Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 771
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
Wysłany: 09 grudnia 2010, 14:31 Temat postu: |
|
|
W razie jakby ktoś szukał firmy do robienia koszulek to omijajcie szerokim łukiem tę co podałem. Wiem, że Shadow robił tam dwa razy, ale raz źle zrobili.
Ja nadal z nimi walczę. Kasę wysłałem 28. października, od 05. listopada dostałem (po moim) maila, że wkraczają w ostatnią fazę produkcji. Do tej pory, mimo, że dzwonię po kilka razy na dzień nie dostałem przesyłki. Do tego, około dwa tygodnie temu rozmawiałem z szefową, powiedziała, że przesyłka już idzie. A kilka dni temu już mówi, że dopiero robią. Potem, że firma kurierska nawala. Dziś rozłączała się w trakcie rozmowy ze mną, stacjonarny nie odbierany, komórka wyłączona. Teraz od godziny sprawdza nr mojej paczki bo rzekomo już (znów) idzie. Normalnie śmiech na sali.
Najgorsze, że do Tucholi mam 500km...
|
Powrót do góry |
|
|
Lewy
V.I.P.
|
Wysłany: 09 grudnia 2010, 15:04 Temat postu: |
|
|
Nar i XX również tam robiło koszki. Doszło nawet do policji w przypadku nar i Ukioku w przypadku xx. Czas oczekiwania w tej firmie to co najmniej pół roku i projekty nigdy nie były zgodne z projektem obojętnie jaki mg czy klan to robił. Na necie również są same negatywne opinie o tej firmie. Najgorsze jest to, że niestety są nietykalni. Ewentualnie jakby ktoś miał dużo kasy i czasu wolnego to można by się procesować. Po prostu należy omijać tą firmę szerokim łukiem. Jedno co to w przypadku nar dali trochę dupy z projektem ale koszki xx wyszły kozackie mimo tego, że i tak nie zgodne z projektem.
A i nie rozmawiałeś z szefową tylko z Matką tego kolesia czasami odbiera siostra a czasami on sam. Mają stałą gadkę. Numeru przesyłki nie mają a jak mówią, że poszukają i oddzwonią bo kurier jeszcze nie przyjechał z numerami to jest to ściema.
Jak ktoś chce zobaczyć jak ten oszust wygląda to jego konto facebookowe
http://pl-pl.facebook.com/profile.php?id=100000986241973#!/profile.php?id=100000986241973&sk=info
Pozostaje Ci albo zadzwonić na Policję najlepiej jakiś komisariat w Tucholi, żeby podjechali i go popędzili albo dać zgłoszenie do UKIOKu, żeby oni go popędzili i czekać.
Jak w ramach przeprosin zaoferuje Ci gratisy nie ciesz się i tak ich nie dostaniesz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
Wysłany: 09 grudnia 2010, 18:03 Temat postu: |
|
|
Zasugerowałem się, że szykowali koszulki dla PGS i FX, do tego Shadow zachwalał więc liczyłem na szybkie załatwienie sprawy. Oczywiście do Shadowa nic nie mam żeby nie było.
Dziś od rana toczyła się batalia. Zapis relacji z forum WDD:
Cytat: |
Rozmawiałem z szefową, oczywiście daleko było do uprzejmości z jej strony, ale nie pozostawałem dłużny. Nie jest w stanie mi podać od razu numeru przesyłki więc chciałem zaczekać przy telefonie. "Nagle" przerwało nam rozmowę i od tamtej pory już nie odbiera. Z innego nr telefonu też.
Zadzwoniłem więc na stacjonarny, odebrała inna sierota, która powiedziała mi, że szefowa wyszła do innego działu. Również powiedziałem, że zaczekam, posłuchałem świątecznej muzyczki, potem dolatywały głosy z RMF i znów koniec rozmowy z ich strony.
Całe sprawdzanie miało trwać 10 min., trwa już 40min. Czekam do równej godziny i znów dzwonię.
Dodane po 22 minutach:
Kolejne próby dzwonienia i nadal nic. Na stacjonarny wyskakuje błąd w połączeniu, komórka jest wyłączona. Próbowałem z telefonu mamy i siostry bo może mój wprowadzili do bazy żeby nie dochodziły połączenia i też nic.
Dodane po 41 minutach:
Telefon stacjonarny znów działa, ale sierotka nie może odejść bo szefowa jest na drugim końcu budynku a ta sama siedzi.
