Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
P4G ziomq
Doświadczony driver
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 17:16 Temat postu: Players 4 player, czyli proba sfinansowania Hacka |
|
|
Udało się rozszyfrować prawdziwe intencje Hacka.
Nie mam zadnych wątpliwości, co do oszustwa ze strony hacka dlatego zdecydowalem się na publikacje postu. (zeby takie były bym się wstrzymal).
Przejde do konkretów.
Pozorną intencą hacka było zbieranie duzej sumy pieniedzy na nagrody Tmpl, z tej okazji hack zapodał linka do rejestracji na neobuxa, i zachecał ludzi do
klikania w celu wspolnego zbierania na nagrody. (z czasem tez na inne buxy)
Wszystko wygladalo w porzadku dopoki nie rzucil skrina z lista 600 referowanych, a na banerze pieniadze szly mizernie.
Przy tym cotygodniowo pokazywal nam statystyki, a także chwalil się ze udalo mu się przerobic konto Voyager2550(przeznaczone na nagrody) na konto Golden,
(jak się pozniej okazalo nigdy tego konta nie przerabiał na Golden).
Oto Dowod
Krotki Opis:
Na forum neobuxa mozna sprawdzic czy ktos jest posiadaczem konta Golden jeśli wypowiadał się w jakims temacie,
sprawdzone zostało konto Voyager2550, i nic tam nie ma(dla przypomnienia okres trwania Goldena
jest bardzo długi wiec nie moglo się ono tak szybko przedawnić).
Link:
http://www.neobux.com/forum/?frmid=35&tpcid=28665
Warto dodac ze prywatne konto hacka, czyli motorek ma Golden, dodam ze napisal on posta na forum wiec dało się to sprawdzić.
Link:
http://www.neobux.com/forum/?frmid=35&tpcid=68963
Porownac mozna zarobki obu kont zeby wzbogacic ogólną analizę tematu:
"Motorek" (prywatne konto Hacka):
Earned: $1459.93 (okolo 4400zl obrotu, dodam ze na koncie może być trochę mniej bo to jest pokazana sumka wraz z inwestycjami,
prawdopodobnie hack przeznaczal kase z tmpl i innych buxow na kupowanie refkow do swojego prywatnego konta, codziennie dochodzi nie mała sumka)
Balance: $11.26
Referrals: 208
"Voyager2550" (konto na nagrody w tmpl):
Earned: $90.34 (okolo 270zl obrotu)
Balance: $8.54
Referrals: 32
Na nagrody Irredowi wreczyl 65$ czyli okolo 190zl (parę miesiecy zbierania) i taką "wielką" sume do podziału mamy na nagrody dla osob ze sceny tmpl.
Kolejnym dowododem ze hack to motorek jest fakt ze reklamowal na forum neobuxa inne buxy, zapodawał na priv linki do nich,
akurat tak się składa ze jedna z osob udostepniła nam screena
O to dowód:
http://img338.imageshack.us/i/pmhack.png/
Warto tez dodac ze hack niechetnie dzielil się pieniedzmy gdy poprosilem go o małą pozyczkę(0.5$) jego gadu milczało.
Jako ciekawostke podam ze na stronie tmpl w temacie "Statystyki Neobux" Hack zaszyfrował reflink do swojego konta "motorek" i podał jako reflink
do konta "Voyager2550" tego co miał na nagrody.
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=6615&start=375 - temat Statystyki Neobux
http://www.neobux.com/?rh=6D6F746F72656B
6D6F746F72656B - jest to zaszyfrowana nazwa "motorek" czyli reflinku to konta Hacka
6D 6*16+13=109 m
6F 6*16+15=111 o
itd itd
Nie trzeba być =VND= () by to rozkminic, wystarczy spojrzec na tablice znakow ASCII
Warto tez dodac ze hack niechetnie dzielil się pieniedzmy gdy poprosilem go o małą pozyczkę(0.5$) jego gadu milczało, mimo ze obiecywal zwrot pieniedzy za klikanie(refbank)
Jakby nikt się nie domysłił to ten proceder by trwal, a Hack by kokosy zarabial na naiwnosci
klikajacych, pewnie i tak będzie bo już ma co inwestowac.
Hackowi zyczymy wysokich zarobkow i willi z basenem.
PS. Nic co napisalem nie jest zmyslone, jest to prawda, nie mam zamiaru nikogo bezpodstawnie oczerniać.
Jak dla mnie wystarczylo po prostu powiedziec, ze chce brac jakiś procent za inicjatywe.
