Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
P4G Scooter Fox
Zaczyna szaleć na ulicach
|
Wysłany: 22 października 2009, 18:30 Temat postu: Wyniki i screeny na ESL - co i jak? |
|
|
Jestem chory i nie mam za bardzo siły na pisanie oficjalnym tonem.
O ile dobrze pamiętam, we wpisywanie wyników (być może we wrzucanie screenów też) mogą bawić się tylko ci z odpowiednimi uprawnieniami w swojej drużynie na ESL. Na pewno działa to dla Team Managera, więc upewnijcie się, że przynajmniej jedna ogarnięta osoba ma te uprawnienia u was.
EDIT: wygląda na to, że z tymi uprawnieniami były jakieś problemy - dla pewności oprócz pozycji Team-Managera dajcie też Leader w Permissions (ustawia się to w tym samym miejscu).
To, co jest poniżej, piszę z pamięci, bo nie miałem okazji tego jeszcze przy PL8 testować.
Pierwszą rzeczą jest wybranie mapy. To taki bug (poradzimy sobie z tym na PL9 ), bo map do wyboru i tak nie ma, ale trzeba przez to przejść, żeby móc działać dalej. W tym celu wchodzicie do meczu na ESL, wciskacie "Wprowadź wynik" na prawo od logo obu drużyn, a potem przycisk "SEND". Powinny zrobić to obie strony.
Drugą rzeczą, tym razem już po skończonym meczu, jest wgranie screenów. Tuż pod "Wprowadź wynik" macie "Wgraj zdjęcia i dema" - klikacie w to. Potem wpisujecie w pustym polu nazwę mapy (by było wiadomo, z której jest dany screen), wybieracie plik ze screenem za pomocą przycisku "Przeglądaj", a potem wciskacie "SEND". Voila, jeden screen wgrany, zostały wam jeszcze dwa.
Jak już uporacie się ze screenami, wprowadzacie wynik. Tu jest trochę zabawy. Klikacie w ekranie meczu we "Wprowadź wynik", a dalej... cóż, trochę nie pamiętam, jak to wygląda. W każdym razie w pierwszym rzędzie wpisujecie wynik w dużych punktach (wygranych mapach), a w drugim rzędzie wynik sumaryczny z trzech map w małych punktach. Trzeciego rzędu nie ruszacie. Trochę to niejasne, więc macie przykłady:
Przykład nr 1
Mecz: 3-0 (7-1, 7-3, 7-3)
W I rzędzie: 3:0
W II rzędzie: 21:7
W III rzędzie nic nie piszecie
Przykład nr 2
Mecz: 1-2 (5-7, 7-2, 6-7)
W I rzędzie: 1:2
W II rzędzie: 18:16
W III rzędzie nic nie piszecie
A potem dajecie chyba znowu "SEND". Wynik musi potem zaakceptować przeciwnik. Będą tam chyba jeszcze jakieś inne rzeczy, takie jak ocena zachowania przeciwników itd., ale nimi nie należy się przejmować. Niestety, jak już pisałem, nie mam za bardzo możliwości sprawdzić w tym momencie, jak to wygląda ze strony nie-admina, więc mogą się pojawić pewne niejasności. W razie jakichkolwiek problemów piszcie tutaj.
Ostatnio zmieniony przez P4G Scooter Fox dnia 28 października 2009, 21:26, w całości zmieniany 2 razy
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Bilus
Moderator
Ostrzeżeń: 3 Posty: 1172
|
|
Powrót do góry |
|
|
*тсω* baserone
|
Wysłany: 23 października 2009, 13:26 Temat postu: |
|
|
dzięki Scooter. Proszę liderów i menagerow do stosowania się do tej instrukcji !!
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Szynpol
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
TheViP
Emerytowany Admin
|
Wysłany: 26 października 2009, 11:35 Temat postu: |
|
|
pisał basen ze coś się zesrało z eslem i dziś będzie kikał z nimi zeby naprawili.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Scooter Fox
|
|
Powrót do góry |
|
|
°XX DiabloS_CRB
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
John afk
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 20 kwietnia 2010, 20:30 Temat postu: ... |
|
|
będzie pl9?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kiciak
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1408
|
|
Powrót do góry |
|
|
eXiliado skt7
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 920
|
Wysłany: 21 kwietnia 2010, 5:28 Temat postu: Re: ... |
|
|
John afk napisał: |
będzie pl9? |
Niestety, brak chętnych.
_________________ Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ekiso
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 28 Maj 2010, 8:37 Temat postu: |
|
|