Niniejsza strona wykorzystuje pliki cookies. Informacje uzyskane za pomocą cookies wykorzystywane są głównie w celach statystycznych.
Masz możliwość wyłączenia ich w przeglądarce. Pozostając na stronie godzisz się na ich zapisywanie w Twojej przeglądarce.
RejestracjaSzukajFAQUżytkownicyGrupyZaloguj
Tragedia w rosji
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Następny 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
[POL] SuNRisE
Emerytowany Admin

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Nawet tutaj musicie się kłócić echh bark słów lepiej zatrzymajcie pisanie i poprostu jak chcecie się kłócić dalej to nie piszcie albo na gg się wyzywajcie

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
DameK
Zaczyna szaleć na ulicach

Ostrzeżeń: 2

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Słowik stfu proszę.... zachowujesz się dokładnie tak jak napisalem wyzej..

to co leon.. macie falszywy szacunek i huj...

a tu coś dla rozluznienia sytuacjii

http://www.sadistic.pl/a-ten-maly-vt36826.htm

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
mariowit
Jeździ konno

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

nie mialem nic pisać ale po twoim poscie Damek nie wytrzymalem. mam do Ciebie prosbe wez coś ciezkiego do reki i pierdolnij się tym czyms mocno w glowe. dla mnie jesteś frajerem.
zamknijcie ten temat

Powrót do góry
KD Psik
Pirat drogowy

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ci tam od Nostradamusa, zapowiadał że Polacy będą się między sobą zjadać na forach xd?

Tak jak już tutaj pisali, zakończmy dyskusję...

KDteam.pl
Katalogi stron : Katalog Stron SEO i Darmowy Katalog

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
Cezar
Pedo

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Psikuta napisał:
Tak jak już tutaj pisali, zakończmy dyskusję...

Ktoś w końcu pisze z sensem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Słowik
Lubi ostrą jazdę

Ostrzeżeń: 9

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

co do Nostradamusa.... Szopek znalazłeś fail... w przepowiedniach Nostradamusa z 16 wieku nie było nawet takiego zdania... jakiś internauta zrobił sobie jaja Wink

Moje ostrzeżenia roxują Happy

Bo się najebał
Bo wpierdala jajecznice
Bo ma za mało
Lilililaj
Bo bawi się sutem Lewego

Powrót do góry
Outsid3r
Pirat drogowy

Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Odniose się jeszcze do postu Baxa: patriota nie bylem, nie jestem i nie będę. IMO jest mi szkoda tych wszystkich ludzi... wiec chyba jeszcze nie jestem spisany na straty...
co do wypowiedzi 3 jegomosci: rzalibul.noogar.com.pl Mad
Cytat:
Zastanawia mnie fakt że ruscy odrazu po przybyciu mediów zabierali wszystkim aparaty i kamery.
A jakby np. nagrali cialo jakiejs osoby w szczatkach? chcialbys to ogladac? bo ja nie.
PS. smiesza mnie dziennikarze. niby powaga, ale k**wa od 9 rano zadaja pytanie : jak wyglada reakcja ludzi..
jakby czekali na odp: pala, pija, tancza... rzal.pl

Powrót do góry
*WDD* digger
V.I.P.

PostWysłany: 10 kwietnia 2010, 23:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Z tymi dziennikarzami mam tak samo... Oglądam i zastanawiam się czy oni maja mózg czy może im ktoś każe takie idiotyczne i nie na miejscu pytania zadawać... Ktoś właśnie dowiedział się że jego znajomi i przyjaciele, których jeszcze wczoraj widział, nie żyją a tu: "jak pan myśli jak będzie wyglądała teraz przyszłość bez tych ludzi?"...

Powrót do góry
mikohn_vegas

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 0:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

DameK napisał:

http://www.sadistic.pl/a-ten-maly-vt36826.htm

Envy jak Envy, przyzwyczaić się idzie (jego sprawa),
ale ty damek to taka ciotka klotka jesteś, sraki nijaki,
ni to dopasowany ni to "tito"...

Jak cie nie interesuje ta cała sytuacja to czemu zaglądasz
do tego tematu? Czemu prowokowanie ludzi sprawia
ci aż taką przyjemność? To jest chyba jedyna rozrywka jaką
zaoferować może ci życie.

Jesteś w tym świetny, ale wciąż nijaki.

...a na nk się ludzie od rana prześcigają w wymyślaniu coraz to
nowych grafik. Trend utrzymuje się w smukłych i stonowanych
kształtach, używanie zaawansowanych filtrów do obróbki rastrowej
nie jest wskazane. Żałobnicy powinni wpisać w google "godło polski",
"wstążka żałobna" oraz "paint tutorials" aby na nowo odkryć w sobie
duszę artysty.
Piszę to bo z tej całej tragedii ta rzecz mnie śmieszy najbardziej.

