Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Czy ten turniej to dobry pomysł ?? |
TAK |
|
82% |
[ 23 ] |
NIE |
|
17% |
[ 5 ] |
|
Wszystkich Głosów : 28 |
|
Autor |
Wiadomość |
Daz
Jeździ konno
|
Wysłany: 13 czerwca 2007, 20:39 Temat postu: Trackmania Cup |
|
|
Postanowiłem w końcu ruszyć z tym turniejem pod trochę inną nazwą. Odbędzie on się w systemie 1vs1. Ilość miejsc przeznaczonych jest nieograniczona, ponieważ
na początku odbędą się eliminacje. Tak wygląda wzór zgłoszenia:
Cytat: |
Nick ( z forum )
Login ( z gry ):
Kontakt ( gg, skype, irc ): |
Zgłoszenia proszę pisać w temacie
Poszukiwane są osoby na stanowisko admina. Swoje CV proszę przesyłać na adres email, który podany jest wyżej.
Poszukujemy też osób, które wykonają mapki na potrzeby turnieju. Jeżeli, ktoś wykonałby mapkę proszę o przesłanie jej na wyżej wymieniony adres.
Ważna informacja: Jest to pierwsza edycja turnieju więc odbędzie się on bez nagród, ponieważ nie dogadałem się ze sponsorem. Proszę wybaczyć.
Przedstawiam regulamin turnieju:
REGULAMIN
1. Warunki wstępne
1.1 Turniej Trackmania Nations odbywa się wyłącznie online.
1.2 Faza online ma za zadanie wyłonienie dwóch graczy, którzy spotkają się na finale.
1.3 Do udziału w turnieju konieczna jest rejestracja na stronie www.tmpl.info.
1.4 Każdy gracz powinien posiadać Trackmania Nations login który umożliwia grę w trybie online.
1.5 Każdy z graczy biorących udział w turnieju powinien posiadać jeden z wymienionych sposobów kontaktu:
- Gadu-Gadu
2. Zasady turnieju
2.1 Część online odbywa się w trzech fazach: eliminacjach, grupowej i pucharowej.
2.2 Eliminacje odbywają się systemem pucharowym i mają na celu wyłonienie graczy którzy wezmą udział w fazie grupowej.
2.2 W fazie grupowej odbywają się grupach czteroosobowych, natomiast same mecze odbywają się w systemie 1vs1.
2.3 Rozgrywki w eliminacjach odbywają się w jednej rundzie, natomiast w fazie grupowej oraz pucharowej w dwóch: mecz i rewanż.
2.4 Każdy mecz będzie odbywał się na trzech wybranych przez graczy.
( każdy gracz odrzuca po jednej mapie )
2.4.1: Trasy obowiązujące podczas turnieju:
- xxx
- xxx
- xxx
- xxx
- xxx
2.5 Po każdym zakończonym wyścigu obaj gracze zobowiązani są do zrobienia screenshotów wyników i przesłania ich pod adres e-mail ppopielarczyk@gmail.com.
2.6 Za wygrany mecz przysługują trzy punkty, za przegrany zero punktów.
3. Dodatkowe ustawienia gry
3.1 Dopuszczalne są modyfikacje wizualne.
3.2 Pojazdy mogą być modyfikowane przed każdą trasą.
3.3 Ilość tras: 3
3.4 Ilość okrążeń: 7
3.5 Ilość graczy podczas wyścigu: 2.
4. Rozłączenia
4.1 Wszelkie utraty połączenia spowodowane przez czynniki niezależne od gracza
(utrata połączenia internetowego/zasilania/awaria sprzętu PC) jest podstawą do
powtórzenia wyścigu przy wyrażeniu zgody przez graczy, w przypadku braku porozumienia
wynik zostaje ustalony na korzyść gracza który pozostał w grze.
5. Sytuacje nieprzewidziane
5.1 W przypadku wystąpienia sytuacji nieprzewidzianej w regulaminie decyzję podejmuje przedstawiciel organizatora turnieju.[/quote]
Ostatnio zmieniony przez Daz dnia 14 sierpnia 2007, 11:53, w całości zmieniany 8 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|GT| MISI
Pirat drogowy

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 13 czerwca 2007, 21:43 Temat postu: |
|
|
mnie by tylko interesowalo kim ty jesteś, bo widze, ze to twoj pierwszy post. może bys się krotko przedstawil, powiedzial pod jakim nickiem grasz w trackmanie itp.
czy ty ten turniej masz zamiar zrobić prywatnie, czy dla/przez jakas firme?
serwery itp mozesz stawiac?
pozdro
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Kroink+
Doświadczony driver
|
Wysłany: 13 czerwca 2007, 21:44 Temat postu: |
|
|
Ja z chęciom wezme udział a o pomoc to zgłoś się do wiadp1 on bardzo dobrze organizuje konkursy tylko ,że mu coś się z kompem wali.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
STriker
Jeździ konno

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] hack
Team Poland

Pochwał: 2 Posty: 1225
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
|
Wysłany: 13 czerwca 2007, 22:35 Temat postu: |
|
|
wiec hack to napisal, czy jak?
jestem ciemny, nie rozumie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
|
|
Powrót do góry |
|
 |
«RH» PITMaN
Pirat drogowy

Pochwał: 1 Posty: 813
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Daz
Jeździ konno
|
Wysłany: 14 czerwca 2007, 5:39 Temat postu: |
|
|
jakub napisał: |
mnie by tylko interesowalo kim ty jesteś, bo widze, ze to twoj pierwszy post. może bys się krotko przedstawil, powiedzial pod jakim nickiem grasz w trackmanie itp.
czy ty ten turniej masz zamiar zrobić prywatnie, czy dla/przez jakas firme?
serwery itp mozesz stawiac?
pozdro |
hmm.... jeżeli powiem Ci że jestem liderem klanu EM ( mor_rolo. nawro i Tomek ) i tak nie będziesz wiedział kim jestem. W Trackmanii dopiero zaczynam grać, ale mam doświadczenie w organizowanie turniejów bo prowadziłem w innych grach. Wszystkie informacje podam w najbliższym czasie ; )
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Gobis
Lubi ostrą jazdę

Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 1472
|
|
Powrót do góry |
|
 |
°XX Bad Olo
Lubi ostrą jazdę

|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] Jakub
|
Wysłany: 14 czerwca 2007, 11:02 Temat postu: |
|
|
bardzo chetnie gobis.
ale jednak proponuje wspolprace z leaderami/przedstawicielami czolowych teamów polski, bo jak to robi jeden człowiek typ diktator, może się z tego stac niewypal typu pl3.
fajnie by było jak bysmy mogli się jakos dogadac z przedstawicielami teamów cdd, gt, k&d, pol i ps, bo to sa moim zdanjem najbardziej zaangazowani teamy w tmn.
mysle, ze gobis, hack, misi, wiadp i ja moglibysmy się dogadac na wspolne reguly.
tylko, ze ja mam w glowie coś typu stalej ligi polskiej w trackmanii.
coś nowego, wiekszego, i już na pewno nie pod imiu "pl".
coś porownawego do powiedzmy orange ekstraklasa, ze stala strona internetowa, tabela, graczami rundy, może nawet kiedyś ze sponsorami.
również powinna być to liga, która nie pokazuje umiejetnosci tylko i wylacznie na trackach custom, ale tez na mini i nadeo, aby pokazac, który team jest najbardziej kompletny. także powinien być mix rounds i time attack.
ja mogę wykupic domene, zroboc strone i wziasc się organizacja i regulami, jak mi na tyle ufacie.
jednak mysle, ze potrzebny będzie conajmniej jeden staly serwer na taka lige, i tu może by mogli pomodz hack lub gobis.
mam już dosyc dokladne wyobrazenia, tego wszystkiego, ale akurat przez uniwersytet nie mam za dużo czasu.
mozna by było, jak inni będą chętni, pociagnac to za okolo 2 miesiace, bo i tak potrzeba by było czas na przygotowanie.
no i hej, jednak w ekstraklasie tez jest przerwa letnia
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
#p~S* h0lus
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1 Posty: 987
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Daz
Jeździ konno
|
Wysłany: 14 czerwca 2007, 11:51 Temat postu: |
|
|
jakub napisał: |
bardzo chetnie gobis.
ale jednak proponuje wspolprace z leaderami/przedstawicielami czolowych teamów polski, bo jak to robi jeden człowiek typ diktator, może się z tego stac niewypal typu pl3.
fajnie by było jak bysmy mogli się jakos dogadac z przedstawicielami teamów cdd, gt, k&d, pol i ps, bo to sa moim zdanjem najbardziej zaangazowani teamy w tmn.
mysle, ze gobis, hack, misi, wiadp i ja moglibysmy się dogadac na wspolne reguly.
tylko, ze ja mam w glowie coś typu stalej ligi polskiej w trackmanii.
coś nowego, wiekszego, i już na pewno nie pod imiu "pl".
coś porownawego do powiedzmy orange ekstraklasa, ze stala strona internetowa, tabela, graczami rundy, może nawet kiedyś ze sponsorami.
również powinna być to liga, która nie pokazuje umiejetnosci tylko i wylacznie na trackach custom, ale tez na mini i nadeo, aby pokazac, który team jest najbardziej kompletny. także powinien być mix rounds i time attack.
ja mogę wykupic domene, zroboc strone i wziasc się organizacja i regulami, jak mi na tyle ufacie.
jednak mysle, ze potrzebny będzie conajmniej jeden staly serwer na taka lige, i tu może by mogli pomodz hack lub gobis.
mam już dosyc dokladne wyobrazenia, tego wszystkiego, ale akurat przez uniwersytet nie mam za dużo czasu.
mozna by było, jak inni będą chętni, pociagnac to za okolo 2 miesiace, bo i tak potrzeba by było czas na przygotowanie.
no i hej, jednak w ekstraklasie tez jest przerwa letnia  |
Wszystko ładnie pięknie, ale ja mam lepszy pomysł. Stworzyć organizacje, która będzie promowała scenę Trackmanii. Miała ona by na celu tworzenie turniejów nie tylko tych przez internet, promowanie sceny poprzez media gamingowe i nie tylko. Taka mała sugestia do tego co napisał jakub.
Teraz odnośnie turnieju. Jeżeli uważacie, że to jest zły pomysł to po prostu czekam na Wasze opinie. Natomiast jeżeli jest ktoś chętny zapraszam do współpracy.
EDIT:
h0lus napisał: |
człowiek tu proboje zrobić turniej z nagrodami itp itd , a wy odrazu skaczecie na niego kto ty , spamujecie bez sensu itp ;o Ktos chce zrobić coś dla nas bo dawno zadnego turnieju nie było a Wy najwyrazniej nie chcecie. ;p
|
No dzięki za te słowa : )
Ostatnio zmieniony przez Daz dnia 14 czerwca 2007, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
|
Wysłany: 14 czerwca 2007, 11:51 Temat postu: |
|
|
mor_rolo mahahahahaahahahahaha ^^
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Daz
Jeździ konno
|
Wysłany: 14 czerwca 2007, 11:54 Temat postu: |
|
|
szopinski_pl napisał: |
mor_rolo mahahahahaahahahahaha ^^ |
Jeżeli masz pisać takie posty to idź sobie pospamuj do innych tematów a nie zaśmiecasz mój.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|