Dodane po 18 minutach:
Udało się w końcu (dzięki pomocy siostry) wydębić numer paczki. Od razu wbiłem na stronę DHL, wpisałem numer i błąd. Więc na infolinię i sympatyczna pani (dawno nie słuchałem tak miłego głosu bo ostatnio tylko ta pojebana szefowa) powiedziała, że może dopiero co nadana a do systemu wprowadzona zostanie w nocy jak kurierzy wrócą do baz. Tak więc jutro znów sprawdzanie czy rzeczywiście poszło i info dla was. A jak nie to telefon to koszulek. |
Czyli widzicie, udało się w końcu dostać nr przesyłki. Jutro zobaczymy co z tego będzie. Mam nadzieję, że obędzie się bez policji i rzecznika praw konsumenta. Chociaż nalot na firmę planujemy już od dawna. A nr paczki jak pisałem zdobyła siostra. Ja dzwoniłem to szefowa była na drugim końcu budynku a sierotka z sekretariatu nie mogła odejść. Chwilę później zadzwoniła siostra (inny głos, inny numer) i nagle teleport - szefowa dwa kroki obok. Powagi za grosz :/ A nawet raz mi powiedziano, że JUŻ powinno być dobrze. "Już", taa... Powiedziałem, że raczej "dopiero" to "no tak, tak. przepraszamy ble ble ble".
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* yo_oo
Jeździ konno
|
Wysłany: 09 grudnia 2010, 18:21 Temat postu: |
|
|
swego czasy ta firma byla jednym ze sponsorow dualmixa. Mieli ufundowac koszulki dla Jarckiego i Diavela. Nie wywiazali się z umowy.
Dla NS zrobili ale mialy być czarne po 2 praniach staly się granatowe.
Tez zcekalam i czekalam. także swego czasu pisalam posty, ze firma do solidnych nie nalezy.
Jak ja już nie moglam się doczekac to napisalam maila ze zglaszam sparwe na policje za kradziez pieniedzy. Potwierdzeniem był przelew i maile jakie mialam.
koszulki dotarly do odbiorcow po 2 dniach.
Radze postraszyc mailem! bys mial dowod ze się upominasz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Boy
Jeździ konno
|
Wysłany: 09 grudnia 2010, 22:48 Temat postu: |
|
|
A ja mam pytanko, możecie mi polecić jakąś inną firmę, która sprawnie wykona koszulki ? Aha XX i NAR macie może gdzieś projekty swoich koszulek ? Jak tak to prosiłbym o linki ;P z góry THX!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Lewy
V.I.P.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Boy
Jeździ konno
|
Wysłany: 09 grudnia 2010, 23:29 Temat postu: |
|
|
A z ciekawości ... a tak na serio chce porównać je z moim ;d
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
iaM. utopjec
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* CreativePL
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
|
|
Powrót do góry |
|
|
*WDD* crowmaster_13
Pirat drogowy
|
Wysłany: 16 grudnia 2010, 20:46 Temat postu: |
|
|
Odświeżę temat.
Creative podał się za przedstawiciela innej firmy i jemu też powiedzieli, że koszulki to 4 - 6 dni roboczych. Potem się przyznał skąd jest to kręcili jak nie wiem co. W końcu, po nastraszeniu policją i sądem wysłali prawdziwe potwierdzenie nadania paczki (wcześniej podali fałszywy nr z DHL) i paczka doszła w poniedziałek około 16:00. Niby wszystko cacy, ale... Niektórzy zamawiali L a dostali M. Do tego białe koszulki są, delikatnie mówiąc, gorsze od czarnych i niebieskich. I jeden nick nie zrobili na środku pleców tylko lekko z prawej. A że nick jest krótki to widać to dość wyraźnie.
Ale to jeszcze nie koniec. Paczka, którą nadali była za 14.50zł. Zamawiałem kuriera za 30zł. Oczywiście nikt się nie pofatygował żeby oddać kasę więc zadzwoniłem. Szefowa jak zwykle "eee....yyyy...aaaa... oddamy na pewno". Jak zapytałem czemu sama na to nie wpadła to znów się zamotała. Czekam na przelew, jak nie przyjdzie to dzwonię do tucholskiej skarbówki.
I jeszcze jedna rzecz. Na stronie do sprawdzania firm po numerze NIP lub REGON firma Briegmann nie istnieje. Każdą inną można sprawdzić na tej nie. (Jeśli wcześniej było o tym wspominane to przepraszam, nie mam siły, ale chciałem to napisać )
Czyli batalia trwa dalej, ale teraz o 15zł. I tak im nie przepuszczę
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
|
|
Powrót do góry |
|