A tak bardziej poważnie to dobrze, że Polacy potrafią się jednoczyć w takich chwilach.

Powrót do góry
DameK

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 0:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

jestem e-kozakiem i e-napinaczem.. w ogóle jestem caly E : )

Powrót do góry
eXiliado skt7
Pirat drogowy

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 5:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Leon napisał:
Napisałem wprost tumany - jest to tragedia, należy oddać hołd ofiarom, jednak ja płakał z nimi nie będę bo ani mi to ojciec ani swat.
Pierdoli mnie też Wasz szacunek fałszywy.Wczoraj ch**, dzisiaj już szacunek... Większość z Was jeszcze nie tak dawno psy na nim wieszała a dzisiaj obrońcy ucieleśnionych.I nie pierdolcie że walczył o to żebym był gdzie jestem, to przez nich jestem gdzie jestem bo tak zjebali nasz kraj.
Czytajcie ze zrozumieniem.

Muszę się zgodzić z leonem. Na szacunek innych trzeba zapracować, nie można go zdobyć przez/dzięki śmierci.
Również czuję żal, nie tyle chodzi o niektóre z ofiar, co o ich rodziny.
Ale ja nie wstawiam sobie opisów na gg, zniczy pikselowych, czarnego nicka w trackmanii, zdjęcia ze wstążeczką na nk, czarnych stringów. To jest zwykłe pozerstwo, a to jest żałosne.
Normalni ludzie mówią, że czują potrzebę pójścia do kościoła, modlitwy za zmarłymi, ale oczywiście są i dzieci internetu, które wolą robić to co napisałem wyżej.

Powrót do góry
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Gdy patrzę w telewizor czuję, że z tym narodem butnym, zawistnym i zazdrosnym nie jest jeszcze tak źle. Że ludzie, którzy chcą dopierdolić zawsze drugiemu gdy ma lepiej potrafią się teraz połączyć w żalu i bólu. Z Polakami jeszcze nie jest tak źle, to mnie cieszy.

Załamuje mnie niestety to co tu przeczytałem. Jestem szczylem, wielu rzeczy nie rozumiem, nie umiem ubrać w słowa tego co sądzę tak jak zrobił to Bax, ale pod każdym jego słowem podpisać się mogę. Sam do momentu płacenia podatków i wyborów nie doszedłem, za młody jestem. chybeck, Mat, Bax, Wally, kyzzn. Zawsze byliście dla mnie w mniejszym lub większym stopniu autorytetami czy po prostu ludźmi, których ceniłem. Teraz widzę, że mam czuja do ludzi. Cieszę się, że stanowicie znaczną większość. Gdyby było inaczej to znaczyłoby, że Polska umarła. Przynajmniej dla mnie.

Envy - sam z Kaczyńskiego nieraz żartowałem, obraziłem przez moją głupotę i szczeniactwo. I jestem pewny, że takich jak ja jest więcej. Ludzi, którzy się z nim czasem nie zgadzali. Nie wierzę, że zawsze, bo jeśli mi ktoś powie, że nigdy nie zgodził się z Kaczyńskim, to oznaczać będzie tylko, że nigdy go nie wysłuchał ze zrozumieniem. Ale to nie znaczy, że mam go za nic. Trzeba widzieć kim on był. Mam wrażenie, że sam dostrzegłeś, że się wygłupiłeś ale Twoje ego nie pozwala Ci się do tego przyznać.

dameK - Ciebie mi tu żal najbardziej. Nie rozumiesz nawet co mowisz.

Leon - Ciebie nie rozumiem. Oczywiście, w Hiszpanii, Niemczech, Anglii, USA jest dużo lepiej. Ale popatrz na historie Polski i zastanów się czy polskie zacofanie jest winą tylko Kaczyńskiego. Nie. To proces, który trwał wiele lat. To zabory, to powojenne jarzmo komunistyczne. Ale lepiej gdyby takich ludzi jak on nie było, nie? Nie wiem kim bylibyśmy dziś gdyby nie oni. Z pewnością nie Polakami w takim stopniu w jakim jesteśmy. Dla Polski zrobił on z pewnością miliard razy więcej niż Ty i reszta Tobie podobnych. A nie, przepraszam. Nawet jak przez miliard pomnożymy ZERO to zostanie zero.

