Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 16 listopada 2011, 18:32 Temat postu: |
|
|
Skejt - ustawa o wolności zgromadzeń. + mówiłem o marszu niepodległości, nie o kibicach - bo pseudokibiców to bym sam naparzał, jakbym miał możliwość
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 16 listopada 2011, 18:53 Temat postu: |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
wickeD
Redaktor
|
Wysłany: 16 listopada 2011, 20:36 Temat postu: |
|
|
Deli napisał: |
Warte obejrzenia |
Nie warte. Chyba, że dla studentów dziennikarstwa, jako przykład manipulacji w relacjach dokumentalnych.
Nawiązując odrobinę do postu Abszta, aby zachować harmonie.
Ciekawa sprawa - w święto Piłsudskiego, który całą nasza prawicę gonił i gnoił, od endecji po wysyłanie przywódców ONR na Bereze, który nawet umiarkowanemu centroprawicowemu Witosowi nie przepuścił, ze wszelkich dziur i zakamarków wyłażą ich naśladowcy, świętują i się jednoczą - w dzień przekazania mu władzy. Mocna ironia losu.
I nie porównywałbym całego ruchu antyfaszystowskiego do antify, bo to trochę tak jak porównywać solidarność 80 Ziętka do ruchu solidarności z lat 80. Antifa to nieformalne bojówki, które stawiają na brutalna walkę. W Grecji, Włoszech czy Niemczech, to ludzie którzy jeżdżą na szkolenia, uczą się od bardziej wprawionych kolegów jak robić zadymy, żeby narobić jak najwięcej szkód. W żadnym wypadku nie jest to pokojowo nastawiona grupa.
Wnioski z 11-tego są takie, że lewica blokowała marsz tak jak sobie założyła. Wcześniej pewnie myśleli, że sprowokują tym kibiców do zadym i społeczeństwo pokaże kto jest dobry, a kto zły - co im nie wyszło dość widocznie. Oszołomy z solidarnych za to znowu pokazali, że są razem z pseudokibicami i chyba tylko pseudokibice są zadowoleni z tego sojuszu, bo wyszumieli się i niektórzy będą mogli się pochwalić na osiedlu, że siedzieli 3 miesiące za pobicie policjanta.
Jak śpiewał Grabowski kretyni kontra kretyni
bajdełejem:
Abszt napisał: |
najpierw Polacy, potem inni. |
A potem? Najpierw biali, potem czarni? Najpierw blondyni, potem bruneci? Najpierw użytkownicy PC, potem konsolowy?
Chyba nigdy tego nie załape. Niskie to i podłe.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth` Deli
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 16 listopada 2011, 23:06 Temat postu: |
|
|
wickeD napisał: |
najpierw Polacy, potem inni. |
A potem? Najpierw biali, potem czarni? Najpierw blondyni, potem bruneci? Najpierw użytkownicy PC, potem konsolowy?
Chyba nigdy tego nie załape. Niskie to i podłe. |
Dlaczego ma być potem? Wystarczy. Po co brnąć w skrajności i ślepą ścieżkę?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
мЯτ Grimm
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Outsid3r
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 0:27 Temat postu: |
|
|
Outsid3r napisał: |
A czy murzyn urodzony w Polsce znający historię nie gorzej od Polaka to nie może czuć się w 100% patriotą. OMG. Aż żal czytać. Jednak prawdą jest, że Polska nietolerancyjnością stoi. |
Z tego co widzę Abszt napisał najpierw POLACY potem inni, nikt nie definiuje Polaka jako białoskórego. Moim zdaniem każdy człowiek, który czuje się mocno związany z tym krajem może być Polakiem, przykładem jest tutaj Samuel Pereira, który aktywnie działa na rzecz Polski i czuje się związany z tym krajem. (mam nadzieje, że nie pojawi się argument, że jest oszołomem smoleńskim)
Sam uważam, że skoro komuniści normalnie chodźą sobie w pochodach, że geje i lesbijki mają swój Love Pride (chyba tak to jest) to jakoś nie słyszałem o masowych blokadach ich. Oczywiście zdarzy się 50 osób, które chce towarzystwo rozgonić (co w przypadku pochodów komunistycznych nie jest takim złym pomysłem ), ale to są ci sami ludzie, którzy później biją reporterów. (okazało się że "prowokator" był jednak pseudokibicem )
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
wickeD
Redaktor
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 0:49 Temat postu: |
|
|
Deli napisał: |
Wiadomo, że filmik nie spodoba się lewakowi, który będzie widział w nim tylko manipulację. Nie czerwona, nie tęczowa, tylko Polska narodowa. |
Jeśli nie jestem biały, to muszę być czarny. Inne kolory zajebali lewaccy Żydzi z Niemiec.
Dlaczego ma być potem? Wystarczy. Po co brnąć w skrajności i ślepą ścieżkę? |
Dzielenie ludzi na "naszych" i "onych" to słaby pomysł, który prowadzi do przemocy. Zawsze z tego robił się bajzel i zawsze ktoś cierpiał.
Naturalnie nie ma nic potem? Fałszywi Żydzi, lewaccy czerwoni bandyci, coś świta?
Grimm napisał: |
kosmopolityczni ignoranci (w kwestii narodu Polskiego) |
Cytat: |
Demokracja to rządy większości więc czegoś nie rozumiem |
Istoty demokracji konkretnie.
