Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 06 września 2011, 21:54 Temat postu: |
|
|
już mowilem k**wa na mumble - jeszcze w pierwszej polowie powiedzialem ojcu, ze w 93 minucie będzie gol i mnie to nie zdziwilo. Za to potwierdzily się chyba watpliwosci co do Glowackiego i Wawrzyniaka... jeśli chodzi o tego pierwszego to faul na karnego zdarza się... ale cały mecz z dupy, tak samo jak i poprzedni, ale wtedy wolalem być troszke powsciagliwy w komentarzu.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 06 września 2011, 21:55 Temat postu: |
|
|
Teraz takie pytanko na szybkości... Gdzie do kurwy nędzy są Ci którzy twierdzą że Polska repra w Piłkę nic nie zdziała!?
Każdy ale to dosłownie każdy spisywał nas na porażkę. Niemiecka prasa twierdziła że porażka 2-1 dla Polski będzie sukcesem. A do 93' srali w gacie ... Gdyby nie jeden błąd. Ogólnie gra Wawrzyniaka nie podobała mi się ale za błąd w końcówce meczu nie można go obwiniać, wiadomo zmęczenie.
Ogólnie mecz mógł się podobać, prowadzony w szybkim tępie, z obu stron niewykorzystane okazje.
Szczęsny - kozak
Lewy - kozak
Kuba - jak zwykle.
Głowacki moim zdaniem na minus
Kadra na Euro?
Misja wykonana.
Gratuluje wytrwałości tym co od początku wierzyli że coś z tego będzie.
Pozdrawiam hejterów.
@iam
Nie mogę się z Tobą całkowicie zgodzić. Owszem gra na kontratak jest mało skuteczna ale jeśli chodzi o futbol klubowy, tam zawodnicy grają ze sobą na codzień, zgrywają się...
W kadrze nie mają zbytnio do tego okazji, więc taka wizja piłki może przynieść i przynosi rezultaty.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
baronn
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 06 września 2011, 21:58 Temat postu: |
|
|
Jak taki Peszko dwóch setek nie wykorzystuje to meczu wygrać nie można. Głowacki, Peszko out z kadry. Ten pierwszy zawalił w taki sposób wiele spotkań czy to Wisły czy reprezentacji. Drugi ma tylko prędkość i nic więcej. Wawrzyniak miał kilka dobrych interwencji, ale też wiele niecelnych podań i pech w końcówce. Wasilewski też w pierwszej połowie zostawiał dużo miejsca Niemcom,a le jakoś jeszcze walczył. Błaszczykowski więcej strat niż dobrych podań, przeciętny występ. Świetny mecz Szczęsnego (świetne interwencje), Murawskiego(dużo walki, przechwytów, nieźle utrzymywał się przy piłce), Lewandowskiego (napracował się dużo). Mierzejewski przewracał w walce bark w bark dużo lepiej zbudowanych Niemców . Ogólnie mecz nudny nie był, nawet dobry. Szkoda, że tylko remis.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:00 Temat postu: |
|
|
Szczęsny
Wasilewski - Dudka - Perquis - Piszczek
Obraniac - Murawski - Mierzejewski - Błaszczykowski
Lewandowski
Brożek
Dziękuję, dobranoc.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:02 Temat postu: |
|
|
Dudka--->Arboleda
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:03 Temat postu: |
|
|
Byleby tylko Mierzejewski nie bił stałych fragmentów...
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
baronn
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:06 Temat postu: |
|
|
Wasyl czyści. Gratuluje mu wytrwałości i tego że wrócił na wysoki poziom.
Grał jak za dawnych dobrych lat. Cholernie waleczny, wiele serca zostawia na boisku na każdym meczu.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:11 Temat postu: |
|
|
Oddo... Pierdolisz że się golisz a zarostu nie masz....
Co to nie grałeś nigdy w piłke w pełnowymiarowym czasie?
Uwierz że po 90 min zapierdalania naprawdę ledwo stoi się na nogach.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
|
Powrót do góry |
|
|
wickeD
Redaktor
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:14 Temat postu: |
|
|
Ten mecz pokazał dobitnie gdzie nasze miejsce. Gdyby to nie był sparing tylko mecz o punkty to by nas rozjechali.