Ostatnio zmieniony przez [POL] Coof dnia 11 kwietnia 2010, 12:13, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
[POL] Coof
Osiwiał za kierownicą

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 12:10    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Outsid3r napisał:
Odniose się jeszcze do postu Baxa: patriota nie bylem, nie jestem i nie będę. IMO jest mi szkoda tych wszystkich ludzi... wiec chyba jeszcze nie jestem spisany na straty...
co do wypowiedzi 3 jegomosci: rzalibul.noogar.com.pl Mad
Cytat:
Zastanawia mnie fakt że ruscy odrazu po przybyciu mediów zabierali wszystkim aparaty i kamery.
A jakby np. nagrali cialo jakiejs osoby w szczatkach? chcialbys to ogladac? bo ja nie.
PS. smiesza mnie dziennikarze. niby powaga, ale kur** od 9 rano zadaja pytanie : jak wyglada reakcja ludzi..
jakby czekali na odp: pala, pija, tancza... rzal.pl

W żadnej telewizji, gazecie nie zobaczyłbyś żadnych zwłok. Etyka dziennikarska istnieje. Istotnie łażenie po miejscu wypadku to duży błąd i nie powinien mieć miejsca, ale rekwirowania sprzętu foto i video już tam użytego nie rozumiem. Widocznie do tego nie dorosłem albo to Rosja.
Pytania dziennikarzy faktycznie idiotyczne. Ale o co mają pytać? Tak na dobrą sprawę gdyby zakazać im je zadawać, wywiady trwałyby 30 sekund.

Powrót do góry
«RH» rugger
Doświadczony driver

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 12:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Outsider piszesz, że nie jesteś patriotą, może przytoczę Ci pewien wpis który ktoś wpisał pod tym filmem

http://niezalezna.pl/article/show/id/32903

"Bardzo madry wpis kataryny i od razu wielu troli.Pisza,ze Kaczynski nie był ich prezydentem,niektorzy nawet ciesza się,ze zginal.Jednoczesnie zero uzasadnienia dlaczego go nie lubili nie cenili.Trace nadzieje,ze ten narod kiedyś zmadrzeje.Wychowankowie GW sa teraz "europejczykami" w POgardzie majac patriotyzm.Slundlony narod wstydzacy się wlasnej tozsamosci i historii.Wy wszyscy pogardzajacy polskoscia ani się nie obejrzycie jak europa będzie pogardzac wami"

Jakże te słowa oddają mi postawę Enviego...

Oraz drugi aspekt który w jakimś stopniu odnosi się do tego co tutaj wszyscy pisali, cytuje:

"Cała tragedia pociągnęła jednak za wiele cięgieł, które wywołały reakcje łańcuchowe w wielu płaszczyznach życia. Wszyscy obserwujemy to, co dzieje się od wczoraj w mediach. Każdy z nas przeciera oczy ze zdumienia słysząc z ust ludzi - polityków, dziennikarzy, publicystów, ekspertów - zupełnie odmienne opinie od tych, które słyszeliśmy jeszcze niedawno, o każdym z nieżyjących dziś patriotów. Muszę to niestety powiedzieć w złości i goryczy, chociaż jako katolik, wolałbym być powodowany uczuciami przebaczenia i miłosierdzia: wszyscy Ci obłudni ludzie zachowują się dziś jak niebywałe szmaty. Zamiast przyznać się i przeprosić, uderzyć się w pierś, oczyścić przed sobą i Bogiem, ni stąd ni z owąd zmieniają po prostu zdanie. Ot tak - po prostu. Jeszcze wczoraj dla nich Prezydent był prostym, niskim, mlaskającym chamem, najgorszym Prezydentem IIIRP, który powinien jak najszybciej zniknąć - zapaść się pod ziemię. Dziś natomiast jest niezwykłym patriotą, człowiekiem uczuciowym, życzliwym, prawdziwym synem polskiej ziemi. Najwyższym przedstawicielem kwiatu inteligencji i elity polskiej. Kiedy kłamali? Wtedy? Teraz? Niebywałe szmaciarstwo. Chciałbym wszystkich uczulić na tych ludzi - zwracajmy na nich uwagę, nie wybaczajmy tym ludziom ich win bez widocznych elementów sakramentu spowiedzi. Pamiętajmy im ich obłudę, ich grzechy do tej pory, aż sami nie będą ich w środku żałować."

Osobiście radze wielu osobą poczytać różne wpisy, także osób niezależnych od mass mediów, które piszą na swoich blogach. Tacy ludzie jak markd, kataryna, krzysztofjaw, andruch oraz inni bardziej znani publicyści z nazwiska w prasie. Bardziej wierzę im, bo w oparciu o historie piszą rzeczy które układają się w pewną logiczną całość, niż to różne szemrane g*wno które wypisują prywatne media.

