Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy
|
Wysłany: 11 kwietnia 2010, 14:23 Temat postu: |
|
|
Majkel napisał: |
Cytat: |
Po pierwsze godzinę wcześniej na tym samym lotnisku wylądowali dziennikarze - wszystko obyło się bez problemów. |
pogoda zmienia się szybko, roznica 15min może być kluczowa |
Pogoda raczej na terenach z dala od morza zmienia się zdecydowanie wolniej... Nie jest tak jak nad morzem, że w przeciągu godziny 5 razy pada i 5 razy ostro świeci słońce...
Majkel napisał: |
Cytat: |
Naoczni świadkowie donoszą także że nie było mgły, która w jakikolwiek sposób przeszkodziła by w lądowaniu... |
Co innego widocznosc dla ludzi z ziemii, a dla pilota w powietrzu (roznice gestosci mgly sa znaczne), który zapierdala samolotem który jednak ma jakas predkosc... |
Różnica jest i będzie, ale na zdecydowanie wyższej wysokości równej położeniu chmur i nieco niższej. Mój tato lata na paralotni i parę razy zdarzyło się, że była mgła (latają najczęściej wieczorami) i nam np znikał z punktu widzenia, ale on nas widział cały czas...Choć zgadzam się, że prędkość samolotu jest duża i wystarczy sekunda nieuwagi i może być kiepsko...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gobis
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 1472
|
Wysłany: 11 kwietnia 2010, 17:48 Temat postu: |
|
|
Coof napisał: |
Leon - Ciebie nie rozumiem. Oczywiście, w Hiszpanii, Niemczech, Anglii, USA jest dużo lepiej. Ale popatrz na historie Polski i zastanów się czy polskie zacofanie jest winą tylko Kaczyńskiego. Nie. To proces, który trwał wiele lat. To zabory, to powojenne jarzmo komunistyczne. Ale lepiej gdyby takich ludzi jak on nie było, nie? Nie wiem kim bylibyśmy dziś gdyby nie oni. Z pewnością nie Polakami w takim stopniu w jakim jesteśmy. Dla Polski zrobił on z pewnością miliard razy więcej niż Ty i reszta Tobie podobnych. A nie, przepraszam. Nawet jak przez miliard pomnożymy ZERO to zostanie zero. |
Słuchaj szczeniaku, gdzie napisałem że przez Kaczyńskiego? Potrafisz k**wa czytać ? Nie to wracaj do gimnazjum i ludzi nie wkurwiaj.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą
|
|
Powrót do góry |
|
|
Voj4k
Admin
Ostrzeżeń: 4 Posty: 1091
|
Wysłany: 11 kwietnia 2010, 18:27 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, dlaczego się kłócicie? kłócą się tutaj osoby które niedawno ze sobą gadały normalnie... to przez tą tragedie czy ludzie się tak szybko zmieniają?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
NN~ Pyszo
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* chybeck
Pirat drogowy
|
Wysłany: 11 kwietnia 2010, 19:38 Temat postu: |
|
|
Leon napisał: |
Napisałem wprost tumany - jest to tragedia, należy oddać hołd ofiarom, jednak ja płakał z nimi nie będę bo ani mi to ojciec ani swat.
Pierdoli mnie też Wasz szacunek fałszywy.Wczoraj ch**, dzisiaj już szacunek... Większość z Was jeszcze nie tak dawno psy na nim wieszała a dzisiaj obrońcy ucieleśnionych.I nie pierdolcie że walczył o to żebym był gdzie jestem, to przez nich jestem gdzie jestem bo tak zjebali nasz kraj.
Czytajcie ze zrozumieniem. |
Leon - Ciebie nie rozumiem. Oczywiście, w Hiszpanii, Niemczech, Anglii, USA jest dużo lepiej. Ale popatrz na historie Polski i zastanów się czy polskie zacofanie jest winą tylko Kaczyńskiego. Nie. To proces, który trwał wiele lat. To zabory, to powojenne jarzmo komunistyczne. Ale lepiej gdyby takich ludzi jak on nie było, nie? Nie wiem kim bylibyśmy dziś gdyby nie oni. Z pewnością nie Polakami w takim stopniu w jakim jesteśmy. Dla Polski zrobił on z pewnością miliard razy więcej niż Ty i reszta Tobie podobnych. A nie, przepraszam. Nawet jak przez miliard pomnożymy ZERO to zostanie zero. |
Słuchaj szczeniaku, gdzie napisałem że przez Kaczyńskiego? Potrafisz kur** czytać ? Nie to wracaj do gimnazjum i ludzi nie wkurwiaj. |
nie napisałeś, że winą Kaczyńskiego? wliczyłeś go do grona osób, które "zjabały nasz kraj" zdecyduj się, albo nie wliczasz go, albo zjebał. i dlaczego wyzywasz wszystkich jak leci? rozumiem jeszcze za obrazę matki, ale za próbę konwersacji obrażać coofa? jak dla mnie to on ma wypowiedzi na poziomi o niebo lepszym niż Ty. ktoś inny powinien wrócić do gimnazjum.
