Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
°אא Key.
Admin

Ostrzeżeń: 1 Posty: 798
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezar
Pedo

Ostrzeżeń: 2 Posty: 1277
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezar
Pedo

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezar
Pedo

|
Wysłany: 02 czerwca 2010, 23:25 Temat postu: |
|
|
Jeśli nie chcecie żebym robił mapki po prostu powiedzcie a nie mnie olewacie...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Barthezz
Doświadczony driver
|
Wysłany: 03 czerwca 2010, 8:28 Temat postu: |
|
|
Cytat: |
Jeśli nie chcecie żebym robił mapki po prostu powiedzcie a nie mnie olewacie... |
sry, ze się wtrące, ale cezar masz racje.. Jak widze inne tematy, chociazby topic o mapach skt7. Znacie goscia to jest 10 odpowiedzi na jedna mapke. Z tego wynika ze jak ktos znajomy, to chociazby robil najwieksze g*wno(nie mowie o mapkach skt7, zeby nie było ze kogos obrazam), to i tak będzie zainteresowanie, jakby rozdawal dolary na prawo i lewo, a jak ktos nowy chce się nauczyc robienia map (nie wiem ile Cezar w tym siedzi, ale ja dopiero zaczynam i aktywnosc w jego temacie jest identyczna jak w moim, czyli 10 mapek i jeden komentarz) to nie ma tu czego szukac. Nawet jak się łaskawie prosi to i tak każdy na to zlewa.. Sry, ale jak tak to wyglada to usuncie na forum miejsce to "chwalenia" się swoimi tworami, przynamniej nie będziecie mieli marudzenia -.-
|
Powrót do góry |
|
 |
[PFD] Ekwador
Zaczyna szaleć na ulicach

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Barthezz
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezar
Pedo

|
Wysłany: 03 czerwca 2010, 11:10 Temat postu: |
|
|
Barthezz ma racje,moje mapy są na kilku serwerach i nie potrzebują promocji.Temat ten założyłem po to żeby doświadczeni gracze mogli mi wskazać błędy które popełniał i żebym mógł doskonalić moje dzieła.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
*WDD* digger
V.I.P.

Ostrzeżeń: 1 Posty: 360
|
Wysłany: 03 czerwca 2010, 15:14 Temat postu: |
|
|
Nie zawsze jest czas i chęci, nie możesz mieć o to pretensji. Wiele osób po testowaniu wielu nieudanych tras mają dosyć, albo w ogóle ich to nie interesuje.
Niektórzy mają turnieje i po trenieniu mapek już nie mają ochoty włączać TM i uczyć się kolejnej trasy, by móc ją potem uczciwie ocenić (bo myślę, że po 1 przejeździe niewiele można powiedzieć w tej sprawie).
Jeździłem wszystkie Twoje ostatnie mapki i ogólnie mi się podobają (wszędzie pobity Twój czas :p ). Ciężko każdą z osobna teraz opisywać. Mam wrażenie, że są nawet do siebie podobne, jeśli chodzi o ich styl.
Tylko ogólnie mógłbyś próbować robić je szybsze bo jeździ się wtedy przyjemniej. Więcej driftu, troszkę mniej dirtu (wybacz mam na niego uczulenie;) ) no i zakręty, w które można wchodzić na większych prędkościach. Możesz robić je krótsze bo możliwe, że przez ich długość ludzie się zniechęcają po paru przejazdach.
Dodatkowo mógłbyś zrezygnować z niektórych trudnych momentów gdzie trzeba się zmieścić na "styk" a jadąc z dużą prędkością to bardzo trudne i znów zniechęca, albo z bardzo ostrych zakrętów gdzie trzeba mocno wyhamować żeby się zmieścić i znowu powoli nabierać prędkości. Takie rzeczy wpływają negatywnie na płynność jazdy. Myślę, że w krótkiej trasie nie są złe ale w 1 minutówce trochę szkodzą.
Oczywiście to tylko moje zdanie ale może spróbuj zejść z długością do 30-40 s. i skoro zrobiłeś już tyle tras to myślę, że mógłbyś się pobawić i zrobić do nich intra
PS zastanawiałeś się nad PL9? Myślę, że jakbyś się sprężył to dobrą trasę tech byś zrobił.
Powrót do góry |
|
 |
ChelseaHubert
Jeździ konno

|
Wysłany: 03 czerwca 2010, 16:32 Temat postu: |
|
|
Rozpłakawszy los Cezara ocenię jego ostatnią traskę a więc daje 8/10 jest fajna, przyjemna bez zbędnych dodatków, ale wqrwiły mnie te ostre zakręty i ten jeden błędny wyskok
dziękuje za uwagę
_________________ Jasiu czeka z mamą na samolot.
Jasiu:
- mamo siku.
Mama na to:
- nie, bo zaraz przyleci samolot.
Po jakimś czasie:
- Mamo leci!
- Gdzie?!
- Po nogawkach........
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
cobham
Gangsta Mapper

Ostrzeżeń: 2 Posty: 546
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta

Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

|
Wysłany: 03 czerwca 2010, 21:59 Temat postu: |
|
|
Tak to już jest Cezar, że oceniać Cie będzie wąskie grono, bo:
1. Robisz traski dość przeciętne, które ktoś sobie ściągnął, ale nie wystawi opinii, bo nie chce i tyle, bo mu się nie spodobała.
2. Prezentujesz je za często. Lepiej dopracować pewne elementy, jak płynność itp, zrobić świetny AT. A tak temat zawalasz trasami, na które widzisz, że nie ma popytu (nie wiem jak ze ściąganiem z TMX).
3. To jest Polska i ciężko jest się przebić mapperowi. Albo robi się jak Jarek - tras mało w roku, ale są w zdecydowanej większości porządne, dopracowane trasy, albo jak Santacruz - tras mnóstwo przeciętnych, ale znajdą się jakieś rodzynki (bez urazy:P). Ja robię trasę jak mam pomysł lub trzymam na jakiś event... Jak ktoś przejedzie lub jak jest na jakimś serwerze, to już jest super.
4. Oczywiście rób nadal trasy, ja nie chce kogokolwiek zniechęcić. To, że ktoś nie wystawia opinii nie znaczy, że trasa kompletnie do kitu - pociesze Cię- wiele osób na początku oceniało twoje trasy, więcej masz opinii na jednej stronie niż np u mnie w temacie - to też coś. Udało Ci się zainteresować, ale nie podtrzymałeś tego zainteresowania, bo poziom tras nie wzrósł...
I coś jeszcze miałem napisać, ale wyleciało mi z głowy...
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezar
Pedo

|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 19:27 Temat postu: |
|
|
Uprzedzam mapa jest nieco skomplikowana.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Fhrancuz
Doświadczony driver

|
Wysłany: 09 czerwca 2010, 22:39 Temat postu: |
|
|
Eh... niestety bez kierunkowskazów/gps'a się nie obędzie.
Zakręty i skoki są niewymierzone;/ Cut na dzień dobry i później chyba jeszcze jeden;p
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Half-Life
Samochodowy prawiczek

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cezar
Pedo

|
Wysłany: 26 lipca 2010, 20:22 Temat postu: |
|
|
Po tym jak moja wena wróciła z urlopu wracam do robienia tras.
Macie i oceniajcie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
P4G tyta

Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|