Co do teorii spiskowej którą wytknął mi Lox, wcale nie muszę jej szukać, sama wchodzi mi do głowy...

salon24.pl
niezalezna.pl
niepoprawni.pl

Powrót do góry
Maybe.
Pirat drogowy

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 13:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

rugger napisał:
Co do teorii spiskowej którą wytknął mi Lox, wcale nie muszę jej szukać, sama wchodzi mi do głowy...

Niestety ale moim zdaniem powód katastrofy jest banalnie prosty i była nim zbytnia uległość pierwszego pilota. Rozbili się ok 9:00, uroczystości rozpoczynały się bodajże 9:20, więc za nic w świecie nie zdążyliby na nie lądując na lotnisku oddalonym o 200km, gdy z samego hotelu w Smoleńsku do Katynia dojazd zajmuje 20 minut (tyle jechał dziennikarz TVP). Na pokładzie miał prezydenta i nie zapominajmy - dowódców wszystkich dywizji zbrojnych, a szczególnie dowódcę lotnictwa, którego rozkazy się raczej wykonuje bez wahania. Pilot był wojskowym. Niedługo wybory, a ludzie nie lubią spóźnialskich.

Wystarczy przypomnieć sobie sytuację w Tibilisi, gdzie prezydent twierdził, iż nie ma podstaw do zmiany lotniska i chciał wylądować tam za wszelką cenę. Wystosował nawet pismo z rozkazem Wojska Polskiego, a pilot mimo to odmówił. Pamiętacie jaka była afera? Pilota wieszali za jaja. A tu na pokładzie nie trzeba było pisma, a rozkaz był bezpośredni.

Oczywiście to są same spekulację. Poczekajmy na oficjalne dowody, a wtedy wszystko się okażę, jeśli tylko podadzą prawdziwe informacje opinii publicznej, bo teraz wszyscy są santo subito, ale jednak kogoś winą obarczyć trzeba.

Ostatnio zmieniony przez Maybe. dnia 11 kwietnia 2010, 13:24, w całości zmieniany 1 raz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Cappy
Pirat drogowy

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Cytat:
Niestety ale moim zdaniem powód katastrofy jest banalnie prosty i była nim zbytnia uległość pierwszego pilota. Rozbili się ok 9:00, uroczystości rozpoczynały się bodajże 9:20

Pisałem o tym kilka stron wcześniej. Uroczystości rozpoczynały się o 10.00, ale to i tak zbyt mało czasu. Doliczyć trzeba czas zorganizowania transportu dla tek dużej grupy ludzi.

Powrót do góry
«RH» rugger
Doświadczony driver

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Wszystko by było ok w tym co piszesz ale jest kilka nieścisłości które widać na pierwszy rzut oka i które obalają twoją tezę. Po pierwsze godzinę wcześniej na tym samym lotnisku wylądowali dziennikarze - wszystko obyło się bez problemów. Fakt z 4 podejściami do lądowania, które były podawane na początku już zostały zdementowane. Naoczni świadkowie donoszą także że nie było mgły, która w jakikolwiek sposób przeszkodziła by w lądowaniu... Trudne jest też mi uwierzyć, że tak wysoko postawione służby ryzykowały by praktycznie bez powodu życie swoje i innych ludzi (wysocy rangą i stażem wojskowi przecież byli na pokładzie, o wiele bardziej doświadczeni od prezydenta w tych sprawach). Takie osoby się praktycznie nie mylą a jeżeli była tam najwyższa warstwa dowodząca służb wojskowych czyli kilka tęgich głów to w podjęciu tak błahej decyzji nie mogli się pomylić. Następnym argumentem moim zdaniem najprawdziwszym to fakt iż lądowanie było przymusowe, coś się zepsuło lub ktoś to coś zepsuł, świadczy o tym to iż lewe skrzydło było skierowane w dół podczas lądowania. Tak ogólnie to na pewno nie dowiemy się prawdy bo odbyło się to na ruskiej ziemii, a jak widzę że zajmuje i dopilnowuje tego Putin to już w ogóle możemy się pożegnać z jakąkolwiek prawdą.
Powrót do góry
Cosworth' Abszt
Pirat drogowy

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 13:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Ja zapamiętałem słowa jakiegoś rosyjskiego wojskowego, który był świadkiem. Powiedział, że samolot już w powietrzu zaczął się 'rozpadać'. Inni świadkowie słyszeli stukot a nie prace silnika... Ile było w tym prawdy nie wiadomo. Ale np już więcej tego wojskowego nie pokazali. W każdym bądź razie skoro ludzie widzieli samolot z ziemi podczas domniemanej mgły to czemu pilot nie widział drzew i lądowiska? Takie kręcenie lekkie. Z drugiej strony gdyby wszystko wyszło na jaw to szykowałaby się niezła wojna... choć teraz sobie przypomniałem, że Ruscy ostatnio przecież ćwiczyli manewry przeciwko Polsce...
Póki co jest jak jest, czyli tragedia i śmierć wielu wartościowych ludzi. W najbliższej przyszłości się okaże jaki to będzie miało wpływ na nasz kraj.

