Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 20:47 Temat postu: |
|
|
Który pojebany idiota wpadł na pomysł, żeby parę prezydencką pochować na Wawelu? Co oni dla Krakowa zrobili? Z jakiej racji człowiek, który nie cieszył się zbytnią popularnością wśród swoich rodaków, ma spoczywać obok Mickiewicza, Słowackiego, czy też królów takich jak Jan III Sobieski? Moim zdaniem to jest ogromne poniżenie dla wyżej wymienionych. Kaczyński zrobił wiele dla WARSZAWY, tam jest jego miejsce, nie oszukujmy się, nie był wybitnym przywódcą, jego rządy nie zapiszą się złotymi zgłoskami. A wy jak sądzicie?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cas
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 20:52 Temat postu: |
|
|
Sądzę, że powinien być zakopany tam gdzie rodzina chce. Ten problem nie powinien dotyczyć nas aby znaleźć mu cmentarz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Fistashi
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1302
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fan
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 21:09 Temat postu: |
|
|
-.-
Jestem z Krakowa i byłem na proteście; zapewniam Was wszystkich, że Kraków nie chce, żeby kogokolwiek chowano na Wawelu.
Zdaje się, że jedyną osobą, która chce pochować tam prezydenta, jest Stanisław Dziwisz. Wedle informacji 'członka PiS, który nie chce ujawniać swojej toższamości', nawet J. Kaczyński chciał, żeby pochować Prezydenta na Powązkach.
http://www.facebook.com/nie.na.wawelu#!/nie.na.wawelu?v=wall -> 14.787 fanów ... :/
@down: ...i Lech sam zrezygnował, z powodu wielkich "kontrowersji".
Ostatnio zmieniony przez *тсω* Fan dnia 13 kwietnia 2010, 21:12, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Egzegezy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 333
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 21:27 Temat postu: |
|
|
Tak bardzo was obchodzi gdzie czyje truchło ma leżeć?
Paranoja.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1302
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD OrdonekQ7
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1323
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Egzegezy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 333
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 21:48 Temat postu: |
|
|
Nie płacz.
A od anarchistów proszę nie wyzywać.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 22:29 Temat postu: |
|
|
Macie bardziej obiektywną teorię, bo od tych spiskowych to aż boli głowa
Ukształtowanie terenu przed lotniskiem jest bardzo ZWODNICZE we mgle.
Człowiek myśli, że jest wysoko, a tu nagle teren się wznosi i z wysokości nie zostaje nic.
Po pierwsze, różnica w terenie faktycznie wynosi tam około 50 m, ale między rzeką a pasem. Natomiast między radiolatarnią a pasem to jednak około 20 m różnicy, nie 50 m.
Jeżeli więc Tu-154 kierował by się wskazaniami z radiolatarni, to przekłamanie wynosiło by 20 m, tak jak na mojej grafice.
Te zejście było faktycznie nietypowe, pilot chciał pewnie najpierw zejść nieco niżej niż zwykle, by obserwować sobie ziemię, a potem ten 1-2 km przed pasem już spokojnie minimalnie opadać. I jeżeli został "oszukany" o 20 m, to napotkał na niespodziankę:
1) najpierw maszt
2) nawet szybka zmiana toru lotu na wznoszenie nic nie dała (szary kolor), bo napotkał od razu las!
Wiemy, że ten pilot już tam lądował. Tyle, że w pogodny dzień, nawet jak dostanie ciut złe namiary (20 m), to może to skorygować, bo wszystko widzi. We mgle już nie ma szans.
Ukształtowanie terenu na Google Maps:
http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=54.823907,32.067461&spn=0.020842,0.082397&t=p&z=15
Lot koszący po lesie pewno wyglądał tak:
http://www.youtube.com/watch?v=_EM0hDchVlY
tutaj też próbowali się wzbić, ale nie dali rady.
Oczywiście post cytowany. Ja się na tym nie znam Ale jak się ogląda sam ten filmik na youtube, to masakra... Pomyśleć, że chwilę przed wleceniem do lasu mieli nadzieję i normalnie "funkcjonowali" bądź już jednak panikowali...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
Wysłany: 14 kwietnia 2010, 11:46 Temat postu: |
|
|
Kyzzn - Nie daję się podjudzać bo wiele rzeczy czytam na internecie jak i oglądam w tv. Nie wiem czemu widzisz w tym tekst stronniczy, jeżeli brać twój punkt widzenia to wszystkie media w sposób stronniczy wypowiadają się o tej tragedii (od 3 dni na głównym pasku informacyjnym TVNu i Polsatu jest napis "Pojednanie Polsko-Rosyjskie". Do cholery jakie pojednanie ? Chyba za wrześnie na to troszkę. Nie szukam na sile jakichś teorii spiskowych ale same się narzucają takie rzeczy jak choćby brak w jakichkolwiek mediach czy to internecie czy to w telewizji tezy w której nawet nie rozpatrywano ewentualności zamachu. Przecież jest to pierwsze co powinno się brać pod uwagę i wykluczyć dopiero po śledztwie, które nomen omen trwa i trochę potrwa. Widzisz stronniczość w tekście podanym przeze mnie ale nie widzisz jej w poście yo_oo, która pisze "Jednak gdyby mówił do Ciebie prezydent: ląduj Arek!
