Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
arus1993
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 21 lipca 2011, 23:20 Temat postu: Organizacja turnieju? |
|
|
Witam, jestem posiadaczem nowo powstającej strony o tematyce e-sportowej. Wpadłem na pomysł zorganizowania miniturnieju w TM.
I tu jawi się pytanie czy na takie coś jak zapodam poniżej byli by ewentualni chętni? Jakie trasy polecacie do takich zmagań?
Ewentualny regulamin:
Turniej bezpłatny, mogą brać udział wszyscy (freezone też).
4 rozgrywane mecze (sobota, środa, sobota, środa)
W każdym meczu 3 trasy
Każda trasa po 10 min
Wynik danego zawodnika jest sumowany po każdej trasie i wygrywa ten co łączną ilość czasu ma najmniejszą.
Nagrody przewidziane za 3 pierwsze miejsca.
W razie takich samych wyników występujących w obrębie pierwszej trójki dogrywka na jednej trasie w wcześniej ustalonym terminie.
W razie nie stawienia się zawodnika na jednym lub więcej meczów – zawodnik wykluczony.
Jeśli takie coś by przeszło to wtedy wykupuje serwer 32 sloty i możemy się bawić.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 21 lipca 2011, 23:58 Temat postu: |
|
|
Przedstawże się porządnie - co to za strona? Jaki przybliżony termin startu, jakie nagrody? Skąd weźmiesz tyle tras o podanej długości (takich, aby nadawały się na turniej)? I pytanie najważniejsze - ile lat grasz w CS-a?
Server 32-slotowy - 32zł/m-c pod tym adresem.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

|
Wysłany: 22 lipca 2011, 0:16 Temat postu: |
|
|
bo śmierdzi na kilometr... Ty nie wyczuwasz, bo sam napierdalasz w to... moje pytanie było całkiem poważne
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
mixaki
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 3 Posty: 179
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NN~ maziarz
Zaczyna szaleć na ulicach

|
Wysłany: 22 lipca 2011, 9:08 Temat postu: |
|
|
W każdym razie coś nowego.
Trasa nie musi mieć 10min , wystarczy dobry tech~1min i na 10 okrążeń.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
arus1993
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 22 lipca 2011, 9:46 Temat postu: |
|
|
W CS'a gram 5 lat w tym 2 w Source.
Co do 10min to chodzi mi o limit czasu trasy. Każdy robi tyle przejazdów ile zdąży, bo liczy się czas.
Przybliżony czas to ~sierpień
Nagrody jeszcze nie ustalone, gdyż nie wiem czy taki turniej ma sens - w tej sprawie właśnie tutaj piszę.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*NS* luka
Rudy

Ostrzeżeń: 3 Posty: 816
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NN~ maziarz

|
Wysłany: 22 lipca 2011, 11:30 Temat postu: |
|
|
Bez problemu powinno znaleźć się od 30-50 osób na turniej , lecz także nie można wykluczać większej ilości, wszystko zależy od formy i atraktyjności Cupa.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
arus1993
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 22 lipca 2011, 12:40 Temat postu: |
|
|
To napiszcie mi jeszcze gdzie można wykupić host do TM Forever. Jak zgarnę przynajmniej jednego sponsora to wykupuje serwer i ruszam z Cupem, jek było by duże zainteresowanie to będzie można taki turniej organizować raz na miesiąc/dwa.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misza0
Pirat drogowy
|
Wysłany: 22 lipca 2011, 12:47 Temat postu: |
|
|
Najpierw opisz dokładnie zasady, od kiedy do kiedy będzie turniej. Inaczej nikt Ci nie powie, ze akurat w twoim zagra. Powód jest prosty, obecnie jest TmT, w którym gra większość polskich aktywnych teamów tech (o ile o takich trasach mowisz ), potem mamy STC/NC, PL10, turnniej od gameburg indywidualny (kolejnosc przypadkowa), więc to musi być bardzo dobry turniej. Spokojnie wsyzstko zorganizuj, nie śpiesz się Był taki jeden turniej gdzie wszystko było dosyć szybko zrobione i skończył się, jak się skończył. Jeśli chodzi o serwer - mozesz wykupić tam gdzie zaproponował Shad, ale są tez rózne alternatywy http://letsrock.eu/cennik.html i FO2, ale nie pamiętam ich adresu (mają chyba najtansze serwery).
Dodatkoo, jak chcesz zrobić z mapami? Nowe mapy, czy jakieś z TMX? Mapy będą na serwie przez np. tydzien, gracze będą je trenili, a potem na meczu będą jezdzili je po 10 minut i kto lepszy czas zrobi, tak?
_________________ http://www.tm-tube.com/video/23538/For+you+Skimer
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NN~ maziarz

|
|
Powrót do góry |
|
 |
arus1993
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 22 lipca 2011, 16:00 Temat postu: |
|
|
O tym turnieju myślałem tak żeby każdy mógł w nim wystartować nawet ci co przy reklamie turnieju dowiedzą się co to TM.
Na serwerze były by wgrane np z 10 map i tak jak piszesz każdy by mógł wbić i trenować. Przychodzi 18.50 zbiórka na serwie, restart mapy o 19 i jedziemy z 3 losowymi. Ja cały Cup nagrywam i z filmiku wyciągam wyniki. Po każdym dniu aktualizacja wyników.
Mapy myślałem jakieś fajne z neta lub stansardowe.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Creative.
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 1 Posty: 144
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin

|
Wysłany: 22 lipca 2011, 17:36 Temat postu: |
|
|
No, za dużo CS-a, zdecydowanie. Standardowe mapki, podczas gdy mamy ich już prawie 300 tysięcy, nagrywanie filmu (?) zamiast zwykłych skrinów. I nadal nie otrzymałem linka do strony.
"Każda trasa po 10 min" - wcześniej miałem nadzieję, że chodzi o trasy tej długości. Byłoby nawet ciekawie zapieprzać powiedzmy godzinę na 7-10 minutowej trasie i dalsze założenia bez zmian - po 4 meczach wyłaniamy zwycięzcę
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|