Ale nie, chciał się nachapac jak najwiecej naszym kosztem.
Hack, na przyszlosc jak będziesz coś wkrecal na forum to pomysl, bo ludzie mysla trochę
ziomq
Powrót do góry |
|
|
muck
Doświadczony driver
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 17:18 Temat postu: |
|
|
wszystko się zgadza Ziomq
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
envy
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 17:50 Temat postu: |
|
|
niezly przekret hack
gratuluje pomyslu na obrobienie tmpl i gratuluje ziomq'owi ujawnienia tego
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|GT| tomerq
Zaczyna szaleć na ulicach
Ostrzeżeń: 1 Posty: 352
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» Mtik333
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
«RH» rugger
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
muck
Doświadczony driver
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 17:59 Temat postu: |
|
|
hehe Mtik333 zobacz napisalismy ze 1400$ ponad ma na swoim super koncie :d
dla Krolika powinnien Hack odpalic 10x tego co Krolik zarobil
Keep click haha :d
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Psik
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 2 Posty: 968
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kudlaty
Jeździ konno
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 18:11 Temat postu: |
|
|
Hack nic nie powie pewnie bez ADWOKATA
Buahah jednak korupcja dopada wszystkich .
Jest to kolejny przykład ludzkiej chciwości .
Pluje w twarz ludziom tego pokroju chociaż obcy jest mi smak zawiści .
_________________ "Jebać Biedę"
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
ksdfan
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
Sebik
Gangsta Mapper
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 1 Posty: 772
|
|
Powrót do góry |
|
|
Kusiu
Samochodowy prawiczek
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] szopek
Lubi ostrą jazdę
Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 18:46 Temat postu: |
|
|
muehehehhehe dobre ^^
Ostatnio zmieniony przez [POL] szopek dnia 19 lipca 2009, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
CraDleS
Użytkownik zbanowany Ostrzeżeń: 5 Posty: 269
|
|
Powrót do góry |
|
|
DameK
Ostrzeżeń: 2 Posty: 255
|
|
Powrót do góry |
|
|
#p~S* h0lus
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 987
|
|
Powrót do góry |
|
|
KD Maciuś
Lubi ostrą jazdę
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1669
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 19:30 Temat postu: |
|
|
Jak się cieszę, że mi się nie chciało klikać ;e
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] hack
Team Poland
Pochwał: 2 Posty: 1225
|
|
Powrót do góry |
|
|
muck
Doświadczony driver
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 19:45 Temat postu: |
|
|
no dlatego wszystko przeanalizowalismy zeby miec pewność ze przekret pierwszej wody,
wszystko sprawdzilismy i to co jest tu napisane jest prawdą, nie ma zadnej watpliwosci, zobaczcie posty hacka pełno w nich fałszu tak podniecał się tym zbieraniem,
w wiekszosci jego postow o buxach, pełno jest fałszu z jego strony,
jedyne co prawdziwe to jego reflinki
Psikuta napisał: |
idealnie wszystko zaplanowane :p - podziwiam Hack :F tylko, jak ominąłeś blokade 1 konto na 1 IP ??:> |
jeśli chodzi o pytanie z IP, to bardzo proste, wystarczy ze ma jakiegoś kolege i odpala mu działke,
może tez miec drugi komputer np laptopa i ciagnac neta przez wifi od sasiada ;], ja tak mam
sasiada ze stałym ip,
przypomina mi to trochę strategie Rydzyka, zebrac grupe nieswiadomych ludzi i potem łoic na nich kase, a jak dają to dobrze,
ale jak poproszą o pomoc tak jak Ziomq, to wtedy nie ma odezwu
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] hack
Team Poland
Pochwał: 2 Posty: 1225
|
Wysłany: 18 lipca 2009, 19:52 Temat postu: Re: Players 4 player, czyli proba sfinansowania Hacka |
|
|
ziomq napisał: |
Udało się rozszyfrować prawdziwe intencje Hacka.
Gratulacje, lecz nie w tym rzecz.
Nie mam zadnych wątpliwości, co do oszustwa ze strony hacka dlatego zdecydowalem się na publikacje postu. (zeby takie były bym się wstrzymal).
Ok, czytam dalej.
Przejde do konkretów.
Ok...
Pozorną intencą hacka było zbieranie duzej sumy pieniedzy na nagrody Tmpl, z tej okazji hack zapodał linka do rejestracji na neobuxa, i zachecał ludzi do
klikania w celu wspolnego zbierania na nagrody. (z czasem tez na inne buxy)
Dokładnie, inne buxy, dla tych co chcieli więcej buxować, niektórym się to podobało, niektórym nie. Kto chciał to się rejestrował.
