Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
P4G Wally
Team Poland
Pochwał: 1 Posty: 1346
|
|
Powrót do góry |
|
|
Monia
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
Wysłany: 25 sierpnia 2006, 19:15 Temat postu: |
|
|
Wiec Olo To fakt mapa byla szczerze mowiac troszki tak na probe moda, ale spodobala mi się i wrzucilem ja na TMX (chyba każda zrobiona mape wrzucam na TMX ale czesc kasuje jak sa zle ).
Ogolnie, te slupki nad tym "budynkiem" sa zrobione po to, ze jak ktos wpada w dziure, to jest out z trasy, bo go podbija i zawadza w slupek
Zrobilem także oznakowanie zakretu w lewo, jest ono przed slupkami, niestety mało widoczne przez to ze każdy jest skupiony raczej na trasie No coz jak na moje mapy to szybka mapa Sproboje wiecej robić map z offroadem, bo to wg mnie najfajniejszy element jazdy, na nim mozna najwiecej zyskac i stracic, pozdrawiam
A kochanie :* kiedyś ci się moje mapy spodobaja :*
|
Powrót do góry |
|
|
ADIo
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jurek
Gangsta Mapper
|
Wysłany: 25 sierpnia 2006, 20:36 Temat postu: |
|
|
A mnie się spodobał ten drift na początku trasy. Jazdy po dziurawej części trasy nie lubię. Szybkość jak na mój gust spoko!
Pozdrawiam!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Monia
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
ADIo
|
|
Powrót do góry |
|
|
RADASS
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
ADIo
|
Wysłany: 27 sierpnia 2006, 8:35 Temat postu: Dobra trasa |
|
|
Trasa dobra, choć nieco trudna. Zwłaszcza ten moment, kiedy się wpada na tor z odwrócnymi strzałkami. No i dobry pomysł z tym info.
P.S. Czy ktoś w ogóle jeździł na moich trasach? Chce wiedzieć co o nich sądzicie.
_________________ czyli Segregat0r
www.google.com/profiles/adamprucnal
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
RADASS
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jurek
Gangsta Mapper
|
Wysłany: 27 sierpnia 2006, 12:36 Temat postu: |
|
|
1.Świetna trasa Radass, ale powiem Ci co mnie w niej irytuje - to lądowanie po przedostatnim loopie, po którym natychmiast trzeba skręcić w lewo jadąc na ostatniego loopa. Ciężko jest w tym miejscu przy dużej prędkościwykonać skręt, o którym mówię, bo zawsze mnie w tym miejscu zarzuca na bandę :? . Ale może tylko ja mam z tym problem . Ten offroad, o którym wspomniał Wally fajny i do opanowania, ale za pierwszym razem też zaliczylem "dzwon" w strzałki - może gdybyś zrobił wolniejszy GPS to bym go uniknął. A ogólnie mówiąc to fajny spidzik Ci wyszedł.
2.ADIo - Twoją trasę również trzeba pochwalić. Dobra robota. Powiem Ci jednak co dla mnie okazało się dość trudną przeszkodą: ten długi skok, przed którym są dwa boosty. Jadąc po łuku wpadam na te boosty i trudno jest skorygować moment przed wyskokiem. Może wystarczyłby tylko ten drugi boost? Próbowałem wielokrotnie przejechać ten odcinek i ciągle miałem w tym miejscu problem z trafieniem na środek drogi, że nie wspomnę już bramki z słupów, ktorą trzeba pokonać zaraz po "trudnym" lądowaniu. Moim zdaniem (o ile to możliwe) to bym zrezygnował z tego jednego boosta i usuńąłbym te słupy, ale to Twoja trasa więc się nie wtrącam.
Pozdrawiam!
P.S. Nie pamiętam, ale chyba w tej ostatnio omawianej trasia na początku jest napis: Nice Jeep. Niestety nie każdy ma na bilboardzie Jeepa, ja kiedyś mialem, ale już go nie mam, bo to byla jakaś łatka na oryginalnej grze
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
ADIo
|
|
Powrót do góry |
|
|
RADASS
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
RADASS
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jurek
Gangsta Mapper
|
Wysłany: 31 sierpnia 2006, 17:44 Temat postu: |
|
|
A do czego to potrzebujesz - do intra?
W intrze ja robię to tak:
Po wybraniu kamerki -> intro -> edycja wybieram ścieżkę ->Kamerę, a następnie - Camera custom. To na pewno znasz!
Klikasz na początek czerwonego paska i ustalasz początek kamerki strzałkami klawiatury oraz PageDown i PageUp, lecz zanim to zrobisz na pasku wstaw kilka klatek kluczowych (ikona ze strzałką w dół, która się pojawi, gdy przesuniesz czerwony suwak). Teraz jeśli zmienisz ustawienia kamery na wcześniejszych klatkach kluczowych, a zostawisz dwie sąsiadujące bez zmian, to zmiana ruchu kamery pomiędzy tymi klatkami nie będzie występować. Im bardziej je rozsuniesz to wydłużysz ten efekt.
Ja w tych dwóch punktach zmieniam dodatkowo parametry w lewej kolumnie edytora: Interpolation Hermite na Linear.
Nie wiem, czy o to chodziło, ale może to coś pomoże.
A ja mam pytanie:
Czy znacie jakąś stronę skąd można pobrać jakieś ciekawe strzałki, nietypowe oznaczenia tras? Kiedyś już była o tym mowa, ale nie umiem tego znaleźć.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
|
|
Powrót do góry |