A Wawrzyniaka nie ma się co czepiać. W przekroju meczu nie grał źle, walczył, zostawił serce na boisku. Poślizgnął się w strasznym momencie, ale inna sprawa że w polu bramkowym było jeszcze 3 obrońców bohaterko kryjących powietrze ;]
Jeszcze jedna sprawa. Jak słuchałem naszych komentatorów byłem autentycznie zażenowany.
To był mecz sparingowy, to-wa-rzy-ski. Takie mecze gra się po to żeby przećwiczyć ustawienie taktyczne, poprawić zgranie, dopracować stałe fragmenty. A oni komentowali to tak jak spotkanie o mistrzostwo kosmosu. Jak zaczęli coś bredzić o zmarnowanej historycznej szansie to musiałem dźwięk wyłączyć.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:21 Temat postu: |
|
|
Oddo, albo mi się wydaje albo Twój świat ogranicza się tylko do świata wirtualnego i naprawdę nie grałeś nigdy na pełnowymiarowym boisku 90 min takim tempem.
Moim zdaniem Wawrzyniak i Głowacki do zmiany, reszta ok.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:26 Temat postu: |
|
|
Po Twoich słowach można wywnioskować że nie grałeś ;]
Sam pokopałem piłki trochę w kilku klubikach. A skoro twierdzisz że grałeś to powinieneś wiedzieć co daje mieszanka zmęczenia , miękkich nóg i mokrej trawy.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:27 Temat postu: |
|
|
wickeD napisał: |
Ten mecz pokazał dobitnie gdzie nasze miejsce. Gdyby to nie był sparing tylko mecz o punkty to by nas rozjechali.
A Wawrzyniaka nie ma się co czepiać. W przekroju meczu nie grał źle, walczył, zostawił serce na boisku. Poślizgnął się w strasznym momencie, ale inna sprawa że w polu bramkowym było jeszcze 3 obrońców bohaterko kryjących powietrze ;]
Jeszcze jedna sprawa. Jak słuchałem naszych komentatorów byłem autentycznie zażenowany.
To był mecz sparingowy, to-wa-rzy-ski. Takie mecze gra się po to żeby przećwiczyć ustawienie taktyczne, poprawić zgranie, dopracować stałe fragmenty. A oni komentowali to tak jak spotkanie o mistrzostwo kosmosu. Jak zaczęli coś bredzić o zmarnowanej historycznej szansie to musiałem dźwięk wyłączyć. |
Ciągle źle, ciągle trzeba narzekać, cokolwiek by nie zrobili na boisku, byleby skrytykować, bo tak się utarło i już. Grali świetnie z kontry, dobrze w destrukcji, choć w obronie było kilka niepotrzebnych błędów. Jest dobrze, jeśli to był jakiś sprawdzian, to 4 dla naszych piłkarzy się należy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 06 września 2011, 22:34 Temat postu: |
|
|
Ja niestety zdążyłem na mecz od 50 minuty i tego co widziałem to Niemcy aż tak szybkiej piłki nie grali, odnoszę nawet wrażenie że trochę zlekceważyli ten mecz i jak to zwykle nasi mieli w tendencji, uznali go za "towarzyski".
Głowacki no niestety ale do kadry się nie nadaje, aczkolwiek nie wiem kto jest na tyle odpowiedzialny by grał na pozycji stopera, to bardzo trudna i wymagająca podjęcia ryzyka pozycja. Perquis jak dla mnie trzymał poziom, taki stoper był potrzebny.
Trochę mnie zirytowało zachowanie kibiców, ta cisza na stadionie po stracie bramki na 1-1, co prawda ktoś tam się darł "nic się nie stało", no ale reszta jak to Małecki niedawno określił - piknikowicze...
Ogólnie taki wynik odbieram bardzo pozytywnie, wymiana podań w środku boiska była zaje... ale Smuda musi zmienić stopera bo Głowackiego nie widzę...
A tak przy okazji się po chwalę że kadrowicze Lewandowski, Szczęsny Błaszczykowski, Mierzejewski i Małecki odwiedzili sklep w niedzielę (Peek & Cloppenburg) w którym pracuję...akurat k**wa musiałem mieć wolne ale zagadam do kiero sklepu żeby mi dał ksero autografów
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|