szanowałem Cię Leon, zawsze starałeś się mówić do rzeczy. w szacunku nie przeszkadzało mi, że wygłaszasz swoje opinie dlatego podejmowałem próby konwersacji. jednak z kimś takim nie da się rozmawiać, mówisz jedno, a jak ktoś Ci to wytknie i przytoczy argumenty, to obrażasz tą osobę. chcesz do reszty stracić szacunek tutaj? proszę, pisz dalej. powodzenia.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1302
|
Wysłany: 11 kwietnia 2010, 20:06 Temat postu: |
|
|
chybeck napisał: |
Napisałem wprost tumany - jest to tragedia, należy oddać hołd ofiarom, jednak ja płakał z nimi nie będę bo ani mi to ojciec ani swat.
Pierdoli mnie też Wasz szacunek fałszywy.Wczoraj ch**, dzisiaj już szacunek... Większość z Was jeszcze nie tak dawno psy na nim wieszała a dzisiaj obrońcy ucieleśnionych.I nie pierdolcie że walczył o to żebym był gdzie jestem, to przez nich jestem gdzie jestem bo tak zjebali nasz kraj.
Czytajcie ze zrozumieniem. |
Słuchaj szczeniaku, gdzie napisałem że przez Kaczyńskiego? Potrafisz kur** czytać ? Nie to wracaj do gimnazjum i ludzi nie wkurwiaj. |
nie napisałeś, że winą Kaczyńskiego? wliczyłeś go do grona osób, które "zjabały nasz kraj" zdecyduj się, albo nie wliczasz go, albo zjebał. i dlaczego wyzywasz wszystkich jak leci? rozumiem jeszcze za obrazę matki, ale za próbę konwersacji obrażać coofa? jak dla mnie to on ma wypowiedzi na poziomi o niebo lepszym niż Ty. ktoś inny powinien wrócić do gimnazjum.
szanowałem Cię Leon, zawsze starałeś się mówić do rzeczy. w szacunku nie przeszkadzało mi, że wygłaszasz swoje opinie dlatego podejmowałem próby konwersacji. jednak z kimś takim nie da się rozmawiać, mówisz jedno, a jak ktoś Ci to wytknie i przytoczy argumenty, to obrażasz tą osobę. chcesz do reszty stracić szacunek tutaj? proszę, pisz dalej. powodzenia. |
zamknij się szczeniaku, nic nie wiesz o życiu. Studiuje i mysli że zżarł wszystkie rozumy świata...
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* Fefan
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
Wysłany: 11 kwietnia 2010, 22:50 Temat postu: |
|
|
Pogrzeb „Kartofla”
Zapewne Jan Jakub Kolski nie czyta tego bloga, a jeżeli już, to mam nadzieję, że wybaczy posłużenie się tytułem jego filmu. Zginął, bowiem mój prezydent i mój „Kartofel” jak się o nim wyrażały niemieckie media przy aplauzie polskiej gawiedzi. Rymarz Mateusz z filmu Kolskiego to taki Lech Kaczyński, którego zwolennikami według wiodących mediów mogliby być tylko ludzie pokroju przygłupawego Pasiasia.
Choć był wyższy od Miedwiediewa i Stalina o całe 5 cm, a od Sarkozego o 2, niższy od Wałęsy i Kwaśniewskiego o zaledwie 1cm, okrzyknięto go wyjątkowym „kurduplem” wśród światowych przywódców.
W TVN24 i nie tylko zadbano, aby jego sylwetka zawsze filmowana była od dołu wbrew 10 letniej tradycji z czasów Kwaśniewskiego, kiedy obowiązywały plany z „góry”.
