Tytuł tematu dość uniwersalny, wiec się podłącze. jakiś czas temu zmienilem edytor TMNF na mikser i oprogramowanie muzyczne.
Wrzucam przykładowy mini set. Mozliwe, ze nie trafie w wasze gusta, ale cóż... takie życie
muzyka z gatunku neurofunk/d'n'b
btw slucham przeroznej muzyki, ale akurat mocniejsze brzmienia miksuje mi się najprzyjemniej :]
1. The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble - "Embers"
2. Venetian Snares Vs Bong-Ra - "Senki Dala & Ongyilkos Vasarnap (Bong-Ra Remix)"
W 2006 r. ukazała się płyta z przeróbkami utworow Venetian Snares 4 Adaptations Of Rossz Csillag Alatt Szuletett zremiksowanych przez Bong-Ra (czyli Jasona Kohnena z TKDE). Pewne stare pomysły z tej płyty mozna uslyszec na najnowszej plycie TKDE "Here Be Dragons". Aż prosiło się o ich skonfrontowanie.
cobham myślę że trochę przesadzasz z ambitnością użytkowników tmpl
Słuchało się fajnie co myślę jest najistotniejsze, później zobaczę co tak naprawdę ty zrobiłeś, bo kawałków nigdy nie słyszałem _________________ *... i wszystko jasne.
cobham myślę że trochę przesadzasz z ambitnością użytkowników tmpl
Słuchało się fajnie co myślę jest najistotniejsze, później zobaczę co tak naprawdę ty zrobiłeś, bo kawałków nigdy nie słyszałem
to najwazniejsze, ze dobrze się sluchalo Szczerze to pracy nie było az tak dużo. Najtrudniejsze zawsze jest dopasowanie utworow, znalezienie pasujacych kawalkow do siebie. Sluchalem dziś starszych plyt i jeden utwor skojarzyl mi się z innym, który slyszalem niedawno na koncercie TKDE (zdjęcie po lewej z youtube to wlasnie z tego koncertu). I tak powstalo to coś
No przesłuchałem oryginałów i fajnie rozbudowałeś klimat.
Hmm czy znalezienie pasujących utworów jest zawsze najtrudniejsze ?
Ja gdybym się zajmował miksowaniem to chyba wolałbym znaleźć dwa skrajne, nie pasujące do siebie utwory i przerobić je tak by pasowały do siebie i tworzyły nową jakość, nowy styl. Wszystko zależy od podejścia do tematu.
Mój ulubiony mash up, beaściaki to jest wielki potencjał mashupowy
_________________ *... i wszystko jasne.
Ja gdybym się zajmował miksowaniem to chyba wolałbym znaleźć dwa skrajne, nie pasujące do siebie utwory i przerobić je tak by pasowały do siebie i tworzyły nową jakość, nowy styl. Wszystko zależy od podejścia do tematu.
Wczesniej miksowalem skrajnosci, wychodzilo ciekawie, ale gorzej było z produkcją (male doswiadczenie :/ ciagle się ucze).
Ze skrajnosciami jest tak, ze wystarczą 2 utwory w tym samym metrum, z jednego wycinasz charakterystyczny wokal (bo to najlatwiej wpleść), podkręcasz tempo jednego z utworow i w odpowiednich momentach przesuwasz crossfader w mikserze. (Po pijaku wychodzą najlepsze motywy )
Zapodales mush-up Prodigy i Beastie Boys, hehe, zbieg okoliczności, wczesniej tez zmiksowalem ich 2 kawalki - BB "Intergalactic" i Prodigy - ...(wylecial mi z glowy tytul). Pojecia nie mam jakiej jakosci to było (raczej sredniej), pamietam tylko, ze było mega szybkie i znajomy latał mi po mieszkaniu
Jak przesłuchasz rano to nadal wydaje ci się że wyszło fajnie po pijaku ?
Ja już nawet będąc pijanym czuje że jest źle i nie kontroluje muzyki tak jak chcę ;P Natomiast jak się obudzę rano na "kacu" to włącza się zupełnie inny odbiór muzyki i często wychodzą fajne inne rzeczy, ale to ja ogólnie wole "kaca" od upojenia ^^
Edit: Mając takich kumpli, faktycznie lepiej zajmij się spokojną muzyką ;D _________________ *... i wszystko jasne.
Odkurzam temat, bo znowu było małe miksowanie na chacie. Nagrywane na żywo, więc są niedociągnięcia. Celem było uzyskanie pierdolnięcia, więc wybór utworów padł na cięższe electro
Powiadomienie od yt:
Twój film wideo ( Electro / Bassline mix ) może zawierać treść, która należy do tych podmiotów lub jest przez nie administrowana:
Podmiot: Sony Music Entertainment Typ treści: Nagranie dźwiękowe
W wyniku tego Twój film wideo jest zablokowany w tych lokalizacjach:
Germany
Ostatnio zmieniony przez cobham dnia 05 lutego 2011, 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Mój ulubiony mash up, beaściaki to jest wielki potencjał mashupowy
zjebałeś najlepszą piosenkę albumu. _________________