to jak byś postąpił?
Niestety o presji pasażerów się nie dowiemy... "
Są to jawne przypuszczenia, nie mające żadnych podstaw pośród podanych dotychczasowych faktów oraz podań naocznych świadków a które nakierowują myśl ludzi czytających na winę prezydenta !
Piszesz też o "sztucznie wywoływanych konfliktach". Czy szukanie i wytykanie błędów to sztuczne wywoływanie konfliktów? Przecież normalną rzeczą jest dyskusja na tematy gorące, w których jest WIELE niejasności.
Maciek, Fistashi, Majkel Podajcie najpierw jakiekolwiek znaczące argumenty. Mnie za pochówkiem przemawia to iż był to najlepszym prezydent polski po roku 1990. (niewątpliwie najbardziej poważanym na scenie międzynarodowej ) Bardzo niedocenianym w Polsce. Szanującym historie, odznaczającym i przywracającym pamięć o prawdziwych Polakach takich jak np. Anna Walentynowicz, mającym miano bohatera narodowego Gruzji, pośmiertnie odznaczonym w tym państwie Orderem Bohatera Narodowego. Walczył przez praktycznie całe życie o wolność polski.
Fan wypowiadasz się za cały Kraków, fajnie : ) To że jakieś szczyle pewnie z całej polski się tam zapisują, to tylko oznaka że nie potrafią uszanować śmierci człowieka.Pewnie jak bym się ich zapytał, kto leży na wawelu, to połowa by musiała włączyć wikipedie. Szkoda, że nie słyszałeś wczoraj jak wyklinałem pod adresem strajkujących, jak się okazuje także pod twoim ; ]. Zastanawiam się czy oglądałeś w TVP1 program z Janem Pośpieszalskim przed belwederem (leci chyba codziennie) , w którym pyta zwykłych ludzi na różne tematy. Tam są prawdziwi Polacy, od najmłodszych, po takich którzy przeżyli sybir, był nawet człowiek co miał w przeszłości na sobie kare śmierci za swoją działalność opozycyjną. Myślisz, że Ci ludzie coś się burzyli o to gdzie ma spocząć Prezydent RP, który zginał podczas trwania kadencji, podczas wypełniania swoich obowiązków. Trochę szacunku proszę, bo jak nie masz go do najwyższej głowy w państwie to do kogo je masz ?
Maybe weź pod uwagę, że ten las który jest na filmiku i ten pod Smoleńskiem różnią się od siebie baaaardzo. Pod Smoleńskiem to jakiś zagajnik, patrząc po zdjęciach. Poza tym teraz nie było praktycznie wybuchu, co może świadczyć o tym że samolot nie wpadł w drzewa tak jak ten na twoim filmiku lecz pod dużym kątem, przekoziołkował ileś tam razy i dlatego nie było wybuchu (bo po prostu się rozpadł) a ciała zmarłych są praktycznie nie do rozpoznania. Naprawdę jest tyle tez, spowodowanych niejasnymi infomacjami że ch wie co tam się stało tak naprawdę : /
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fefan
|
Wysłany: 14 kwietnia 2010, 12:17 Temat postu: |
|
|
rugger napisał: |
Mnie za pochówkiem przemawia to iż był to najlepszym prezydent polski po roku 1990. (niewątpliwie najbardziej poważanym na scenie międzynarodowej ) Bardzo niedocenianym w Polsce |
Buahahahahahahahaha... No proszę Cie... Najlepszy prezydent? Najbardziej powazany na scenie miedzynarodowej? Czy my naprawdę rozmawiamy o tej samej osobie? Co do tego patriotyzmu i poszanowania historii, to się zgodze, tylko ze jak dla mnie z tym patriotyzmem "troszke" przesadzal, bo wszystko co Rosja, to zle... Ale co do reszty? Bohater narodowy Gruzji- spoko. Tylko co to ma do Polski? Bo za bardzo nie rozumiem.