Był również „durniem” dla Wałęsy i jednym z „dyplomatołków” dla Bartoszewskiego, który zwolenników PiS-u przyrównywał do bydła. Media niesłychanie się ekscytowały i nie kryły radości, kiedy niejaki Palikot okrzyknął go „chamem”, pił „małpki” na oczach uradowanej gawiedzi czy recytował fragmenty pracy doktorskiej prezydenta. Wśród chorób, o które był podejrzany znalazł się nawet alkoholizm i Alzhaimer.
Do walenia w Lecha Kaczyńskiego zaprzęgnięto media III RP z TVN na czele, a programy „Szkło kontaktowe” czy „Szymon Majewski show” ukazały nam, do czego zdolni są nasi rodzimi, dyspozycyjni komedianci. Odsunięcie Lecha Kaczyńskiego od władzy stało się mottem przewodnim „dziennikarza” Jacka Żakowskiego i podobnych mu salonowych sługusów. Potem miało nas czekać tylko szczęście.
Nikt tak jak on nie zrozumiał, że jeżeliś z salonu to choć żeś błazen to się nie zbłaźnisz.
„Dobry Kaczyński to martwy Kaczyński”- sprawdziło się stare, sparafrazowane amerykańskie przysłowie dotyczące Indian. Dziś w „rezerwatach” można już mówić prawdę o byłym Apaczu „Kartoflu”.
Dzisiaj już ci, którzy zawsze o tym wiedzieli i z wiadomych powodów milczeli, mówią, że to profesor i wybitny znawca prawa pracy. Dziś, kiedy już Indianin jest martwy można powiedzieć, że był to dusza człowiek, znawca polskiej historii i jej fanatyk. Normalny gość z humorem, niepowtarzalny gawędziarz i dowcipniś. Lech Kaczyński dzięki swojej nagłej, tragicznej i tajemniczej śmierci z nacjonalisty awansował na patriotę, z którym każdy chciałby dzisiaj wypalić fajkę pokoju..
Dzisiaj Już można.
Hołdy biją mu Niesiołowscy, Komorowscy i Millerzy. Póki, co milczy jeszcze Palikot, ale to tylko kwestia czasu, kiedy pojawi się w TVN24 z jakimś zniczem, większym od tego, jaki zapalił Giertychowi.
Panie Prezydencie Lechu Kaczyński, mój Prezydencie. Musiałeś zginąć tak nagle i tragicznie, aby salon powiedział o Tobie, choć odrobinę prawdy.
Jestem pewien, że tak jak po tragedii na Gibraltarze część historyków, dziennikarzy i badaczy-amatorów będzie analizować tą niewiarygodną katastrofę latami. Na pewno nie pominą misternej gry rosyjskiej dyplomacji, która działała na zasadzie „to co się da podziel na dwa” i „oddziel ziarna od plew”. Zastanowią się nagle nad nagłą empatią czekisty Putina dla martyrologii polskich oficerów w Katyniu i jego ostatnich zachowań przeczących logice i temu wszystkiemu, co w Rosji czyniono pod jego rządami wcześniej.
Dla wielu uroczystości 7 kwietnia dzięki którym później na pokładzie pechowego samolotu nie znalazł się żaden znaczący polityk koalicji PO-PSL, marszałek sejmu i senatu , wydadzą się podejrzane i wielu nie zaprzeczy, że były dziwne.
Nie wiem czy i tym razem postawienie na naiwność i głupotę Polaków przyniesie oczekiwany skutek. Mam nadzieję, że tym razem nie, choć końcowy raport rosyjskiej komisji, w której posiadaniu są „czarne skrzynki” jest z góry do przewidzenia.
źródło: kokos.salon24.pl
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Jero
Admin
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
Wysłany: 12 kwietnia 2010, 9:25 Temat postu: |
|
|
Maybe zauważ że wiele tez tego pana opiera się na słowie "podobno". Filmik z jego udziałem został wrzucony już 10.04 czyli pierwszego dnia, w dzień katastrofy, w tym dniu informacje różniły się od tych które podawały stacje np. wczoraj. Dzisiaj już czytam informacje, że czarne skrzynki zostały w jakiś sposób uszkodzone i niektórych rzeczy nie da się odczytać. A że od razu po katastrofie ruscy zabrali je do Moskwy, nie czekając na polskich prokuratorów to wydaje się to bardzo dziwne. Niestety jest wiele wariantów, ale każdy możliwy przebieg wydarzeń trzeba brać pod uwagę, nie iść ślepo za z góry narzuconej tezie.
