Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
stys
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Botrex
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 454
|
Wysłany: 23 stycznia 2011, 19:06 Temat postu: |
|
|
NBA jest dobrym lekiem na moją bezsenność, codziennie można pooglądać ;d
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
stys
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
ksdfan
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
stys
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 23 stycznia 2011, 19:26 Temat postu: |
|
|
Lakersi ftw, Kobe ftw. W tym roku nie obronią tytułu, bo wygrają albo Spursi, albo, niestety, Heat. A tylko czekać na lutowy slam dunk z Griffinem <3
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
stys
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cezar
Pedo
Ostrzeżeń: 2 Posty: 1277
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1302
|
Wysłany: 23 stycznia 2011, 22:31 Temat postu: |
|
|
kibicuje Miami od 2005 roku, i ogolnie ciesze się ze wrocili do mistrzowskiej formy, tyle ze nie lubie LeBrona, to jak go kreuja na wielkiego boga "MJ the second" i inne pierdoly. Wade jest pierwszym liderem Miami co z reszta udowadnia, majac lepsze statystyki od LeBrona praktycznie co mecz
Bosh jako podkoszowy nie może wlasciwie się wyroznic jeśli chodzi o pkty czy asysty i może az tak go nie widac, ale robi swietna robote (jako ze sam gram w rozgrywkach miedzyszkolnych jako podkoszowy, wiem ze jest to niewdzieczna pozycja ^^).
Oprocz tego zawsze jestem za east, wiec z zasady pi***olę LAL Spurs i inne g*wna (lubilem Suns z lat 2006-07 nash, marion, i te inne stoutmaire'y).
Ze wschodu jak wspomnialem miami boston, może ktos powie ze to dlatego ze sa teraz na topie, ale mowilem miami od 2005, a boston przyznam zainteresowal mnie rok temu. Tylko te dwa zespoly potrafia grać na najwyzszym poziomie bez jednego lidera... Odbierzmy Lakersom Kobiego (który jest niesamowitym graczem fakt faktem) to nie ugraja nic, bo kim? Gasolem? lmao
Procz tego lubie pojedynczych graczy jak Griffin (w koncu odkrycie roku, kto nie lubi), Rose (jeb*** tez lata) Josh Smith (od jego wystepu slum dankow, w ktoryms tam roku którego pewnie wiekszosc z was nie pamieta) czy Carter (charakter i slumdunk 2000 (chyba ;d)).
Chyba tyle, klimat meczow playoff ogladanego jednym okiem, bo drugie jest skupione na wschodzie slonca <3 coś pieknego
trochę ponapierdalalem teraz czekam na lincz od fanow LAL
Powrót do góry |
|
|
Cezar
Pedo
Ostrzeżeń: 2 Posty: 1277
|
Wysłany: 23 stycznia 2011, 22:39 Temat postu: |
|
|
Sorki za off-topa,ale może by tu gadać nie tylko o NBA ale o wszystkich ligach i rozgrywkach z za oceanu?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
Wysłany: 23 stycznia 2011, 22:46 Temat postu: |
|
|
Gdyby nie to, że zlikwidowano moich Seattle SuperSonics, mogłabym powiedzieć, że lubię NBA od 15 lat. Ale drużyny już nie ma, a ja straciłam zainteresowanie NBA. Do Oklahomy nie mogę się przemóc, chociaż Duranta (i inne pozostałości ze Seattle) bardzo lubię. Pewne rzeczy jednak pozostały mi do dziś - nigdy w życiu nie kupiłam i nie kupię kawy w Starbucksie na znak protestu, bo likwidacja drużyny w Seattle zaczęła się od sprzedaży teamu przez właściciela Starbucks.
W tej chwili pozostały mi pamiątki - kubek Seattle SuperSonics, jersey Duranta z czasów Sonics, podkładka pod mysz w kształcie spaldinga NBA i inne. Oraz mnóstwo kart upperdeck z sezonu 93-94.
Tak, jestem babą.