Powrót do góry
°XX Majkel
Lubi ostrą jazdę

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 14:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Cytat:
Po pierwsze godzinę wcześniej na tym samym lotnisku wylądowali dziennikarze - wszystko obyło się bez problemów.

pogoda zmienia się szybko, roznica 15min może być kluczowa

Cytat:
Naoczni świadkowie donoszą także że nie było mgły, która w jakikolwiek sposób przeszkodziła by w lądowaniu...

Co innego widocznosc dla ludzi z ziemii, a dla pilota w powietrzu (roznice gestosci mgly sa znaczne), który zapierdala samolotem który jednak ma jakas predkosc...

Cytat:
Trudne jest też mi uwierzyć, że tak wysoko postawione służby ryzykowały by praktycznie bez powodu życie swoje i innych ludzi

to jest lekcewazenie sytuacji codziennych, jak przejscie na czerwonym swietle. Przeciez to ze ktos nagle wyskoczy z predkoscia 200km/h zdarza się tak rzadko, ze czemu to mialoby się Tobie stac? Tak samo, przeciez samoloty spadaja tak rzadko, czemu akurat my? To by byla dopiero afera... No i jest afera.

Cytat:
(wysocy rangą i stażem wojskowi przecież byli na pokładzie, o wiele bardziej doświadczeni od prezydenta w tych sprawach)

tu lewy przytoczyl ta sprawe, gdzie samolot mial ladowac w Gruzji a lądował w Armenii chyba? I był wielki szum, bo cośtam, wielka presja, mając to na uwadze, biedny pilot podjął złą decyzje i wyszło jak wyszło.

Cytat:
Tak ogólnie to na pewno nie dowiemy się prawdy bo odbyło się to na ziemi Rosyjskiej, a jak widzę że zajmuje i dopilnowuje tego Putin to już w ogóle możemy się pożegnać o jakąkolwiek prawdę.

odrobina złośliwości na koniec, oczywiście musiala się pojawic ^^ Bo Putin i Rosja, to wielcy przeciwnicy Polski, i zrobia wszystko zebysmy nie poznali prawdy, albo sa tak beznadziejni Wink

Przy okazji mowie od razu, ze nie znam przyczyny katasrofy, tylko obronilem teze lewego, która jest bardzo prawdopodobna (na pewno bardziej, niz atak ruskow i III wojna swiatowa)

Powrót do góry
dawid5791
Jeździ konno

PostWysłany: 11 kwietnia 2010, 14:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem  

Może trochę zmienię temat:
Ja uważam że złe zachowanie wczoraj co niektórych było spowodowane tym że sobie nie zdają sprawy z rozmiaru tragedii. Sam robiłem żarty wczoraj na mini cFaniaku i dobrze że mnie star przyciszył bo to było głupie. Sam nie wiem czemu takie głupie rzeczy robiłem. Chciałem za to zachowanie w tym temacie przeprosić. Też pisze te przeprosiny żeby inni nie myśleli że jestem idiotą, bo niektóre rzeczy robię pod wpływem emocji (zresztą myśle jak każdy). Teraz już mi się otworzyły oczy na te wielki nieszczęście.
A co do dyskusji:
Najbardziej sobie niewyobrażam jak teraz będzie wyglądać rząd i te posiedzenia bez Kaczyńskiego i wszystkich co zginęli. Głupio będzie się nawet oglądac telewizję jeżeli chodzi o politykę bez nich... I nieuważam żeby te rzeczy co tutaj użytkownicy piszą na TMPL były sztuczne, bo sam to bardzo przeżywam. A okoliczności wypadku też są bardzo tajemnicze.
I ci co uważają że niepotrzebna jest ta dyskusja to nie musza się wypowiadać, bo "w takiej sytuacji nikt nie wstydzi się nawet łez"

My Maps

Powrót do góry
Odpowiedz do tematu    Forum TrackMania Poland Strona Główna » Vox Populi » Off-Topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 9 z 16

Skocz do: