Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
cactus
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 16 października 2009, 19:28 Temat postu: Problem, apeluje o POMOC |
|
|
Jako że jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy post na forum wypada się przywitać, więc Witam
W TM gram od niedawna ale tylko w pracy, wczesniejsze próby instalowania gry na prywatnym laptopie zakończyły się fiaskiem i dałem sobie z tym spokój, dziś postanowiłęm jednak poświęcić chwile temu problemowi i z pomocą forum coś udało się osiągnąć ale nie do końca bo co najwazniejsze w dalszym ciągu nie mogę odpalić gry -.-
Z początku po instalacji wyskakiwał komunikat "Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono d3d9.dll. Ponowne zainstalowanie naplikacji może naprawić ten problem" Ponowne instalowanie nie pomagało, z pomocą przyszła szukajka tego forum, znalazłem interesujący mnie wątek i za radą jednego z użytkowników ściągnąłem plik d3d9.dll i wkleiłem go do windows/system, zainstalowałem też directX9.0 po czym uruchomiłem ponownie komp. Po odpaleniu gry, czy to z pulpitu czy z launchera nadeo wyskakiwał komunikat "Nie znaleziono punktu wejścia procedury DdEntry10 w bibliotece DDRAW.dll."
Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie gre przy czym przy instalce wyskoczył błąd z plikiem binkw32.dll "ponów próbe" nie dawał rezultatu, kliknąłem 'ignoruj' i idąc za ciosem ściągnąłem plik binkw32.dll i wkleiłem do windows/system, teraz ku mojemu zdziwieniu po uruchomieniu gry pojawia się zielone okno z logo TM ale po kliknieciu PLAY wyskakuje "Nie można wczytać pliku biblioteki BINKW32.dll."
W szukajce nie znalazłęm nic co byłoby związane z tym plikiem proszę więc o pomoc... trochę się rozpisałem ale może to skłoni kogoś do poświęcenia chwili i wbicia mi do łba łopatologicznie gdzie u licha tkwi problem -.- z góry dzięki, pozdr CaCtus
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 16 października 2009, 20:03 Temat postu: |
|
|
coś mi się wydaje, ze nawet mogles znalesc moj topic, bo pamietam, ze wlasnie z tym d3d9.dll mialem do czynienia.
po zmianie z vista z powrotem na xp już tego problemu nie mam, ale wydaje mi się, ze pamietam, ze ten d3d9.dll trzeba było wkleic w folder gry, nie w windows/system.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
cactus
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
Wysłany: 16 października 2009, 20:34 Temat postu: |
|
|
zpruboj może wkleic go tylko do foldera gry, nigdzie indziej.
niestety wiecej nie będę w stanie Tobie pomoc, bo problemu, tak jak ty jego opisujesz, nie mialem.
jedyne, co by mi jeszcze wpadlo go glowy, to sprawdzenie, czy masz directx 9c, wiec ta najnowsza.
miejmy nadzieje, ze jeden z naszych informatykow tu na forum będzie wiedzial o co chodzi z tymi okreslonymi komunikatami w zwiasku z tymi plikami .dll.
PS.: zapomnialem Ciebie zpowrotem przywitac na forum w 1. poscie, wiec witaj
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
cactus
Samochodowy prawiczek
|
Wysłany: 16 października 2009, 21:45 Temat postu: |
|
|
nie pomogło -.-
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gobis
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 2 Ostrzeżeń: 1 Posty: 1472
|
|
Powrót do góry |
|
|
=VND=
Doświadczony driver
|
Wysłany: 16 października 2009, 22:44 Temat postu: |
|
|
@Leon
że jak?
Binkw32.dll to biblioteka do odtwarzania plików bik (animowane avatary, filmiki itp.) nie ma nic wspólnego z kluczem.
@ontopic
z komunikatów wynika że masz ewidentnie problem z DX.
"Brak procedury wejścia ..." wystapił w ddraw.dll nie d3d9.dll
Poza tym źle wklejasz pliki - biblioteki Dx'a są w C:\windows\system32
i raczej ich nie ruszaj tylko dodaj ten plik do folderu gry.
Nie ten który podał Jakub, ponieważ on jest specjalnie przerobiony pod Viste, dlatego masz "Nie znaleziono punktu wejścia procedury DdEntry10
Najprościej było by ściągnąć pełną najnowszą instalkę Dx9c
Co do binkw32.dll reistalka gry powinna załatwić sprawę.
Jeśli nie to ściągnij sam plik - wersja dodawana do gry to 1.9e lub nowszy
w C:\windows\system też może być ten plik o ile jakaś inna gra go używała. Zmień mu nazwę, zostaw tylko ten w katalogu gry.
Gra zawsze sprawdza najpierw swój główny katalog więc jeśli coś podmieniasz to tylko tam.
_________________ TrackInfo - edytor tras
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
|