Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 282
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 24 czerwca 2012, 3:44 Temat postu: |
|
|
Ronaldo v Hiszpania? Mecz pewnie i będzie ciekawy ale wątpię by Portugalia coś wskurała. U trenera Bento skład zaczyna się od samego Ronaldo i reszta z pola gra głównie pod niego, bynajmniej ja to tak zauważyłem, a w Hiszpanii każdy gra a'la libero i ma działać dla dobra ogółu drużyny...czyli jak to w Barsie zwykle jest..
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lesław
Jeździ konno
Ostrzeżeń: 1 Posty: 84
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
Outsid3r
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lesław
Jeździ konno
|
Wysłany: 24 czerwca 2012, 19:28 Temat postu: |
|
|
Jack Bauer napisał: |
Nie rozumiem tej waszej niechęci do reprezentacji Niemiec. Zaczęli grać atrakcyjną piłkę, zdobywają wiele bramek w meczach. Są faworytem do zwycięstwa w turnieju, zwłaszcza, że Hiszpania nie gra tak efektownie jak 2, czy 4 lata temu. Większość naszych kibiców zachowuje się tak, jakby II wojna światowa skończyła się 2 lata temu. |
Mnie nie chodzi o ich grę, tylko o to jakie szkody ten naród wyrządził nam przez przede wszystkim okres 2 wojny światowej, wiem, że zaraz ktoś napisze, że nie powinienem tak myśleć i nie powinno się mieszać takich spraw do sportu, ale jak ja słyszę Niemcy to od razu mam przed oczami obozy koncentracyjne etc. Jeśli chodzi o grę to faktycznie prezentują futbol na wysokim poziomie.
@edit. Jack inaczej byś ich postrzegał gdyby przez Niemców osoba z Twojej rodziny straciła życie.
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 24 czerwca 2012, 21:54 Temat postu: |
|
|
Lesław czy chciałbyś przechodzić represje za coś czego nie zrobiłeś Ty a zrobił twój dziadek czy pradziadek? Urodziłeś się, wychowałeś w nowym świecie, a i tak za grzechy wcześniejszych pokoleń, z innego świata będziesz szykanowany, gnębiony i co najmniej (nie lubię tego słowa - mało polskie) hate'owany? Bo ja nie...
Join Us In Create Enthusiasm...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lesław
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
|
Wysłany: 24 czerwca 2012, 22:55 Temat postu: |
|
|
Ja tam jestem młody. Mam dużo kolegów z Niemiec na TMXie, bo praktycznie tylko oni tam siedzą. Kibicuję Hiszpani, bo uważam, że ich styl gry jest najpiękniejszy.
Odnośnie dzisiaj: Pirlo rozkochał mnie w sobie tym swoim rzutem karnym. Cudowne uderzenie. I Włosi świetnie grają długie piłki i je przyjmują. Jest na co patrzeć...
_________________ TrackMania - I jedziesz dalej!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 25 czerwca 2012, 6:52 Temat postu: |
|
|
Lesław napisał: |
Mnie nie chodzi o ich grę, tylko o to jakie szkody ten naród wyrządził nam przez przede wszystkim okres 2 wojny światowej, wiem, że zaraz ktoś napisze, że nie powinienem tak myśleć i nie powinno się mieszać takich spraw do sportu, ale jak ja słyszę Niemcy to od razu mam przed oczami obozy koncentracyjne etc. Jeśli chodzi o grę to faktycznie prezentują futbol na wysokim poziomie.
@edit. Jack inaczej byś ich postrzegał gdyby przez Niemców osoba z Twojej rodziny straciła życie. |
Większe szkody wyrządzili Rosjanie, którzy represjonowali sto razy gorzej niż naziści w swoich obozach. Jakoś z mojej rodziny też osoby ginęły bezpośrednio lub pośrednio z ręki Niemców, ale jakoś nie postrzegam szkopów jako zło wcielone. Mam nadzieję, że wygrają Niemcy. Holandia i Aglia odpadły co mnie bardzo cieszy, jak dojdą o tego Włochy a potem w finale wygrają Niemcy - będę usatysfakcjonowany.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 25 czerwca 2012, 15:35 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
tego co było nigdy nie zapomnę. |
Jakbyś był w obozach koncentracyjnych, jakbyś został przez Hitlerowców pobity.