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
Wysłany: 23 stycznia 2011, 23:32 Temat postu: |
|
|
Majkel, tam chodziło o wiele różnych rzeczy - o nieszczerość obecnego właściciela ("Oczywiście, że zrobię wszystko, aby drużyna pozostała w Seattle"), w której mieści się też zadowolenie z NBA w Oklahomie; o to, że od początku był świadomy tego, że wcale nie chce zostawić SuperSonics w Seattle, też o opieszałość miasta w podejmowaniu decyzji... Poza tym co to za argumenty z czapy typu "bo w Seattle nie ma kibiców, drużyna nie jest rentowna"? Po wyborze Duranta i Greena w drafcie team był bardzo perspektywiczny (co zresztą widać teraz) i miał wszelkie szanse na powrót do sukcesów. Ważne, że miasto obudziło się na końcu i nie spaliło wszystkich mostów, zachowując prawa do nazwy i logo Seattle SuperSonics. Zresztą nie chce mi się już o tym myśleć, bo się tylko denerwuję. Dla mnie Seattle SuperSonics to Shawn Kemp, Gary Payton i takie tam.
Teraz nie mam swojej ulubionej drużyny, za to jest sporo graczy, których darzę sympatią. Poza tym należę do tzw. Kobe-haterów, mimo że doceniam jego umiejętności. Zresztą kto normalny ma imię po rodzaju kotleta?!
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Wally
Team Poland
Pochwał: 1 Posty: 1346
|
Wysłany: 24 stycznia 2011, 8:53 Temat postu: |
|
|
Jooooooo !
Nie zagladam tu za czesto, ale Marta dala znak o temacie to się wypowiem
Zaczne od mojego avatara - Miami wcale nie jest moim ulubionym klubem.
D. Wade, to był gracz ktoremu kibicowalem w tamtym pamietnym drafcie, bo gral najlepszego kosza z tamtejszych rookie. LBJ i Melo zostali z miejsca wykreowani na gwiazdy druzyny (tak jak teraz Wall, no i Griffin który jednak stal się przebojem, bo na lidera mial tam wyrastac Gordon - ale zaznacze, ze obaj sa swietni). D.Wade natomiast poszedl do w miare poukladanego zespolu w ktorym pozniej w playoffs pokazal klase.
W wojnie na szczycie LAL-BOS kibicuję, a nie kObecuję. Boston to swietny twardo grajacy team, maja swietny frontcourt. KG - wspanialy gracz, top5 poprzedniej dekady (Kobe, Duncan, Shaq, KG). Do tego dochodzi Pierce - lider z prawdziwego zdarzenia. Jeszcze mam gazetke z bodajze 97roku, draft Vancouver, opis nr.10 P. Pierce "powinien poprawić zasięg swojego rzutu". I ten rzut ma teraz swietny, zwlaszcza w kluczowych momentach.
No i moj ulubiony koszykarz - Ray Allen. A to dlatego, ze chcialbym grać dokładnie tak jak on
jeśli chodzi o ulubiony zespół, to jest to aktualnie OKC. dokładnie jak Kyzzn, kiedyś kibicowalem SSS (ale to było po czasach Kempa, to było w czasach obwodu Ridnour-Allen-Lewis), a po przenosinach gwiazd się podlamalem. Jednak Durant, Green, a teraz Westbrook zrobili swoje, doszli tacy gracze jak Sefolosha, Ibaka, Harden czyli gracze atletyczni, wybiegani, swietni w obronie (prawie wszyscy ;p) i mamy obraz koszykowki jaka lubie.
Co do zespolow, których zwyciestwa mnie ciesza:
Oklahoma ofc, Clippers (wiadomo, no i ten B.Davis i jego luz <3), Hawks, T-Wolves, Bulls, Bobcats, kiedyś jak i ostatnio Suns no i na zaprzeczenie teorii - Warriors.
A co powiecie, na temat trendu przechodzenia najwiekszych gwiazd do czolowych zespolow? Lidze grozi lokaut, a za setki milionow podpisywane sa kontrakty z graczami jak J.Johnson czy C.Boozer z calym szacunkiem dla tych Panow. Na dodatek niektore kluby ledwo mieszcza się w Hard Cap, a inne maja zapas Salary podpisujac spore kontrakty z graczami czysto zadaniowymi... + Wypowiedzi LBJ, z których miedzy wierszami mozna wyczytac, aby zlikwidowac niziny NBA, by liga odzyskala sukces z lat 90tych
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
|
|
Powrót do góry |
|
|