Wysłany: 29 grudnia 2011, 20:12 Temat postu: Problem ;P
Siemka dziewczyny. Nie wiem czy dział dobry, ale najlepiej mi pasował. Jako, że ciężko jest ocenić coś co samemu się robi, potrzebuję waszej pomocy, a dokładniej o ocene, który z 3 filmików ma najlepszą jakość, czy może zaden z nich? (bo przyznam, ze mam małe problemy z vegasem, i ciągle słaba jakość jest ;/ zna ktoś jakieś dobre, sprawdzone ustawienie?).
&context=C34957daADOEgsToPDskIzepiApv3kJNWzL51-jxtB
&context=C350efeeADOEgsToPDskKZVw_SxsJ5n4LN-JVI1jg_
&context=C32568edADOEgsToPDskKok5vymuAeO9rSkstUO-VY
Wysłany: 29 grudnia 2011, 21:07 Temat postu:
Jedynka rozpikselizowana i przycina, dwójka przycina, trójka jest już prawie dobra.
Moje standardowe ustawienia to zgranie filmu z TM w rozdziałce 720p z 30fps i AA x9 (więcej nie widać różnicy) i Motion Blurem, kodekiem o nazwie Xvid MPEG-4 (thx to Xardas za podrzucenie go ) ze stosunkiem kompresji 2 (taki suwak w ustawieniach kodeka), a następnie zrenderowanie finalnego filmu w dowolnym video-editorze tym samym kodekiem z tymi samymi ustawieniami. _________________ Discord: vanitasss
Dołączył: 12 Sie 2007 Ostrzeżeń: 1 Posty: 1920 Skąd: masz taki brzydki ryj, chuju?
Wysłany: 29 grudnia 2011, 21:14 Temat postu:
emmm, ta pamięć.
Bodajże coś rodziny mp4, 720p, MPG2? nie pamiętam.
Jedyne co zauważyłem, to to, iż jakość jest w prawdzie identyczna co do czystego xvida z TM, lecz dodatkowo mniej zajmuje, i to jest duży plus. kombinuj. GL
Z TM zgrywam w Xvid MPEG4 Codec, 1280/720, 60fps, AA x25/x16 (roznice), suwak mam na 1 - najlepsza jakosc. Pikseloza się pojawia, jak wrzuce do Vegasa I wlasnie jak brałem w Vegasie ten sam kodek i ustawienia to się zrobiło jak na 1 filmiku No nic będę kombinowal ;P _________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
Wysłany: 29 grudnia 2011, 23:10 Temat postu:
Nie wiem jak w Vegasie, w Ulead Videostudio jest jeszcze coś takiego jak Ustawienia projektu, gdzie cięgiem było wybrane MPEG-4 cośtam, a powinno być Microsoft AVI cośtam. Przez to renderowane filmy miały nieco gorszą jakość i przycinały niemiłosiernie (patrz moje The Chosen One, tam widać wyraźnie tego efekty). _________________ Discord: vanitasss
Wysłany: 30 grudnia 2011, 0:25 Temat postu:
Wystarczy, że pograsz z kimś na serwerze, poczekasz aż wgra Ci się jego bolid i już go masz na dysku Trzeba wiedzieć gdzie szukać i możesz zrobić sobie garaż z samochodów teoretycznie niedostępnych. U mnie trafił się kiedyś Twój bolid, Twarogów by Johnny miałem, Axxika i jeszcze kilka(naście). _________________
Wysłany: 30 grudnia 2011, 19:06 Temat postu:
Misza,
XP: \Documents and Settings\All Users\Application Data\(TmForever albo TrackMania)\Cache
Vista (mam nadzieję)/W7: \ProgramData\(TmForever albo TrackMania)\Cache _________________