Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Robot
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
Robot
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
iaM. mielu
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
|
Wysłany: 17 lipca 2011, 14:20 Temat postu: |
|
|
Zbakany, próbowałem grać w darmowe mmorpg i jedynym, który mógł jakkolwiek konkurować z WoW'em był Rappelz - świetnie rozwiązana gra, bardzo mi się podobała. Kwestia nie polega na tym, że gram w wowa już długo (bo w sumie od dwóch miechów po prostu mi się nie chce, wszystko, co mogłem, mam), tylko tutaj bardziej chodzi o to, że gra z milionami równocześnie jest świetna. Idziesz sobie po ulicy, spotykasz grupkę ludzi, kombinujecie coś, idziecie lać bossy. Rozumiem, że jako darmowa gra RoM może mieć sporo graczy, ale nie grałem, więc niezbyt mogę się wypowiadać.
Kolejna sprawa to to, że wielu uważa, że WoW ma brzydką grafikę. Ok, to zapraszam, kto z Was może odpalić WoW'a na full detalach z DX11 i będzie miał więcej niż 60 fps - ma mocarnego kompa Bo fakt faktem, był brzydki, ale z powodu takiego, by mógł w niego zagrać KAŻDY, bez względu na to, jaki ma komputer. Teraz, jako że części są tańsze, niż były te 7 lat temu, grafika poszła o niebo dalej, bo, można gadać co się chce - ale grafików Blizzard ma jednych z najlepszych na świecie, co widać po filmikach, co widać po przerywnikach w SC2, co widać wreszcie po tym, jak świetną pracę wykonali przy WoW'ie i najnowszym dodatku. Tak, jest to gra łatwa na tyle, że każdy może w nią grać. Jednak nie, nie jest to gra, w którą każdy, kto zagra, od razu będzie wiedział wszystko. Nie każdy będzie topował recounta, nie każdy najlepiej trzymał aggro, nie każdy wyhealuje cały rajd solo Taka jest prawda, każdy mmo ma wiele plusów i wiele minusów, jednak w WoW'ie, jako jedynym MMORPG, ilość plusów kosmicznie przeważa ilość znikomych minusów.
Chciałbym się tylko dowiedzieć jednego:
Co autor miał na myśli pisząc "Poza tym wow odchodzi powoli do lamusa*, świadzczą o tym ich zabiegi marketingowe" ? Z chęcią dowiedziałbym się, jakie to zabiegi marketingowe świadczą o tym, że wow się starzeje, skoro, według najnowszych danych, WoW nadal ma największą ilość graczy na świecie, co gorsza, jeszcze ich ilość wzrasta z każdym dniem ?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iaM. mielu
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
Wysłany: 17 lipca 2011, 19:47 Temat postu: |
|
|
@ajem Zeszly miesiac był dla Wowa najgorszy ze wszystkich bo po raz pierwszy ubylo graczy a nie przybylo. Stad mozliwosc gry za darmo do ktoregos tam levela. Sory za brak polskich znakow i interpunkcji ale pisze na komorce a jak orty sa to tez sory.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* Arthas
V.I.P.
|
|
Powrót do góry |
|
|
ketrab
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 282
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
|
Wysłany: 17 lipca 2011, 21:24 Temat postu: |
|
|
Możliwe, że Wow stracił graczy, opieram się tylko na informacjach sprzed jakiegośtam czasu - jednak bądź co bądź, granie do któregoś levelu to nie tyle chwyt marketingowy, co fakt, że do 20 poziomu można dojść w parędziesiąt minut. Więc tak, czy siak nie pozna się gry od deski do deski, ba, w takim zakresie znają ją tylko twórcy
A wracając do kwestii GW2 - mam nadzieję, że okaże się konkurencyjnym tytułem. Bardzo podoba mi się idea tej gry, ale wykonanie jedynki nie było jakieś szczególnie dobre... oby to poprawili
Co do nowego mmo blizzarda - tak, będzie, ale dopiero w 2013 roku, roboczo zwane "Titan". Wiadomo (oficjalnie, bo wielu informacji NIE MOŻNA ujawniać [pozdrawiam Robot, i tak się nie dowiesz ;p]) tyle, że gra nie wyrzuci WoW'a, bo będzie w świecie całkowicie innym i nie kolidującym ze światem aktualnie piastującym najwyższe miejsce wśród online rpg. Nie, nowe mmorpg blizzarda nie będzie World of Warcraft 2 - jak wielu może uważać
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
|
Wysłany: 17 lipca 2011, 21:34 Temat postu: |
|
|
Poprawcie mnie jeśli się myle ale ten tajemniczy Tajtan ma być mmo w swiecie StarCrafta?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
|
Wysłany: 17 lipca 2011, 22:22 Temat postu: |
|
|
Offtop
Wiem ze Blizzard to znana marka i każda ich gra to kolejny hit, ale nie lubie takiego nie mowienia o niczym i zarazem zapewniania ze to zmiecie nas wszystkich itp.
Ontop
Gralem w Runes do chyba 5 poziomu, potem się wkurzylem, bo nie dosc ze podroba to jeszcze w baardzo mocny sposob faworyzuje graczy uiszczajacyh mikroplatnosci, przyklad z tego mojego podworka to kon, który był dostepny za 100 diamentow (sic!), co pozwalalo na szybsze przemieszczanie się, avi z tego co wiem te 100 diamentow było wowczas warte kolo 20 dolarow, wiec uwazam ze WOW ze swoim abonamentem jest zdecydowanie bardziej uczciwa pozycja, bo daje wtedy wszystkim graczom to samo.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Diav3l
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |
|