Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
*NS* luka
Rudy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
 |
złozi
Junior ujeżdżacz

Ostrzeżeń: 1 Posty: 1920
|
Wysłany: 07 marca 2012, 22:52 Temat postu: |
|
|
Kawał dobrej roboty.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

|
Wysłany: 07 marca 2012, 23:48 Temat postu: |
|
|
No no no, w końcu jakiś porządniejszy longplay. Trudno dzisiaj o 10 minut dobrego skill video. A to było całkiem ciekawe 10 minut.
Zawsze mnie bawi wpierdalanie wszędzie "Since 200x" na wzór co większych gamingów które naprawdę długo już grają. Ludzie, teamy to nie browary, nie mają własnych tradycji, jakiejś silnej marki etc etc. Fajnie, znacie się X lat, ale po co to komu wiedzieć? No ale cóż, napis sam w sobie nie wadzi, jak rzeczywiście czujecie taką potrzebę ekspresji swojej dumy "żyjemy na scenie już trzy lata, a wy nie, ha ha ha" to wstawiajcie.
"Intro" (licząc do pierwszej sceny prezentacji teamu wyłącznie" jest niezłe. Wpada w oko, aczkolwiek tło w postaci całego przejazdu z jednej mapy nudzi. I tak w sumie można opisać cały film.
Dość prosty klip tytułowy, ciekawe tekstury. Nic ponad to.
Solidnie zrobiona część z prezentacją teamu. Niby nie zrobione nic źle, ale nudzi. Bite trzy minuty nic nie mówiących nicków (nie wiem, może Nadeowcy posikują ze szczęścia na widok każdego z nich ).
Łomatko. Jak cały film generalnie dobrze i solidnie zrobiony, tak "Motion capture" (którego tam w ogóle nie ma, tylko praca warstwy tekstu ręcznie przesuwanej i powiększanej względem ruchu kamery) wygląda strasznie mizernie i tandetnie. Zdecydowanie niedopracowany szczegół in minus.
Części skillvideowej nie mam nic do zarzucenia, ładnie trzyma się w całości, gdyby nie Nadeo tobym się pewnie nie nudził. Fajna czcionka.
A tak ogólnie, to całkiem niepotrzebnie zwolniona dynamika gry. Część z NFSem (po co oni tam to nie wiem, skoro już wymieniani są w drużynie to jakiś przejazd ich też by się przydał) kompletnie odstaje charakterem od całej reszty - dynamiczny, szybki i zwarty. Po nim dostajemy część skillową z TM, zwolnioną, rozlazłą, zamuloną. Nie rozumiem tego ruchu, mi kompletnie nie przypadło to do gustu.
Zabrakło mi też synchronizacji z muzyką, te ostatnie scratche to chyba dla zatarcia tego wrażenia.
Nie jest źle, widać spory potencjał, ale jak z każdym ostatnio filmem - rozbija się o oryginalność i pomysł.
Skill - ?/10 (nie jestem Nadeowcem, nie oceniam)
Jakość - 9/10
Oryginalność - 4/10
Muzyka - 4/10
Praca kamery - 6/10
Efekty specjalne - 5/10
Wrażenia ogólne - 6/10 Rewelacji nie ma. Ale za to jest kawał solidnego filmu, z małymi potknięciami, który na pewno niektórych porwie co najmniej jak... ja wiem... Special Polish League. No dobra, niech będzie Above Average Noobs
PS Nie wrzucać mi za składnię i składność posta, za późno jest na piękne referaty ;D
_________________ Discord: vanitasss
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
Wysłany: 08 marca 2012, 0:08 Temat postu: |
|
|
Lexiu napisał: |
Zawsze mnie bawi wpierdalanie wszędzie "Since 200x" na wzór co większych gamingów które naprawdę długo już grają. Ludzie, teamy to nie browary, nie mają własnych tradycji, jakiejś silnej marki etc etc. Fajnie, znacie się X lat, ale po co to komu wiedzieć? No ale cóż, napis sam w sobie nie wadzi, jak rzeczywiście czujecie taką potrzebę ekspresji swojej dumy "żyjemy na scenie już trzy lata, a wy nie, ha ha ha" to wstawiajcie.
A tak ogólnie, to całkiem niepotrzebnie zwolniona dynamika gry. Część z NFSem (po co oni tam to nie wiem, skoro już wymieniani są w drużynie to jakiś przejazd ich też by się przydał) kompletnie odstaje charakterem od całej reszty - dynamiczny, szybki i zwarty. Po nim dostajemy część skillową z TM, zwolnioną, rozlazłą, zamuloną. Nie rozumiem tego ruchu, mi kompletnie nie przypadło to do gustu.
PS Nie wrzucać mi za składnię i składność posta, za późno jest na piękne referaty ;D |
1 - lol, nie sądze, że miało to na celu wyśmianie innych graczy i pokazanie, że jest się lepszym, bo gra się więcej lat. Musisz się do takich szczegółów czepiać, skoro inni to robią, to ssc już nie może ?
2- wydaje mi się, że ssc również działa na scenie nfs, ale nie jestem pewnien
3- chujowa składnia i składność posta, peace .
Powrót do góry |
|
 |
ssc.demarus
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Mifau
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 08 marca 2012, 2:30 Temat postu: |
|
|
Dzięki za porządną recenzję.
Ogólnie to jest to mój pierwszy film dłuższy niż minuta dalatego jest w nim tytle niedociągnięć. póki co działam tylko w SV stąd np tten tandetny motion tracking. Odnośnie 3 minut przedstawiania graczy to cięzko pominąc prezentacje członków w clanmovie, wiem ze mozna było to bardziej ścisnąć, pakowac po dwóch do klipu albo coś jeszcze wymyslić , ale myśle ze film na tych 3 minutach nie traci.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Vanitas / Lexiu
V.I.P.

|
|
Powrót do góry |
|