Najbardziej powazany- jeśli przez to okreslenie rozumiesz wysmiewanie się z niego przez wiekszosc mediow swiatowych, to spoko. Ja mam trochę inne zdanie na ten temat. Zreszta, dlaczego mowisz ze był najbardziej powazany? Masz na to jakieś dowody, sondaze, inne wskazniki popularnosci? Bo sadzac po wiadomosciach ze swiatowych mediow (nie mowie o tych z ostatnich 5 dni- zreszta i te nie chwala go tak bezgranicznie jak media nasze), to było zypelnie inaczej.
Co do najlepszego, to już nawet nie chce mi się o tym gadac, gdyz i tak nikogo się tutaj nie przekona. Nie będę już nawet wspominal, jak o jego "wielkosci" jako prezydenta swiadczyly sondaze.
Aaa i jeszcze co do tego pytania "zwyklych polakow" na TVP1 czy Wawel jest ok. Chcialbym tylko przypomniec, iz TVP jest obecnie pod "kontrola" Pisu, wiec ciężko mi sobie wyobrazic inne komentarze na tej stacji. Zwlaszcza, ze uzywaja opinii paru osob, reszta natomiast, ktore im się nie podobaja, po prostu usuwaja. Wiec o tym nawet nie wspominaj. Zreszta, nalezaloby najpierw zapoznac się z informacjami roznych mediow, a pozniej poruszac taki temat. I tak np komentarze na gazeciewyborczej, tvn24, czy w koncu dzisiejszy wywiad Moniki Olejnik z poslem Pisu Pawlem Kowalem.
Powrót do góry |
|
|
P4G Kinguś
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 6 Posty: 2032
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fefan
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 14 kwietnia 2010, 13:01 Temat postu: |
|
|
Fefan napisał: |
rugger napisał: |
Mnie za pochówkiem przemawia to iż był to najlepszym prezydent polski po roku 1990. (niewątpliwie najbardziej poważanym na scenie międzynarodowej ) Bardzo niedocenianym w Polsce |
Buahahahahahahahaha... No proszę Cie... Najlepszy prezydent? Najbardziej powazany na scenie miedzynarodowej? Czy my naprawdę rozmawiamy o tej samej osobie? Co do tego patriotyzmu i poszanowania historii, to się zgodze, tylko ze jak dla mnie z tym patriotyzmem "troszke" przesadzal, bo wszystko co Rosja, to zle... Ale co do reszty? Bohater narodowy Gruzji- spoko. Tylko co to ma do Polski? Bo za bardzo nie rozumiem.
Najbardziej powazany- jeśli przez to okreslenie rozumiesz wysmiewanie się z niego przez wiekszosc mediow swiatowych, to spoko. Ja mam trochę inne zdanie na ten temat. Zreszta, dlaczego mowisz ze był najbardziej powazany? Masz na to jakieś dowody, sondaze, inne wskazniki popularnosci? Bo sadzac po wiadomosciach ze swiatowych mediow (nie mowie o tych z ostatnich 5 dni- zreszta i te nie chwala go tak bezgranicznie jak media nasze), to było zypelnie inaczej.
Co do najlepszego, to już nawet nie chce mi się o tym gadac, gdyz i tak nikogo się tutaj nie przekona. Nie będę już nawet wspominal, jak o jego "wielkosci" jako prezydenta swiadczyly sondaze.
Aaa i jeszcze co do tego pytania "zwyklych polakow" na TVP1 czy Wawel jest ok. Chcialbym tylko przypomniec, iz TVP jest obecnie pod "kontrola" Pisu, wiec ciężko mi sobie wyobrazic inne komentarze na tej stacji. Zwlaszcza, ze uzywaja opinii paru osob, reszta natomiast, ktore im się nie podobaja, po prostu usuwaja. Wiec o tym nawet nie wspominaj. Zreszta, nalezaloby najpierw zapoznac się z informacjami roznych mediow, a pozniej poruszac taki temat. I tak np komentarze na gazeciewyborczej, tvn24, czy w koncu dzisiejszy wywiad Moniki Olejnik z poslem Pisu Pawlem Kowalem. |
Wskaż mi lepszego prezydenta po 1989 roku. Kwaśniewski, Wałęsa? No chyba, że uwzględnimy jeszcze czasy przedwojenne... Po 1989 lepszego nie było. PO zawsze naskakiwało, że prezydent blokuje ich ustawy, a jak się okazuje, Kaczyński podpisał ich najwięcej z 3 ostatnich prezydentów. Owszem między PiS i Po zawsze była zażarta walka. Jedni podchodzili zbyt emocjonalnie do polityki (Gosiewski czy Kurski), inni nie umiejąc znaleźć odpowiednich argumentów na obronę swoich słów podkładali swoim przeciwnikom przysłowiową 'świnię' (przede wszystkim Niesiołowski).
