Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
f1-arek
User no.6900
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 20:16 Temat postu: |
|
|
Jeżeli idzie o te transfery to jest jakiś zal totalny... weźcie to zmieńcie przecież to co mecz będzie się ktoś przerzucał odchodzi przychodził . nie wiem co wam wpadło do głowy z tym pomysłem. ;[ tu wklejam!
_________________ podpis...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD OrdonekQ7
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] ShaDDy
Emerytowany Admin
Pochwał: 69 Posty: 3570
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 20:23 Temat postu: |
|
|
k, posprzatane to coś napisze tutaj
historia nauczyla ze brak zmian teamu jest smutny ale chyba rzeczywiście zmiany teamu po każdym nieudanym meczu moga doprowadzic do burdelu:
a)na stronie
b)wsrod adminow (za dużo zmian do wylapywania w zbyt krotkim terminie)
c)na scenie (za dużo zespolow będzie się rozpadac)
moja propozycja to jedna jedyna zmiana po drugiej bądź trzeciej kolejce
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 20:27 Temat postu: |
|
|
jak wszyscy inni, transfery to chyba jakas pomylka.
jak drużyna nie jest wstanie grać w jednym skladzie raptem przez piec meczów, to nie jest to drużyna.
trensfery w ciagu turnieju zmniejszaja znaczenie i sens "teamu", a to przeciez rozgrywki teamowe.
shadowa pomysl mnie się jednak podoba, jak musza być zmiany, to max jedna, po ilu kolejkach, to nawet chyba nie ma znaczenia.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kubek
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 21:05 Temat postu: |
|
|
Wszystko ma swoje plusy i minusy. Jak będzie mozna robić zmiany to będzie niesamowite zamieszanie (jak by brakowało normalnych problemów zwiazanych z ogolna oragnizacja)
Ale z kolei patrzac na przykład Mikusia z zeszlego roku, któremu ropadło się Reden, nie mogl jeździć, bo nie mial mozliwosci, a czasy na kazdej mapie w top10 przez ileś tam kolejek.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jeździ konno
|
|
Powrót do góry |
|
|
Memorial
Doświadczony driver
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 21:30 Temat postu: |
|
|
Głownym problemem tego było by to, iz zawodnik z teamu A ( powiedzmy ze to ich najlepszy gracz) przegrywa 3 mecze z rzedu, wtedy bez zastanowienia dochodzi do druzyny B (która jest na bardzo podobnym poziomie co team A) który wygral 3 mecze, w ten sposob już jezdzi dla teamu B, i to jest chyba głowny problem podczas tych roszad iz to jest strasznie niesprawiedliwe i bezsensowne.
A co do pomyslu Damiana, hmmm niby lepiej ale nie do końca...
Mysle ze powinno być tak jak w normalnym sporcie, transfery odbywaja się przed zasadniczym sezonem , w tym przypadku przed turniejem, i niech każdy zmienia sobie teraz team co 5 min ale na glowny turniej niech jada w stalym skladzie.
To pokazało by iz nie tylko sam skill przasadza o wynikach teamu, ale i w gre wchodzi organizacja.
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fhrancuz
Doświadczony driver
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 21:32 Temat postu: |
|
|
Zawsze możemy skończyć na 2-3 transferach na całe pl9.
Ostatnio zmieniony przez Fhrancuz dnia 23 sierpnia 2010, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ Pyszo
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 21:40 Temat postu: |
|
|
Kiedyś jak były limity to nie było możliwości zmienić zawodnika mało aktywnego na bardziej aktywnego/nowego, który doszedł w międzyczasie. Zawsze postulowałem, aby po 2 lub 3 kolejce było można zmienić max 2 graczy. Na 12 drużyn nie zrobiłoby to wielkiego bałaganu. Jednak tutaj te transfery to faktycznie wielka pomyłka - raz nie ma limitów, więc po co te transfery, dwa będzie bałagan i trzy - silniejsze teamy będą podkradać dobrych zawodników tym słabszym. To w ogóle nietrafiony pomysł. Sceptyczny tez jestem co do wystawiania dwóch składów przez jedną drużynę. Kilka teamów ma duże składy - mogą wystawić dwie swoje drużyny, a liga np 1 z dwoma drużynami XX czy np NAR sprawiłoby, że liga stałaby się nieco wtórna. Dajmy szansę młodym teamom. Co z tego, że mogą odstawać od czołówki, ale to może dać im takiego powera na next PL, zbudują skład, team się rozwinie (albo rozpadnie). Trzeba zachęcać 'nowicjuszy' do gry, a nie odstraszać. To takie gdybanie, ale może coś takiego być. Dlatego też nie byłbym za tym.
Poza tym szybko terminy gonią, ale cóż skoro ma to wszystko się wyrobić przed STC to powodzenia panowie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[CDD] mor_olo
RoKsTaR
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 2200
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G tyta
Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
|
Fhrancuz
Doświadczony driver
|
Wysłany: 23 sierpnia 2010, 22:12 Temat postu: |
|
|
A ja mam pomysł na zmianę w samych kwalifikacjach
Na samym początku zaznaczam, że jest on trochę skomplikowany, ale wydaje się według mnie bardziej widowiskowy.
Tryb: Team
Liczba graczy: 4
Rozgrzewki: 2
Ilość przejazdów: 7
Po każdym przejeździe sędzia robi screen'a, a potem spośród 7 wyników wybiera 1 (ofc najlepszy). To właśnie tutaj widziałbym większe emocje, bo 4 zawodników musi przejechać chociaż 1 wpólnie idealne okrążenie.
Poza trenowaniem pb, musielibyśmy się również skupić na naszej regularności, co tylko podniesie nasze zaangażowanie już w samych kwalifikacjach.
Co wy na to?;p
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Psik
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 968
|
|