Wysłany: 06 kwietnia 2007, 15:32 Temat postu: problemy z TMU
1.Jak wchodze na serwer gdzie jest do 20 osób to wszystko ok ale gdy grałem na serwach gdzie jkest po 50 osób to po skończeniu tracka ładuje się następny track około 2 minut.. gdy już się załaduje to gdy są 4 minuty na mape to ja zaczynam gdy zostały już tylko 2 minuty..
2.Z początku podium ładnie wyglądało a teraz jest ciemno i ledwo widać samochody na podium
(Internet 1 mb/s , komputer średniej klasy, ustawienia w tmu "słaba jakość") _________________
Przed przystąpieniem do rozgrywki, warto dociążyć nasze łącze. W tym celu wyłączamy wszelkiego rodzaju komunikatory, programy typu P2P, oraz inne aplikacje, które do poprawnego działania wymagają połączenia z Internetem.
Spyware
Pod pojęciem spyware, w ogólnym znaczeniu rozumiemy specjalne programy komputerowe, których celem jest śledzenie działań użytkownika. Po zebraniu odpowiedniej porcji danych, zazwyczaj są one wysyłanie (bez naszej zgody) do autora oprogramowania.
Jeśli w tym momencie myślisz, że problem Cię nie dotyczy, to się mylisz. Sam ostatnio padłem ofiarą, choć staram się używać w pełni sprawdzonych programów.
Lista „zwykłych” aplikacji, do których dołączone są „dodatki” jest bardzo duża. Tak jak w przypadku wirusów, tak samo w spyware, nie pozostaje nam nic innego jak podjąć walkę z wszelkiego rodzaju „zwierzakami”.
Na szczęście na placu boju, nie zostajemy sami, jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne aplikacje, których celem jest usuwanie programów szpiegujących.
Do jednych z nich należy w Spybot Search & Destroy, w pełni darmowy, z polska wersja językowa, oraz bogatą bazą szkodników. Program jest bardzo intuicyjny, dlatego nie będę rozpisywał na ten temat. Dodam tylko od siebie, że programy tego typu nie są w pełni doskonałe. Bardzo często, teoretyczne usunięcie szpiega, nie przekłada się na praktykę. W związku z tym należy manualnie usuwać wszelkiego rodzaju pliki, oraz wpisu w rejestrze, wskazane przez aplikacje. Bardzo często należy tego dokonać w trybie awaryjnym, (dostęp do niego w przypadku Windowsa XP uzyskujemy trzymając F8 podczas ładowania systemu).
Oczywiście Spybot Search & Destroy, nie jest tym „jedynym sprawiedliwym”. Tak jak już wcześniej wspominałem, w Internecie można znaleźć naprawdę sporą gamę inny programów przeznaczonych do tego celu, dlatego jeśli nie spełnia on Twoich wymagań, to nić nie szkodzi na przeszkodzie, aby zastąpić go bardziej zaspokajający nasze wymagania.
Wysłany: 06 kwietnia 2007, 20:05 Temat postu:
ja mam na stadium mood night 13-15fps... detale med/low. Wczytuje na online dopiero mape jak już niektorzy ukonczyli raz trase czyli po minucie.
Ale na pozostalych srodowiskach jest ok na island jest problem przy duzej predkosci z 20fpsami, ale to wina zapchanego dysku bo kiedyś mi desert na 100fps chodzil a teraz tak w okolicach 50. _________________
Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
przed chwilą grałem na serwerze, liczba około 50 graczy, czas wczytywania też około 2 min to winna słabego kompa, duża liczba graczy i wymagające trasy które mają pełno zbędnych dekoracji powodują, że wczytuje się to trochę dłużej