Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tvn
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 2 Posty: 206
|
Wysłany: 29 kwietnia 2011, 21:41 Temat postu: PES 2012 PL |
|
|
Witajcie ! Przejdę do konkretów. Potrzebna jest Wasza pomoc ! Prowadzimy akcje " pes2012 w polskiej wersji językowej ". Z inicjatywą wyszedł jeden z forumowiczów 'pesleague.pl' lukasz200992. Napisał petycję do ostatniego wydawcy serii Pro Evolution Soccer w Polsce - CD Projektu. Akcja ma małe szanse bez naszych podpisów - czym więcej, tym większe powodzenie sukcesu !
Panowie musimy wspólnie, razem przyłożyć trochę coś od siebie i być może w październiku zagramy w pes2012 PL !!
Co musimy zrobić:
1. Klikamy w ten link: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=7062
2. Następnie pod petycją klikamy w: " Popieram petycję - jestem ZA "
3. Wypełniamy teraz swoje dane (nie będą one nigdzie wykorzystywane)...na końcu wpisujemy swój AKTUALNY adres email i klikamy w: "Podpisz petycję"
4. Teraz ważne - wyświetli nam się nowa strona i klikamy w: "Potwierdź swój podpis pod petycją ", a następnie przechodzimy w pocztę email i klikamy w link, który potwierdza nasz podpis.
To tylko te 4 punkty (2 minuty pracy), a ile zabawy możemy uzyskać grając w pes'a z polskim komentarzem Podpisz się, proszę, nawet jak nie grasz na polskim komentarzu (włączysz sobie angielski) ale zrób coś dla Polski Pokażmy, że mamy swój język i liczymy się w społeczeństwie PES'A !
Możesz zadziałać więcej rozsyłając link do znajomych, przyjaciół...czy na innych portalach, forach internetowych. Zróbmy coś razem! Zróbmy coś dla Pes'a !
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
|
Powrót do góry |
|
|
Tvn
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 2 Posty: 206
|
Wysłany: 29 kwietnia 2011, 22:22 Temat postu: |
|
|
Kiciak napisał: |
po co skoro fifa jest w polskiej wersji i w dodatku jest polska liga? a pes ma mierne licencje, kiepska rozgrywke, tryby gry sciagniete z fify (w dodatku marnie dzialajace). wiec ja się pytam, po co ten pes skoro fifa jest 20x lepsza i nie trzeba zadnych petycji skladac? (aha aha aha, w dodatku na 100% zostanie wydane UEFA Euro 2012 ktore będzie na silniku fify i będzie polska wersja i w ogóle o.) |
Wiesz, tu chodzi o sam gameplay rozgrywki. Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności. To samo przy zachowaniach piłkarzy komputers. W PES'ie każdy detal w oprawie graficznej jest jak najlepiej dopracowywany, aby nadrobić te braki licencji. Z resztą, o gustach się nie dyskutuje. Ja w PES'a gram od 2003 roku i póki co nie mam zamiaru się przesiadać na wytwór EA Games.
@Seraph
Szpakowskiego w Pro Evo raczej nie usłyszysz, w PES 6 komentował Borek i ten drugi z polsatu
Powrót do góry |
|
|
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 29 kwietnia 2011, 22:34 Temat postu: |
|
|
Tvn napisał: |
Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności |
+1
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ludwik
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 2 Posty: 394
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joker.
Why so serious?
Ostrzeżeń: 2 Posty: 504
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 29 kwietnia 2011, 23:49 Temat postu: |
|
|
W pes (grałem tylko 06) podobała mi się tylko rogrywka międzynarodowa, a commentary Borka i Kołtonia był słabszy niż Szpakowskiego i Szaranowicza więc zostaję przy fifie. ale głos swój oddam,czemu nie...jutro bo jestem zmęczony....
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
eXiliado skt7
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 920
|
Wysłany: 30 kwietnia 2011, 8:07 Temat postu: |
|
|
Głos poszedł.
_________________ Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fisi
Jeździ konno
|
Wysłany: 30 kwietnia 2011, 9:47 Temat postu: |
|
|
Tvn napisał: |
Kiciak napisał: |
po co skoro fifa jest w polskiej wersji i w dodatku jest polska liga? a pes ma mierne licencje, kiepska rozgrywke, tryby gry sciagniete z fify (w dodatku marnie dzialajace). wiec ja się pytam, po co ten pes skoro fifa jest 20x lepsza i nie trzeba zadnych petycji skladac? (aha aha aha, w dodatku na 100% zostanie wydane UEFA Euro 2012 ktore będzie na silniku fify i będzie polska wersja i w ogóle o.) |
[quote="Tvn"Wiesz, tu chodzi o sam gameplay rozgrywki. Co z tego, że tryby gry są skopiowane i nie ma licencji na kluby i piłkarzy - w FIFIE piłkarze biegają jak sztuczne lalki, zero realistyczności. To samo przy zachowaniach piłkarzy komputers. W PES'ie każdy detal w oprawie graficznej jest jak najlepiej dopracowywany, aby nadrobić te braki licencji. Z resztą, o gustach się nie dyskutuje. Ja w PES'a gram od 2003 roku i póki co nie mam zamiaru się przesiadać na wytwór EA Games. |
Eee no wiesz co? Ja rozumiem jak powiesz, że w Fifie 2005 piłkarze swoim biegiem przypominają kaczki. Rozumiem, że FIFA 08 czy 09 inteligencja komputera czy realistyczność na kolana nie powalają. Ale już FIFA 11 zrobiła TAK duży krok w przód, że jak piszesz o sztucznych lalkach to się troszkę mi na śmiech zbiera Ale masz racje o gustach się nie dyskutuje. Zagłosuję dla tych wiernych fanów.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 30 kwietnia 2011, 10:27 Temat postu: |
|
|
heh, właśnie grałem w fifę 11 i jak dla mnie jakoś nie wymiata w porównaniu z wcześniej obczajonym pesem 09. poprawa jest, ale nie aż taka.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 30 kwietnia 2011, 13:59 Temat postu: |
|
|
Po co tłumaczyć grę, w której i tak wszystko, co musimy wiedzieć (po polsku) to nazwy statystyk i kick/pass/tackle ? No proszę Was. Mnie akurat irytują "na siłę" tworzone polonizacje, a jak miałbym słuchać tych polskich komentatorów to już w ogóle. Angielscy sprawdzają się znakomicie, nigdy nawet nie myślałem o tym, by włączyć język polski czy to w kolejnej FIFA, czy to kolejnym Pro Evolution Soccer.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 30 kwietnia 2011, 14:25 Temat postu: |
|
|
Tak, bądźmy kurwidołkiem, pośmiewiskiem dla wszystkich - uwielbiam takie nastawienie.
Nie chodzi o wstręt do Polski, który każdy w jakimś tam stopniu odczuwa - jakbym nienawidził Polski, to czy jako jeden z niewielu zachowywałbym tak bardzo znienawidzony przeze mnie "układ pisania po polsku" (polskie znaki, interpunkcja) ?
Chodzi mi o to, że według mnie lepiej słuchać zagranicznych komentatorów, bo po jakimś czasie zacznie każdego wku*wiać jakieś oklepane sformułowanie, nie jest tak ?
A jak słuchamy po angielsku to jednak tak nie boli, bo jeśli ktoś nie potrafi tegoż języka - nie będzie zwracał uwagi na więcej niż 10% słów
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
|
Powrót do góry |