Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 15 listopada 2012, 23:25 Temat postu: |
|
|
http://www.cbsfilms.com/news/scott_derrickson_to_direct_deus_ex_feature_from_iconic_video_game
Jeśli kogoś kręci seria Deus Ex to pewnie się ucieszy, że powstanie film (już oficjalnie, bo gadano od tym od dwóch lat), a jeśli ktoś, kogo kręci Deus Ex kręcą też filmy wie, że po tym reżyserze i scenarzyście cudów spodziewać się nie można poza tym, że klimat może być niesamowity. Zobaczymy.
Co z ostatnich filmów mogę polecić...
Z pewnością 'Savages' - jak dla mnie najlepszy film akcji tego roku.
'Looper' - zakręcony na tyle, że warto obejrzeć przynajmniej dwa razy.
'Total Recall' - oczywiście remake z udziałem Colina Farell'a, bardzo, ale to bardzo przyjemny filmik.
'The Watch' - myślałem, że będzie gorszym filmem, a jednak fajnie się go oglądało pomimo udziału Bena Stiller'a.
'The Jacket' z 2005 - że też wcześniej o tym filmie nie słyszałem, aż przykre. Świetnie zagrane, mimo że dwójki głównych aktorów wcześniej niezbyt trawiłem.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
TRZ3CI
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 17 listopada 2012, 20:44 Temat postu: |
|
|
Chciałem napisać jakąś przydługawą recenzję Loopera, ale nie napiszę. Film w moim stylu (achronologiczny w którym chwilę trzeba pomyśleć co się na ekranie dzieje), bez jakichś przesadzonych efektów specjalnych (podróż w czasie - ktoś po prostu się pojawia, nie ma żadnych epickich niebieskich światełek rodem ze Skyline, burz z piorunami i tak powinno IMO być ;P) i z dobrą obsadą. Niestety nie trzyma w napięciu, od sceny gdzie pokazują wielki billboard i wyjaśniają kto to TK, to scena z końca filmu już była dla mnie oczywistością przez resztę seansu. Szkoda.
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 21 listopada 2012, 23:17 Temat postu: |
|
|
@ Trzeci: 'Argo' jeszcze nie widziałem, ale jarałem się tym filmem od kiedy o nim pierwszy raz usłyszałem. Mimo, że z Bena Afflecka aktor mierny (w filmach, których reżyserem jest ktoś inny), to w 'The Town' chociażby zagrał według mnie świetnie i jest reżyserem jednym z ciekawszych, jakie mam okazję oglądać ostatnimi czasy.
@ Zbakany: Siedmiu Samurajów to wiadomo, klasyka, ale po czasie strasznie ciężko się to ogląda, podobnie z Ben Hurem jest. W Samo Południe to klasyka westernu czyli gatunku, którego po prostu nie trawię i tyle. Żądło zapewne w swoim czasie było zaskakujące, ale się film zestarzał już mocno mimo wszystko.
@ Temat: 'Lawless' - po prostu świetnie zrobiony, Shia LeBouff (czy jakkolwiek się to pisze) w końcu zagrał rolę, której nie musi się wstydzić po przykrych Transformersach i epizodzie w Indianie Jonesie. Tom Hardy w tym sezonie robi wszystko przecudnie, od This Means War, przez Batmana i na Lawless kończąc! Świetnie edytowany film, muzyka przepiękna, krajobrazy, scenariusz (momentami tandetny, ale w końcu Nick Cave, a wiadomo, co za muzyczkę on robił, więc raczej zamierzone), realia jak dla mnie świetnie odwzorowane, 9,5/10 i znak jakości ajema. nie dostał, bo brakuje tego 'czegoś', czyli bliżej niezidentyfikowanej rzeczy
Jakby się komuś zastanawiało, co warto zobaczyć w nadchodzącym roku to wrzucam listę, którą zrobiłem dziś wieczorem na własne potrzeby, żeby wiedzieć co mniej więcej będzie, w tym roku jedynym ważnym filmem jest jeszcze Hobbit part 1, Argo, którego nie widziałem i Bourne Legacy, jak powyżej.
Jest to lista, która zawiera durne komedie, bo czasem każdy musi się odmóżdżyć i te, które wybrałem wydaje mi się będą najmniej daremne. Animacje wrzuciłem, mimo, że nie oglądam, ale niektórzy lubią, więc czemu by nie
http://www.imdb.com/list/wzi2JAnm-00/
Pozdro, idę oglądać Boardwalk Empire, który polecam
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 26 listopada 2012, 13:56 Temat postu: |
|
|
Z co po niektórych filmów które obejrzałem:
- Jumper
Odmóżdżające kino z fajną rolą Samuela L. Jacksona. Anakin nauczył się tworzyć inne miny niż "Zjem cię".