Nie jestem zwolennikiem jakiegoś szykanowania mniejszości seksualnych |
Pedały , czy jak kto woli homoseksualiści(...)muszą być lewakami;pedalski wiecyk;Polsce było więce pedałów niż patriotów?;Niech sobie w dupe wsadzą te swoje kolorowe transparenty ale akurat to i tym podobne rzeczy to chyba oni często praktykują;
Bóg , Honor Ojczyzna FTW |
I to koniecznie w takiej kolejności.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth` Deli
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joker.
Why so serious?
Ostrzeżeń: 2 Posty: 504
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 9:38 Temat postu: |
|
|
Outsid3r napisał: |
Abszt: a Piłsudski to może Rosjan za nic nie mordował? -.-
A czy murzyn urodzony w Polsce znający historię nie gorzej od Polaka to nie może czuć się w 100% patriotą. OMG. Aż żal czytać. Jednak prawdą jest, że Polska nietolerancyjnością stoi. |
Raz, że pisałem o tym, że w każdym narodzie znajdowały się szumowiny a dwa Polak to szersze pojęcie. Nie chciałem psiac 'obywatel', bo za bardzo z komuną mi się kojarzy. Tolerancja też musi mieć swoje granice. A jak żal ci to wszystko czytać to nie czytaj, w końcu jak coś się Tobie nie podoba to tego nie oglądasz, więc dorzuć do tego jeszcze czytanie.
wickeD napisał: |
Dzielenie ludzi na "naszych" i "onych" to słaby pomysł, który prowadzi do przemocy. Zawsze z tego robił się bajzel i zawsze ktoś cierpiał.
Naturalnie nie ma nic potem? Fałszywi Żydzi, lewaccy czerwoni bandyci, coś świta? |
Gdyż zawsze były złe intencje. Ja nie pisze o odbieraniu im praw, przesladowaniu etc. Po prostu najpierw trzeba uwzględniać większość a dopiero potem dostosowac do tego prawa mniejszości czy jakieś specjalne przywileje. Bowiem nie może być tak, aby mniejszosć dyktowała warunki większości (tyczy się to np homo).
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 10:39 Temat postu: |
|
|
Bo jak nie wierzy, to satanista i nazista.
Bo jak nie ma honoru to pedał.
Bo jak nie patriota to jeb*** lewak.
"Najpier Polacy, potem reszta"? Wg Ciebie Abszcik jestem Polakiem? Zaliczasz mnie do tej grupy "najpierw" czy "potem"?
Szufladkujecie tych którzy rozpierdalali Warszawe jakby to miało sens i jeszcze kłócicie się o to kto miał racje. Co to za różnica czy to był lewak, pedał czy ktoś tam inny. Równie dobrze to mógłbyć jakiś prawicowiec który chciał się "zabawić". To są poprostu bezmózgi i popierdoleńcy. A skąd wiecie, że po stronie marszu nie było żadnych osób o poglądach lewicowych, żadnych "pedałów", żadnych ludzi o innej wierze, albo innej narodowości mieszkający dłuższy czas w Polsce?
Jeszcze te kłótnie o to która telewizja kłamie a która mówi prawdę. Każda telewizja nagina fakty na strone która im pasuje. Dlaczego? Dlatego, że telewizje tworzą LUDZIE, a ludzie nie potrafią być obiektywni w takich sprawach. Tak zawsze było, jest i będzie. Wasze wypociny są bez sensu w tym temacie.
Bóg, Honor, Ojczyzna.
Zostawie sobie Honor.
Powrót do góry |
|
|
Outsid3r
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
|
wickeD
Redaktor
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* digger
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 17:45 Temat postu: |
|
|
Kiciak napisał: |
Bo jak nie wierzy, to satanista i nazista.
Bo jak nie ma honoru to pedał.
Bo jak nie patriota to jeb*** lewak.
[...]
Szufladkujecie tych którzy rozpierdalali Warszawe jakby to miało sens i jeszcze kłócicie się o to kto miał racje. Co to za różnica czy to był lewak, pedał czy ktoś tam inny. Równie dobrze to mógłbyć jakiś prawicowiec który chciał się "zabawić". To są poprostu bezmózgi i popierdoleńcy. A skąd wiecie, że po stronie marszu nie było żadnych osób o poglądach lewicowych, żadnych "pedałów", żadnych ludzi o innej wierze, albo innej narodowości mieszkający dłuższy czas w Polsce?
Jeszcze te kłótnie o to która telewizja kłamie a która mówi prawdę. Każda telewizja nagina fakty na strone która im pasuje. Dlaczego? Dlatego, że telewizje tworzą LUDZIE, a ludzie nie potrafią być obiektywni w takich sprawach. Tak zawsze było, jest i będzie. Wasze wypociny są bez sensu w tym temacie.
[...] |
+1
Powrót do góry |
|
|
мЯτ Grimm
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 21:47 Temat postu: |
|
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 17 listopada 2011, 22:43 Temat postu: |
|
|
Maciuś napisał: |
Pisząc pogrubione przeze mnie zdanie, zdawałeś sobie sprawę z tego, że homofobia i różne rodzaje dyskryminacji też są 'inne'? Tak niska jest Twoja samoocena, że piszesz 'najpierw Polacy, potem inni'?
Mam wrażenie, że jesteś jakimś odludkiem, kogo Ty lubisz w ogóle? |
z kazdej strony na niego patrzac, bardzo madry post, macius.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* digger
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
|
Powrót do góry |