Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Problem z komputerem - zawiecha przy uruchamianiu

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 19:12    Temat postu: Problem z komputerem - zawiecha przy uruchamianiu Odpowiedz z cytatem  

Cześć, mam spory problem z moim PCtem : (
A mianowicie podczas uruchamiania komputer zawiesza się i to natychmiast po wciśnięciu przycisku startowego. Wyświetla się na monitorze duże logo HP i komputer zamiera. Nic nie piszczy, komputer pracuje normalnie tak jakby wszystko było ok (wiatraki cicho szumią). Nie uruchamia się bios, nie mogę wejść w żadne ustawienia, przywrócić systemu, nic. Totalne zero reakcji, tylko niebieski ekran HP. Ktoś miał podobny problem i poradził sobie z tym jakkolwiek? Poczytałem, że mogła paść płyta główna no i liczę się z tym, trudno, niemniej może ktoś doświadczony w tej materii mi doradzi.
Aha, odpiąłem od kompa wszystko co zbędne, nic się nie zmieniło.
Komputer ma już kilka lat i wersja z padniętą płytą główną mnie zajebiście przekonuje ale jeszcze spróbuję szczęścia pytając was.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
złozi
Junior ujeżdżacz

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Możliwe również, że padł dysk. Spróbuj go rozkręcić i sprawdzić na innym komputerze czy wszystko z nim ok.

Również, jak piszesz, może to być płyta główna, jak również grafika.

Ciężko cokolwiek poradzić, także spróbuj najpierw z dyskiem.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 20:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Większość płyt głównych informuje sygnałem dźwiękowym (jeden długi i dwa krótkie) o awarii grafiki jak o innych komponentach, gdyby padł dysk twardy to po prostu wyświetliłby "failure disk",albo stanąłby w momencie gdy sprawdza podłączone podzespoły, także że jestem zdania że twoja płyta główna poszła się kochać...
Powrót do góry
*NS* luka
Rudy

Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

coof miałem podobną sytuacje, płyta główna do wymiany poszła Smile

Powrót do góry
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 21:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Kurcze, no to lipka, niemniej jednak nie ukrywam, że z wymianą sprzętu już się nosiłem, bo komputer powoli przestawał dawać radę. Obróbka zdjęć od dłuższego czasu odbywała się na laptopie z podłączonym monitorem CRT.

Tylko, że obecnie stoję krucho z hajsem, na sprzęt od apple do którego miałbym największe zaufanie sobie na dany dzień pozwolić nie mogę. intryguje mnie ta oferta, to jakiś szit? Szczerze powiedziawszy od dłuższego czasu totalnie nie interesuję się światem komputerów i aż zdziwiony jestem jak niewiele kosztuje taki potwór. http://allegro.pl/show_item.php?item=2269557100
Choć w sumie skoro samsung galaxy s2 ma już 2rdzeniowy procek i zaraz wychodzi s3 z 4dzeniowym to dlaczego PCty mają być drogie.

a tu taki http://allegro.pl/piekny-i-mocny-i7-4x3-6ghz-8gb-1000gb-gt520-2gb-i2245828645.html

Powrót do góry
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 21:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja to samo miałem 3 razy za swego krótkiego życia. Najpierw na 8letnim (starym) komputerze padła płyta główna - do wymiany. Drugi raz, nowy, półroczny wtedy komputer miał coś namieszane w BIOSie, do którego nie dało się przecież wejść! W Wielką Środę tego roku znowu stary (12letni) komputer miał to samo. Tym razem padł dysk twardy, a wraz z nim wszystkie informacje. Smutne miałem święta Sad
Myslę, że w twoim przypadku to płyta główna.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Belek
Jeździ konno

PostWysłany: 13 kwietnia 2012, 22:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nie nie nie kupuj kompa na allegro. Very Happy
Polecam Ci się zaznajomić z tymi tematami:
http://forum.pcformat.pl/FAQ-Jak-gdzie-i-za-ile-najlepiej-kupic-komputer-Czego-unikac-Czyli-STOP-GOTOWCOM-t
http://forum.pcformat.pl/Zestawy-komputerowe-Kwiecien-2012-t

Co do Twojego obecnego kompa to próbowałeś wyjąć bateryjkę od biosu?

Powrót do góry
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 14 kwietnia 2012, 22:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ah, czułem, że to zbyt piękne : )

Taa, wyciągałem baterie biosu. Nic. No trudno, komputer podrzuciłem do serwisu, w poniedziałek dowiem się co dokładnie mu dolega.

Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: