Możliwe, że fonia rozjechała się podczas przetwarzania klipu przez automatykę yt. Ścieżka dźwiękowa powinna się zaczynać równo ze ścieżką video (timeline w sv). Nie zauważyłam rozsynchronizowywania się w trakcie odtwarzania, zatem nie jest to wina twojego sprzętu, "delay" ma stałą wartość.
Ściągnęłam sobie filmik, puściłam na media playerze i wrażenie pozytywne Jakość jest zupełnie przyzwoita, muza w moim guście. Przy tego rodzaju klimatycznym, dosyć luźnym kawałku brak synchro absolutnie mi nie przeszkadza.
Przejścia fajnie zrobione, nie ma natłoku denerwujących i agresywnych sfx-ów. Lubię taki luzik No, może ten fade do zera i blank przed listą przejazdów jest trochę przydługi. Ogólnie OK.
Niestety, wkradł się drobny błąd:
Taka sobie mała literówka.
Jeśli chodzi o preparowanie klipów przed wrzuceniem ich na yt, to może przyda się ten krótki poradnik - http://tidzu.pl/2010/12/jak-renderowac-filmiki-do-internetu/
Nie sprawdzałam czy jest aktualny, bowiem w serwisie zachodzą zmiany związane z html5 oraz dostosowywaniem go do urządzeń mobilnych. Dotyczy to też mechanizmów przetwarzających wrzuty.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Monika dnia 07 października 2012, 3:42, w całości zmieniany 1 raz
Z tym dźwiękiem to możliwe, bo się okazało przy wstawianiu na yt, że nie obsługują już pliku MP4 "ale postarają się go przetworzyć". Szczerze, tego błędu nie zauważyłem, póki mi ktoś nie wypomniał xd . Zwykle pisze "trackamania" nie "trackmania" z niewiadomych przyczyn. Poradnik zawsze się przyda. Dzięki za ocenę
PS. Widzę, że też Wawa _________________ ~~Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone~~
Okazuje się, że temat jest dużo szerszy niż Amazonka. Nie piszę o Wiśle, po suszy przypomina duży strumyk ^^
Pogooglowałam troszkę i trafiłam na sporo sprzeczności w opisach problemu. Poprosiłam kolegę żeby zrobił jakieś krótkie demko w Final Cut Pro na Mac'u i wrzucił do YT. Rendering wykonany został zgodnie z wytycznymi i z użyciem H.264/AAC. Automat za każdym razem reagował próbą przetworzenia, trwało to jakiś czas i się zawieszał. Dopiero za piątym razem się wessało.
Efekt żalowy w porównaniu z oryginalnym materiałem i tak samo rozjechał się dźwięk.
Znajdź więcej wolnego czasu, zrób sobie krótki fragment z mniejszą i większą ilością szczegółów oraz szybszym i wolniejszym ruchem w kadrze, wyrenderuj próbki z różnymi ustawieniami kodeków i próbuj je wsadzać. Któraś z kombinacji może okazać się trafiona.
Moim zdaniem team/clan movie, albo inną ambitną produkcję powinno się umieszczać na YT, tm-tube, itp. w postaci stanowiącej kompromis między jakością, a wagą. Natomiast to samo dzieło w dużo lepszej jakości i różnych wersjach posadzić na ftp . Cóż, nie każdy ma takie możliwości jak tutaj > http://www.sprint-productions.com
Niemniej trailer do gnc zrobiłeś całkiem dobrze i wrzuta też jest spoko.
Cytat:
PS. Widzę, że też Wawa
PS. Mieszkam w blokowisku, tuż obok "czadowej" przelotówki i marzę o świętym spokoju
EDIT: Kilka godzin później - próba wrzucenia tego samego kawałka powiodła się za pierwszym razem, wszedł szybko i wyglądał o niebo lepiej, dźwięk ok. Nie potrafię wyjaśnić zjawiska, zostawiam bez komentarza.
EDIT#2: Korekty i zmiany w treści.
Ostatnio zmieniony przez Monika dnia 07 października 2012, 4:55, w całości zmieniany 5 razy
Wysłany: 28 września 2012, 22:23 Temat postu:
Ja jakoś nigdy nie miałem problemów z traceniem synchronizacji. Kodek XviD MPEG-4 i wsio działa. Jedynym wytłumaczeniem tego problemu jest proces przetwarzania filmu przez YouTube do standardu HTML5 (czyli filmy H.264). Spróbuj zrenderować tym kodekiem i wrzuć na YouTube jeszcze raz.
PS Jakbyś mógł wrzucić oryginał (to co wrzuciłeś teraz na YT) np na speedyshare.com żebym obejrzał zsynchronizowaną i niezsynchronizowaną wersję, byłoby świetnie _________________ Discord: vanitasss
Mogę zapewnić, iż niedługo pojawi się nowa produkcja na pewno lepsza jakościowo i bardziej przemyślana. _________________ ~~Nic nie jest prawdziwe. Wszystko jest dozwolone~~
Wysłany: 29 września 2012, 12:57 Temat postu:
Ja tylko powtórzę to co na PW napisałem - ja tylko oglądam i skrobię parę zdań Roześlij to do każdego co się zainteresował twoim filmem a nie tylko do mnie _________________ Discord: vanitasss
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony Poprzedni1, 2
Strona 2 z 2