- Snow White and the Huntsman
Autentycznie żal mi było Raweny kiedy padła ofiarą Śnieżki. Baśń braci Grimm na nowo? Czemu nie. Ciekawy film i nietuzinkowa obsada.(elita brytyjskiego kina zmieniona w krasnoludy - rewelacja )
- Saga Twilight
1) Twilight
Cóż, nie jestem śliniącą się na widok Pattinsona nastką, wampiry średnio mnie kręcą, no ale z hobbystycznego obowiązku obejrzeć było trzeba. Co ciekawe - film zrealizowany nawet dobrze, tylko ten content... ;/
2) New Moon
To samo co w części pierwszej, ino zamiast wampira mamy wilkołaka. Poza końcówką oczywiście. Znowu - ciekawie zrealizowany, ale content do dupy.
3) Eclipse
Robi się coraz lepiej, mniej jest scen dla nastek a więcej zwykłego kina fantasy. Da się obejrzeć. Znakomite zdjęcia i całkiem niezła gra aktorska. Po-po-poker face Stewart daje się we znaki.
4-5) Breaking Dawn
Część pierwsza - powrót do contentu dla nastek i dzieciaków z wybujałą wyobraźnią (ach jak to za***iscie być wampirem). Oraz dziewic. Część druga - kawał naprawdę solidnego kina fantasy. Nie jest źle.
- The Runaways
Jeśli ktoś myśli że Kirsten Stewart potrafi grać tylko Poker Face, to polecam mu ten film. Jedna z jej bardziej przekonywujących i ciekawych ról. No i gratka dla fanów punk rocka.
- Aeon Flux
Tanie kino leciwego sci-fi. Bleh, wieje tandetą na kilometr.
- Captain America - The First Avenger
Kolejny odmóżdżacz na niedzielne popołudnie.
- Dorian Gray
Ten film wybrałem tylko dlatego że go zobaczyłem gdzieś w zakamarkach ch**owo działających Rekomendacji Filmwebu, no ale tutaj nieźle trafili. Ben Barnes udowadnia że potrafi grać nie tylko dla dzieciarni z Narnii, Colin Firth ostatecznie zyskał moją najszczerszą sympatię do aktora, a mroczna legenda wciągnęła w film. Polecam!
- Equilibrium
Bezuczuciowy, beznamiętny, sztywny i płaski. No ale o tym traktuje film, więc niespecjalnie się jest czym dziwić. Christian Bale udowadnia, że potrafi grać nawet Terminatora.
- I am number four
Odmóżdżacz na niedzielę (powinni stworzyć osobną kategorię na IMDB i Filmwebie dla takich filmów)
- Knowing
Odmóżdżacz na niedzielę z Nicolasem Cage (podkategoria na IMDB i Filmweb). Ale ten z lepszych.
- The Expendables & eX 2
Setnie się ubawiłem oglądając największych osiłków i bad-assów Hollywood w jednym filmie. Sylwestrze - wielkie dzięki za pomysł na nie!
- Skyline
Odmóżdżacz, dosłownie. Nie oglądajcie. A kto ogladał - ten wie do czego piję.
- The Crow
Klasyka kina fantasy. Jednakowoż jedyny film z serii warty obejrzenia.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
Wysłany: 06 grudnia 2012, 1:12 Temat postu: |
|
|
Przed chwilą wróciłem z kina, byłem na Atlasie Chmur.
Odczucia? Zajebiście lubię achroniczne prowadzenie fabuły, splatanie się miliona wątków przez cały film, oglądanie paru zdarzeń/miejsc z różnych perspektyw czasu. Pod tym względem pozycja jest naprawdę udana, wystarczy choć trochę się skupić na oglądaniu by dotrzymać mu tempa w zmienianiu czasu i przestrzeni.
Gra aktorska całkowicie bez zarzutu, Hugo Weaving pokazał, że potrafi zagrać nawet najbardziej niewdzięczną rolę.
Fabuła jest o dość specyficznym profilu i nie każdemu podejdzie. Jeden będzie oglądać z zainteresowaniem całe 155min, drugi wynudzi się albo po prostu wyjdzie z sali/wyłączy film. Po prostu trzeba obejrzeć i spróbować.
Podobne filmy:
"Butterfly Effect"
"Vantage Point"
"Mr Nobody"
Znaczek jakości Lexa - nobody gives a shit about that
|
|
|
Powrót do góry |
|
|