie nie dam rady wziąć. Znajomości? Jak ktoś jest obrotny i dobry w tym co robi, to będzie znał całe rzesze różnych ludzi i będzie miał niezliczone kontakty, które też mają swoje kontakty. Wystarczy wyjść z domu! Jeśli ktoś jest wszechstronny i ma wiedzę na każdy temat, to nigdy nie zginie, a wręcz przeciwnie - będzie bardzo ceniony w każdym towarzystwie
Scrapp: mam nadzieję, że Twój pomysł wypali i będzie duży odzew Naprawdę wielki plus za ten topic
Powrót do góry |
|
|
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
Wysłany: 29 Maj 2008, 18:50 Temat postu: |
|
|
dziekuje Ci Scrap za ten Topic naprawdę dzięki :* !!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* Scrappler
Yo MaDaFaKa
Ostrzeżeń: 1 Posty: 734
|
|
Powrót do góry |
|
|
KonradM
Doświadczony driver
|
Wysłany: 30 Maj 2008, 9:31 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
dlatego warto pamietac, ze trackmania to tylko rozrywka, przez która zycia se nie wyrobisz... no tak, zaraz ktos powie " a xeno, frostbeule, luq albo taz ". Tak, tak. Ale ty jesteś ******* a nie taz, luq, frost lub xeno |
Luq, Taz, Neo czy inni z byłego Pentagram G-Shock (teraz duńskie MYM) też to zauważyli, i pieniądze zarobione na graniu czy wygrane na turniejach przeznaczają w bardzo znacznym stopniu na naukę, rozwijanie własnych umiejętności (nie tych związanych z graniem) i wiele innych które przydadzą im się w przyszłym życiu zawodowym. Taz dla przykładu studiuje prawo, oni też wiedzą że z gamingu nie wyżyją
_________________ www.hstv.pl - We are all the same, players in the game.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|