Drugi post Pogrzeb „Kartofla” czytałem już wczoraj chyba i w pełni się z nim zgadzam. W mojej świadomości odszedł wielki patriota, jak ktoś ładnie wczoraj powiedział "człowiek przedwojenny". Eh co ja mówię, odeszli wielcy patrioci, nie jeden a wielu : ( Pewnie wielu się ze mną nie zgadza, tak jak w moim otoczeniu jestem prawie osamotniony w swoich poglądach ale będę o nich mówiłł nawet wtedy gdy mnie za nie wyśmiewają.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
*NS* yo_oo
Jeździ konno
|
Wysłany: 12 kwietnia 2010, 10:39 Temat postu: |
|
|
miałam nadzieję, że w końcu nadejdzie dzień kiedy klan Kaczyńskich zniknie ze sceny politycznej naszego Kraju.... ALE NIE W TEN SPOSÓB!
Nasze preferencje polityczne są różne. Różne w przypadku osób które świadomie odbierają informacje przekazywane przez media.
Zdziwiło mnie bardzo jak za życia pary prezydenckiej media pokazywały Ich karykatury.
Jak ciężko pokazać teraz ich normalne życie, jak mało jest obrazów ukazujących zmarłych jako normalnych, śmiejących się, wygłupiających ludzi.
Krótka wstawka jak Kaczyńska mówi, że nie zapięła klipsów.... To takich mamy Ich pamiętać. Ludzi, obywateli.
Tu jest problem ich medialnego wizerunku. Poznaliśmy Ich dzięki mediom, dzięki nim identyfikujemy Ofiary. To nie są bezimienni ludzie.
Mnie osobiście najbardziej poruszyło jak zaczęłam czytać na wikipedii info o tych ludziach. Bo do 10ego byli to politycy, których szanowałam, lubiłam, którzy wkurzali swą prostotą czy durnym zachowanie.
Jerzy Szmajdziński
Miał dwoje dzieci, Agnieszkę i Andrzeja.
Krystyna Bochenek
Miała dwoje dzieci: Tomasza i Magdalenę.
Kapitan pilot Arkadiusz Protasiuk
Pozostawił żonę i dwójkę dzieci...
to przykłady tylko.... jednak to takie informacje spowodowały, że poczułam smutek.
Wasze kłótnie.... jest taka substancja, która omija się z daleka.... jak prowadzicie z nimi dyskusję to zniżacie się do ich poziomu...
Przyczyny.. obwiniacie kapitana.. i tak pozostanie nawet w oficjalnych opiniach. Bo to On miał podjąć te decyzję. Jednak gdyby mówił do Ciebie prezydent: ląduj Arek!
to jak byś postąpił?
Niestety o presji pasażerów się nie dowiemy... Ale prezydent w momencie zaprzysiężenia obejmuje dowództwo wszelkich wojsk narodowych. I ten kapitan Arek był jego podwładnym. Nie sądzę by miał ochotę się zabić....
Żałoba żałobą... wg mnie wystarczy ciepło wspomnieć tych ludzi. Odszukać w pamięci miłe wspomnienia.
a mówią, że tragedia taka jednoczy... ehhh co niektórzy tutaj może po prostu nie doświadczyli jeszcze takiej tragedii w bliskim otoczeniu. I oby nie musieli nigdy...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1302
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Egzegezy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 333
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 20:21 Temat postu: |
|
|
Teorie spiskowe są i mają się dobrze.
Tą z Rosjanami można usłyszeć wszędzie, jest jeszcze jedna związana z PO.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Cas
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 13 kwietnia 2010, 20:29 Temat postu: |
|
|
rugger napisał: |
Dzisiaj już czytam informacje, że czarne skrzynki zostały w jakiś sposób uszkodzone i niektórych rzeczy nie da się odczytać. |
Wierz lub nie, mam praktyki szkolne na locie, jakiś miesiąc temu robiliśmy przegląd czarnej skrzynki z ATR'a, od zewnątrz jest niezniszczalna, od wewnątrz może uszkodzić się taśma podczas SILNEGO wstrząsu.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G kyzzn
Ostra jak żyleta
|
|
Powrót do góry |
|