Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 16:57 Temat postu: |
|
|
jeszcze coś:
zauwazylem w topiku tego chlopaka, ktori robi dosc slabe trasy, ale zaprasza bic rekordy na nich, ze jednak byla pewna frekwencja i ze ludzie wysylali swoje czasy na tmx.
moj pomysl jest wiec taki, narazie nie robić turniejow, gdzie trzeba być w jakiś umowiony dzień i jakiś umowiony czas, tylko postawic serwer z trasami krotkimi i jakos zaoferowac nagrode za najlepszy czas, czy najlepszy server ranking.
jeżeli na turniej shadowa zapisalo się 9 ludzi, to trzeba ewidentnie coś zmienic, bo widocznie takiego typu turnieje nie zachecaja za bardzo.
same zapisanie w ogole zkasowac, grać na wyzej opisanym serwerze i już.
i niech to będą nawet stare nadeosy, swenseny czy cokolwiek fajnego.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Joker.
Why so serious?
Ostrzeżeń: 2 Posty: 504
|
|
Powrót do góry |
|
|
mixaki
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 3 Posty: 179
|
|
Powrót do góry |
|
|
misza0
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* digger
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 17:28 Temat postu: |
|
|
Łoho temat na czasie Jeśli chodzi o forum to na początku gdy tu trafiłem byłem pod wrażeniem tego jaka panowała wtedy atmosfera. Wiele osób się znało, forum było "żywe": konkursy, turnieje, klany i tak jak Crow na [POL] Nadeo, tak ja mimo iż nikogo praktycznie nie znałem aż chciałem tu zaglądać. Było co poczytać a wypowiadać się nie miałem po co bo w sumie jak pewnie każdy nowy nie byłem "w temacie".
Teraz forum ucichło ale to nie koniec świata, ludzie... Kiedyś też byliśmy młodsi. Zamiast "studia, praca" większość miała luz, chęć i czas na granie. Jeszcze jakiś czas temu TMNF było popularne bo gra była jeszcze świeża i można było znaleźć masę informacji o niej w sieci - to przyciągało nowych graczy. Teraz gra się starzeje, Freezone, ludzie dorastają i wiele osób ze "Starej Gwardii" zwyczajnie może nie mieć czasu lub chęci na granie ciągle w to samo. A ci, którzy zostają dostrzegają coraz mniejsze zainteresowanie grą i się tym niepotrzebnie dołują...
Taka jest kolej rzeczy, może powtarzam to co już było wiele razy napisane ale nie sądzę aby był na to jakiś sposób. Można jedynie tak jak pisała Kyzzn podtrzymywać kontakty i przyjaźnie zawarte dzięki tej grze. To od nas zależy co dalej ze sceną. Wcale nie musi tu zaglądać 200 osób na godzinę, wystarczy kilka osób, które jednak będą tu coś robić, choćby gadać i spamować i będzie fajna atmosfera
Jednak jeśli ktoś nie ma czasu, chęci itp to trudno, nic na siłę bo wtedy to już kompletnie straci sens.
Powrót do góry |
|
|
*тсω* StaR
Star Małpa
Ostrzeżeń: 4 Posty: 325
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 18:07 Temat postu: |
|
|
Star, nikt nie chce nikogo zmuszać... Ale jakbyś częsciej był na tm to byś wiedział że ludzie grają, tylko mało kto wie o tmpl.info. Skromna reklama na jednym, drugim serwie myślę że lekko rozsławi tmpl, tym samym przyciągnie ludzi.
_________________ XST!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 18:08 Temat postu: |
|
|
nie wiem jak inni, ale ja chce chociaż w miare aktywnosc tu na stronie i w grze.
nic wielkiego, wiadomo, ze już tyle ludzi nie gra, ale trochę coś mogloby się dziac, bo wiem, ze jeszcze sporo ludzi się tym interesuje.
jak się nic nie będzie dzialo, to nikt nie przyjdzie.
a jeden jakiś serwer to powinna być podstawa najwiekszej poslkiej strony tej gry.
poza tym nieraz chce się pograc, a nawet nie wiem, gdzie mam weisc, wiec jakiś tmpl serwer by się przydal.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
Vanitas / Lexiu
V.I.P.
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] bax
ESWC.pl 2k7 winner
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 18:39 Temat postu: |
|
|
Co ma być w pamięci to jest i nie zostanie wymazane
Scena nie umrze, jednak za 5 lat nie będziemy znać 90% wypowiadających się. Młodzi przejmą to wszystko i nadal będzie kolorowo. Lata 2006-2008 były najbardziej aktywne i tylko wypada mi się cieszyć, że właśnie wtedy współtworzyłem scenę.
