Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
20
Jeździ konno
|
Wysłany: 11 lutego 2010, 13:41 Temat postu: TMU a częstotliwość odświeżania |
|
|
Witam. Czy ktoś wie jak i gdzie mogę wymusić częstotliwość odświeżania w TMU? Pole z ustawień kompatybilności gry nie zdaje egzaminu. Potrzeba mi stówkę przy 1024x768.
_________________ Ta gra ma więcej bugów niż Windows :x
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 11 lutego 2010, 19:36 Temat postu: |
|
|
zprecyzuj może pytanie, bo od 13:00 lamie sobie glowe, o co mogloby Tobie chodzic.
widze, ze jeszcze nikt nie odpowiedzial, wiec może maja podobnie jak ja.
"częstotliwość odświeżania" chodzi o fps?
"Potrzeba mi stówkę " czego, frames?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G tyta
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* baserone
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 11 lutego 2010, 20:20 Temat postu: |
|
|
z tego co wiem to zarowno w TMUF jak i w TMNf nie ma możliwości ustawienia odswiezania. A dlaczego to takie wazne dla Ciebie ?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
20
Jeździ konno
|
Wysłany: 11 lutego 2010, 21:33 Temat postu: |
|
|
Jakub: chodziło o częstotliwość odświeżania :D Fakt, fps-y są od niej zależne. Potrzeba stówkę herców, bo w Hz jest częstotliwość.
baser: TMUF Launcher -> Konfiguracja -> Zaawansowane -> Kompatybilność -> Częstotliwość
Tutaj to siedzi, ale po ustawieniu wyższej wartości niż 85 i tak mam 85 na monitorze. Mam TMUF 2.11.25 pl
Zmieniłem sobie monitor i przy 85Hz migocze mi obraz w rogach. Powyżej tej wartości jest ślicznie : ) Dlatego jest to dla mnie ważne. Oko się przyzwyczai, ale nie chciałbym tego, bo i tak mam problemy z jednym.
Przeszukiwałem rejestr po haśle TrackMania i nie znalazłem tego. Pliki TM tylko powierzchownie przeleciałem i nic. Kiedyś w windowsie usuwałem sobie niechciane tryby i w ten sposób miałem odpowiednią ilość hercóz, ale panel nvidii mi to chyba zabrał. Cham! : ) Ustawienie w panelu optymalnego trybu też nie przyniosło efektu.
To chyba tyle : )
szkodnik
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Ferbi
Jeździ konno
|
Wysłany: 11 lutego 2010, 23:51 Temat postu: |
|
|
Jak masz windows XP (32-bit):
START --> Uruchom --> wpisz "dxdiag" i wciśnij enter. Uruchomi się narzędzie diagnostyczne DirectX. Wybierasz zakładkę "więcej pomocy" ---> Zastąp... i w następnym polu wpisujesz docelową wartość odświeżania monitora (np. 85 Hz). Oczywiście wszystko zależy od tego, jakie tryby pracy osiąga dany monitor, np. 1024x768@100Hz lub 1280x1024@85Hz. :wink:
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
20
Jeździ konno
|
Wysłany: 12 lutego 2010, 1:31 Temat postu: |
|
|
To niestety też nie zdało egzaminu, ale dzięki za próbę : )
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|