Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ganu
Doświadczony driver
|
Wysłany: 20 marca 2010, 15:30 Temat postu: Problem- Komputer się nie uruchamia |
|
|
Witam. Mam pewien problem. Otóż na pożyczonym kompie od kumpla poprzedniego dnia na kompie wszystko ładnie śmigało. Próbuję włączyć go dziś i d*pa. Po około 40 sekundach "pudło" 3-4 razy zapiszczało(na ekranie nic się nie działo w tym czasie). I po tym komputer na nic nie reaguje. Już na własną ręke rozkręcałem obudowę, żeby sprawdzić, lecz niestety nie znam się zbytnio na tym.
Przybliżone dane(komp od kumpla to nie mam wszystkiego):
Procek: Asus 1.7 GHZ
Ram: 512 MB
Grafika: Nvidia GeForce 6600
Podejrzewam, że coś jest z prockiem albo kartą graficzną, ale pewien nie jestem.
@Down
Przez 1 sekunde jak zaczyna piszczeć. Wcześniej Tego nie zauważyłem.
_________________ Masz 9889 postów na forum od ostatniej wizyty -.-
Ostatnio zmieniony przez Ganu dnia 20 marca 2010, 16:14, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
permarc
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 20 marca 2010, 16:44 Temat postu: |
|
|
Zbakany napisał: |
Najlepiej zanieś komp do serwisu bo raczej w domowych warunkach nic nie zrobisz. |
ja bym na twoim miescu tego nie robil.
każda zlotowka wydana w serwisie za komp takiego wieku jest moim zdaniem wyrzucona za okno, a wiadomo, ze serwis nie będzie za darmo.
taki procek, ram i grafa na niemieckim ebayu sprzedaje się za maksymalnie 20 euro za komplet, jak w ogole ktos będzie chciał to kupic.
jak nie uda ci się samemu jakos jeszcze uratowac kompa (chodzi mi o to, zebys sprobowal podlaczyc inny zasilacz np pozyczyc krotko od kolegi, inny procek itp, aby w koncu znalesc ewentualnie zepsuta czesc), to niestety będziesz musial inwestowac w nowy sprzet. mozesz pomyslec o uzywanym i pieniadze przeznaczone na serwis lepiej w to zainwestuj.
to jest oczywiście tylko moje skromne zdanie, ale ze wzgledu ekonomicznego chyba nie wiele ludzi poleci ci isc do serwisu z takim staruchem.
ps: może zasilacz, na pewno obudowa lub jakas inna czesc tego kompa jeszcze jest w porzadku i uda ci się ja jeszcze gdzies sprzedac.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
=VND=
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ganu
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
|
Outsid3r
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 644
|
|
Powrót do góry |
|
|
Maybe.
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 582
|
Wysłany: 20 marca 2010, 21:44 Temat postu: |
|
|
To ja też skorzystam, bo mam nietypowy problem, bo coś nie mogę znaleźć podobnego w googlach. Wiecie może czemu dzieje się tak, iż gdy usuwam jakikolwiek plik, czy to przez usuń->kosz czy tak jak robię zawsze przez shift+del, ten plik się niby usuwa, ale jak otworzę ten folder ponownie gdzie on był, to ten plik tam nadal jest... Tyle, że teraz jak chce go usuńąć to wyskakuje, że pliku nie można usuńąć, bo jest używany przez inny program. Tak samo dzieje się na mp5, niby usuńę, a jak otworzę mp5 ponownie to on tam nadal jest... WTF?! Z mp5 mogę jedynie usuńąć przez formatowanie dysku, a z kompa po ponownym uruchomieniu. Pomoże ktoś? :]
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
permarc
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|