nie wiem jak to ocenic, bo beatbox do mnie nie trafia. 3/10 bo nie moj klimat
teraz coś starszego do czego mam straszny sentyment. 2 utwory.
Pierwszy - RATM, zespół którego darze wielkim szacunkiem, nie nagral nigdy zlej plyty. Wiedzieli kiedy się rozpasc, do konca zachowali swoj charakter. Komercja ich nigdy nie dotknela choć swoje zarobili
RATM - Know your enemy (live); utwor ten znajduje się na DVD "The Battle of Mexico City" - piękne wydawnictwo.
I drugi - The Offspring. Czasy mojej podstawowki, genialne pierwsze albumy (poza S/T): Ignition, Smash oraz Ixnay On The Hombre.
W przeciwienistwie do RATM, ci się sku***li tak mocno, ze niechetnie przyznaje się, ze kiedyś ich sluchalem, a nagrywali przeciez świetne utwory. Przykładowo
Ode mnie coś z mojego rodzinnego miasteczka/wiochy, okolic:
Najbardziej znany:
TRANSMISSION i ich jeden z pierwszych numerów (z 6 lat temu, bo innych na necie w dobrej jakości jakoś na YouTube nie ma), wykorzystany motyw z filmu Requiem For A Dream:
http://ant90.wrzuta.pl/audio/0f5pGY4XBvx/transmission_-_requiem_for_a_dream
I Rokit:
Jeszcze jest trochę innych zespołów, ale nie chce mi się ich szukać.
A co do RATM to dla mnie oni są kiepscy i nudni. Każdy numer brzmi podobnie i w ogóle jakoś jak ich nie mogę słuchać.
sekle, bo dziwia mnie w tym topiku niektore oceny roznych ludzi, zapytam ciebe konkretnie.
jeżeli nie lubisz takich piosenek i cie usypiaja, to czemu dajesz jej 6/10 puntkow?
biorac pod uwagę, ze mamy mozliwosc dac od zera do dziesieciu punktów, wiec 11 krokow, to piatka jest dokładnie polowa, wiec taka sobie, nie dobra, ale tez nie zla.
dajac 6/10 wyrazasz, ze dla Ciebie ta piosenka jest powyzej sredniej, a jednak piszesz, ze czegoś takiego nie lubisz.
ten topik ma moim zrozumieniem taki ses, ze ludzie pokazuja, co akurat sluchaja, a inni to oceniaja. przez to poznaje się gust muzyczny użytkowników, wiec trochę wiecej o nich, niz wyniki w jakiś turniejach w grze. podsumuwujac, ma to być zabawa, która umozliwia nam dowiedziec się co nie co o nas.
jedyne co mi wpadlo do glowy, czemu dales 6/10 punktów, mimo, ze czegoś takiego nie lubisz, jest fakt, ze może oceniasz zasypiajaca muzyka posytywnie, po pomaga ci zasnac w nocy, ale watpie, ze to był powod dac jej 6/10 punktów.
odchadzac od konkretnej oceny seklego i mowiac ogolnie, fajnie by było, jakbyscie oceniali piosenki tak, jak naprawdę wam się podobaja, wiec w jedenastu krokach od 0 do 10 punktów, gdzie 0 to ostatnie dno i chce wam się zygac, a 10 maksymum, jakie mozecie sobie tylko wyobrazic.
ocenianie zbyt wysokie z powodu podobania się postowiczem przed soba poprostu mija się celem takich topikow.
sekle, bo dziwia mnie w tym topiku niektore oceny roznych ludzi, zapytam ciebe konkretnie.
jeżeli nie lubisz takich piosenek i cie usypiaja, to czemu dajesz jej 6/10 puntkow?
biorac pod uwagę, ze mamy mozliwosc dac od zera do dziesieciu punktów, wiec 11 krokow, to piatka jest dokładnie polowa, wiec taka sobie, nie dobra, ale tez nie zla.
dajac 6/10 wyrazasz, ze dla Ciebie ta piosenka jest powyzej sredniej, a jednak piszesz, ze czegoś takiego nie lubisz.
Może dał 6, bo po prostu piosenka jest dobra, ale nie lubi takich klimatów... Jego sprawa, Jego system oceniania.
Jakub napisał:
odchadzac od konkretnej oceny seklego i mowiac ogolnie, fajnie by było, jakbyscie oceniali piosenki tak, jak naprawdę wam się podobaja, wiec w jedenastu krokach od 0 do 10 punktów, gdzie 0 to ostatnie dno i chce wam się zygac, a 10 maksymum, jakie mozecie sobie tylko wyobrazic.
ocenianie zbyt wysokie z powodu podobania się postowiczem przed soba poprostu mija się celem takich topikow.
Hmm, to dlaczego czasami (a raczej często) Jakub nie oceniasz w ogóle utworu powyżej twojego postu. Tutaj dopiero w ogóle nie ma sensu taki post.
Iam - W numerze hip-hopowym nie było nic z Clinta Mansella, tylko w linku wyżej ... .
O, całkiem fajne, w niektórych momentach takie Mansonowate co mi się bardzi spodobało ogolnie: 8/10
a teraz ode mnie gwozdz programu jak dla mnie muzyka powalajaca na kolana oraz powodujaca opad szczeki zwlaszcza na koncertach w dobrej filhramonii czy w starych (tadam!) kosciolach wykonane przez dobre chory:
ps. proszę poczekac az się zaladuje bo niektorzy moga miec problemy
ps2: daje skladanke bo wszystkie utwory razem wziete by trwaly z parę godzin sam koncert Carmina Burana 1:11:11 _________________