Rozumiem, że wiele polskich rodzin zostało dotkniętych tą zbrodnią, jaką była Trzecia Rzesza, ale ku*wa, kiedy to było? Czy od zakończenia wojny zrobili Ci Niemcy COKOLWIEK? Możesz ich nie lubić przez to, że kiedyś coś zrobili, ale to nienawidzisz tych, którzy to zrobili - nie tych, którzy grają w reprezentacji Niemiec w piłkę nożną. Ogarnij się.
A na temat:
Włosi, mimo że ich nie lubię za styl gry, zagrali wczoraj bardzo dobrze taktycznie. Niemcom się nie przeciwstawią, mają za mało do pokazania - jednak sam Pirlo naprzeciw rozgrywających jak Schweinsteiger, Oezil czy Khedira nie ma żadnych atutów, bo ta trójka prezentuje przynajmniej taki sam poziom, o ile nie wyższy w każdym aspekcie gry.
Drugi półfinał, czyli Hiszpania - Portugalia.
Powiem krótko - chcę finału Portugalia - Niemcy, bo będzie dużo bardziej otwarty, niż przykładowy Hiszpania - Niemcy. Jak wiadomo, dwa takie same style gry się zatną na sobie, więc będzie to mecz do jednej bramki, tak mi się jakoś wydaje. Tak, czy inaczej, uważam, że Niemcy w tym roku w końcu osiągną to, za co powinni zostać nagrodzeni już w poprzednich mistrzostwach Europy, jak i w mistrzostwach Świata. Za to, z jakim impetem przeprowadzili rewolucję reprezentacyjną należą się im najwyższe laury i coś czuję, że w tym sezonie się to uda, i, nie jak niektórzy, nie będę ich nienawidził, bo Hitlerowcy zabili mi członka rodziny. Ponownie powtarzam - to byli Hitlerowcy, nie Niemcy.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
JarOo
Ostrzeżeń: 1 Posty: 381
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lesław
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
|
Wysłany: 28 czerwca 2012, 21:52 Temat postu: |
|
|
Neuer mógłby być pomocnikiem. Ten jego szczupak zaraz przed końcem meczu mnie powalił ze śmiechu, ale i z respektu przed wiarę w zwycięstwo. Niemcy nie grali dobrze. Gubili się. Włosi grali perfekcyjnie oprócz pierwszych 15 minut w obronie.
Wczoraj byłem za Hiszpanią - wygrali. Dzisiaj za Włochami - też wygrali.
Obu drużynom należy się puchar chociażby za samą technikę jaką prezentują.
_________________ TrackMania - I jedziesz dalej!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Żegnam Was
Samochodowy prawiczek
Użytkownik zbanowany Zakaz pisania Ostrzeżeń: 4294967295 Posty: 0
|
Wysłany: 28 czerwca 2012, 22:07 Temat postu: |
|
|
A teraz panowie (i ewentualnie panie) typy na finał
Włochy-Hiszpania
Włochy wygrają w dogrywce 2-1
_________________ brak
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
Wysłany: 28 czerwca 2012, 22:44 Temat postu: |
|
|
ketrab napisał: |
Obu drużynom należy się puchar chociażby za samą technikę jaką prezentują. |
Może technika stoi u Hiszpan na wysokim (ba! bardzo wysokim poziomie), ale niestety ich gra jest nudna dla zwykłego zjadacza chleba (takiego jak ja).
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
CzuB
Ostrzeżeń: 1 Posty: 401
|
Wysłany: 28 czerwca 2012, 22:50 Temat postu: |
|