Chciałbym jeszcze być na jednym chociaż Lanie bez turnieju wielkiego tylko coś ala Scraplan w Poznaniu. Ta impreza była najlepsza i się wydziczyłem się na niej jak nigdy.
Na same wspomnienia mam banana na twarzy.
Teraz tylko czekam na taki czas, że większość ze starej gwardii będzie zarabiać pieniądze i nie będzie problemu zjechać się wypić, pograć niekoniecznie, ale wspólnie spędzić czas, coś pomajesterkować przy samochodach, kobitki stałe , taki lajcik.
Chylę czoła ludziom z lat jakich wyżej wymieniłem, że nadal tu są aktywni.
pozdro wlece może dzisiaj na tsa
pozdro 600
_________________ NIE DOROŚLIŚCIE DO E-SPORTU !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
|
raven
Jeździ konno
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 21:06 Temat postu: |
|
|
Chcę coś od siebie dorzucić. Ja - szary, przeciętny gracz trackmanii widzę co się dzieje. Wystarczy popatrzeć na to, co się dzieje na serverach. Głównie przez frizołna, czyli nadeo. Na serverach w szczytowym momencie siedzi jakieś 20 osób. Przed frizołnem było dwa razy więcej. Co chcę przez to powiedzieć - nie widzę żadnej winy w postępowaniu nas, graczy, tylko nadeo i tych innych. Nie powinni faworyzować graczy z tmuf. Szkoda by było, gdyby to wszystko podupadło, bo atmosfera wśród graczy jest naprawdę fajna
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Seraphim
V.I.P.
Ostrzeżeń: 1 Posty: 847
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 21:21 Temat postu: |
|
|
Zauważyłem pewną śmieszną sytuacje. Mówicie, że scena umiera, że nie ma co robić itp. Ale zaraz piszecie, że broń boże nie server bo to będzie zmuszanie do gry. Wszystko przechodzi kryzys, taka jest naturalna kolej rzeczy. Chodzi o to co potrafi się wybronić Czy będzie jakiś fajny serwer? Albo eventy dla każdego posiadacza TMNF? Nie lepiej siedzieć na d*pie i mówić, że Trackmania musiała umrzeć. Nie winię, bo wiem, że tacy są ludzie, ale nie mówcie, że pomysły które "są" są złe. Bo one przynajmniej SĄ.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ maziarz
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Lox
Moderator
Ostrzeżeń: 2 Posty: 2600
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 22:07 Temat postu: |
|
|
nie mogę wejść na serwa ze swensenami i nadeo, wywala jakiegoś błęda z połączeniem ;c
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
|
~FM~ Piotruś
Pirat drogowy
|
Wysłany: 02 kwietnia 2011, 22:15 Temat postu: |
|
|
Albo tu komuś baby brakuje albo już nie wiem o co kaman :?
Wszystko przychodzi z czasem... Myślę że gdyby Yard dla przykładu miał znowu 15-16 lat to pewnie Crazy Demo Drivers zapierdalało by po serwerach po dziś dzień. Nie mam pojęcia ile dokładnie ma w tej chwili ale wiem że ma przynajmniej tyle co ja, a jeśli sięgam pamięcią to jest rok bądź dwa lata starszy tak sobie gdybając. Ja gdy zaczynałem przygodę z TMN (03.2006) miałem niespełna 16 lat i miałem w poważaniu wszystko co nie miało spójności z raczkującym wtedy tmpl.info albo siedzeniem na serwach z mapami GanjaRidera. Wielka podjarka, pierwszy klan, mecze, sparingi... Dziś mam niespełna 21 i wiem że tyle czasu już nie mam co kiedyś...
Do czego zmierzam? Powoli, acz niestety konsekwentnie kończy się pewna generacja. To co mnie w tej chwili podtrzymuje przy TMNF to właśnie dyskusja z wami, choćby z Jakubem o HI-FI.
To jeszcze czasem podpowiem młodszemu na serwie jak ma w zakręt wejść ( tak przyznam się do niego to Kondzio) bo jeszcze byki odpierdala że mała bania. Interesuje mnie jeszcze wypad do Łodzi w czerwcu i wszystko sobie ku temu podporządkowuję. Na serwie zawitam od święta.
Na TS'ie moją obecność można policzyć na palcach jednej ręki, nie jestem nocnym gadułą.
Także tak jak w małżeństwie jest już po pewnym czasie znudzenie i obojętność, a czy związek przetrwa to zależy od dwóch stron zawsze.
Od nas, i od strony producenta gry (FreeZone - "zakała rodziny" powiedziałby Maciej z Zadupia).
JUICE
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] SuNRisE
Emerytowany Admin
|
|
Powrót do góry |