Lech Kaczyński nie był lubiany, bo miał swoje zdanie, nie był poprawnym politykiem. Przynajmniej nie lizał dupy Ruskim, Niemcom czy innym. Nie chodzi przecież o to jak jest postrzegany kraj w innych krajach, bo chodzi przecież też o interes narodowy i o taki 'walczył' Kaczyński. Wyśmiewanie się mediów światowych z Kaczyńskiego - A co tak naprawdę media światowe wiedzą o Polsce i o życiu Kaczyńskiego? Teraz dopiero naprawdę chyba zaczęli się tym interesować z różnym skutkiem (na CNN pod zakładką biografią Kaczyńskiego była zaledwie garstka informacji, nie poukładanych chronologicznie, do tego przede wszystkim skupiające się na latach jego prezydentury w kraju, a nie przeszłości, w której to głównie zrobił dla Polski). Co do jego patriotyzmu, i twojego zdania, że 'Rosja jest be' , bo Rosja jest be - czy cokolwiek zrobiła coś dobrego w XX wieku i ostatnich latach, co kojarzy się dobrze dla Polski jako kraju? Nie, nie sądzę. Rosja to dzikszy kraj niż Polska, wyniszczony przez alkohol i władzę a przez to taki, w którym społeczeństwem jest łatwo manipulować.
Co do tego, że piszesz, że TVP jest pod kontrolą PiSu - a sam wymieniasz media, które są pod kontrolą PO, bo każdy w Polsce wie, że teraz nie masz obiektywnych mediów. A i rośmieszyłeś się szczególnie wymieniając Gazetę Wyborczą jako inne obiektywne źródło. Gazeta Wyborcza jest uważana w Polsce jako najbardziej zależna od niektórych polityków, która manipuluje faktami a przede wszystkim ma cechy brukowca - odwołuje się do emocji zamiast do rzetelnych informacji.
Cóż, akurat też oglądam ostatnio TVP i słucham opinii tych ludzi. Owszem przede wszystkim widzę, że do mikrofonu garną się ludzie starsi, ale to w sumie oni mają najwięcej życiowego doświadczenia, przy którym twoje czy moje równa się zeru. Nie potrafią tylko często swoich poglądów ubrać w poprawne zdania.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
Wysłany: 14 kwietnia 2010, 13:28 Temat postu: |
|
|
"Buahahahahahahahaha..." ! z czego rżysz w ten sposób, jednocześnie mnie wyśmiewając za moje poglądy? : (
Cały czas podkreślam, że nie opieram się na jednych źródłach, więc proszę nie wciskaj mi tego co jest nieprawdą. Po pierwsze to gdzie ja odniosłem się do PiSU w swoich wypowiedziach ? Ja tutaj nigdzie nie wyraziłem swojej aprobaty dla PiSu, jedynie do Prezydenta. Przy czym sam się ośmieszasz bo jeżeli bierzesz za źródło Gazete Wyborczą, Adama "odczep się pan od pana generała" Michnika to niech Cię ma Bóg w opiece swojej . Po drugie co ma popularność wśród zachodnich mediów do poważania Prezydenta za granicą? Jeżeli wchodzisz w małostkowość to proszę poprzyj mi argumentami tezę która określasz "wszystko co Rosja, to zle...", którą niby wyznawał LK. Następny przykład tego jak walka o swoje interesy państwowe może wręcz zostać zakorzeniona w świadomości jako "rusofobia". Piszę tutaj w tym temacie ostatni raz (no chyba że ktoś się odniesie do mojej osoby) bo to nie ma sensu i nie będę się wdawał w utarczkę polityczną, która doprowadzi do nast. awantury. Jeżeli np. słyszałeś słowa przemówienia przed wyborami w Czechach Vaclawa Clausa i posłuchasz teraz co mówił o LK, o tym jak wypowiadają się o nim czołowi politycy krajów grupy Wyszehradzkiej, litwy, łotwy (i nie chodzi tutaj o zwykłą ludzką życzliwość). której miał być organizowany niedługo szczyt. Zdanie i poważanie tych osób było ważne a nie mediów co jak widać w Polsce, przez co LK miał tak niskie (chodź nie wiadomo do końca jakie bo to tylko sondaże) poparcie. Wymień mi lepszego prezydenta, proszę bardzo.
Ostatnio zmieniony przez «RH» rugger dnia 14 kwietnia 2010, 14:04, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|