Wszystko wygladalo w porzadku dopoki nie rzucil skrina z lista 600 referowanych, a na banerze pieniadze szly mizernie.
Z którego banneru ? Na voyager2550 są dalej, WY klikacze !!, a że dostałem konto motorek za 3 dychy to zmieniłem link do motorka żeby tam się reszta rejestrowała. Proste !
!!
Przy tym cotygodniowo pokazywal nam statystyki, a także chwalil się ze udalo mu się przerobic konto Voyager2550(przeznaczone na nagrody) na konto Golden,
(jak się pozniej okazalo nigdy tego konta nie przerabiał na Golden).
Oczywiście, że przerabiałem !! na motorku jest odnowione konto golden, inaczej tych pieniędzy bym nie uzbierał. Jeżeli bym zapłacił na voyager2550, to zdecydowanie za poźno bo 20 osób z 60 już nie klikało, a na motorku było aż 300 poleconych wypożyczonych i 30 osób z linka - wszyscy aktywni. Dlatego zmieniłem reflink na motorek.
Oto Dowod
Krotki Opis:
Na forum neobuxa mozna sprawdzic czy ktos jest posiadaczem konta Golden jeśli wypowiadał się w jakims temacie,
sprawdzone zostało konto Voyager2550, i nic tam nie ma(dla przypomnienia okres trwania Goldena
jest bardzo długi wiec nie moglo się ono tak szybko przedawnić).
J/W napisałem.
Link:
http://www.neobux.com/forum/?frmid=35&tpcid=28665
Warto dodac ze prywatne konto hacka, czyli motorek ma Golden, dodam ze napisal on posta na forum wiec dało się to sprawdzić.
Link:
http://www.neobux.com/forum/?frmid=35&tpcid=68963
Porownac mozna zarobki obu kont zeby wzbogacic ogólną analizę tematu:
"Motorek" (prywatne konto Hacka):
Earned: $1459.93 (okolo 4400zl obrotu, dodam ze na koncie może być trochę mniej bo to jest pokazana sumka wraz z inwestycjami,
prawdopodobnie hack przeznaczal kase z tmpl i innych buxow na kupowanie refkow do swojego prywatnego konta, codziennie dochodzi nie mała sumka)
Balance: $11.26
Referrals: 208
jeżeli motorek to moje prywatne konto to się mylisz. :-)
"Voyager2550" (konto na nagrody w tmpl):
Earned: $90.34 (okolo 270zl obrotu)
Balance: $8.54
Referrals: 32
Widać ile refów zostało... A i bardzo dobrze że zaznaczasz 270 zł obrotu. Teraz powiedz ile kosztuje wypożyczenie 100 poleconych i pomyśl ile tak naprawdę zostaje kasy.
Na nagrody Irredowi wreczyl 65$ czyli okolo 190zl (parę miesiecy zbierania) i taką "wielką" sume do podziału mamy na nagrody dla osob ze sceny tmpl.
Jak chcesz to po prostu dołożę się ze swoich dla zaspokojenia twoich potrzeb !! Pisałem do Reda - nie odpisuje na gg od miesiąca.
Kolejnym dowododem ze hack to motorek jest fakt ze reklamowal na forum neobuxa inne buxy, zapodawał na priv linki do nich,
akurat tak się składa ze jedna z osob udostepniła nam screena
No i dobrze widać właśnie, że motorek to nie moje prywatne konto !! I od początku nie było moje !! nigdy !! zawsze uzywam nazwy HACK i PGSHACK !!
O to dowód:
http://img338.imageshack.us/i/pmhack.png/
Warto tez dodac ze hack niechetnie dzielil się pieniedzmy gdy poprosilem go o małą pozyczkę(0.5$) jego gadu milczało.
0,5 $ ? Masz może na PayPal albo AlertPay zweryfikowane konto ? To ci nic nie da bo nie zapłacisz na żadnym buxie bez weryfikacji, chyba, że tak jak na neobuxie mozesz napisać do Admina i on Ci powie co dokładnie robić, już kiedyś tak miałem.
Jako ciekawostke podam ze na stronie tmpl w temacie "Statystyki Neobux" Hack zaszyfrował reflink do swojego konta "motorek" i podał jako reflink
do konta "Voyager2550" tego co miał na nagrody.
http://tmpl.info/forum/viewtopic.php?t=6615&start=375 - temat Statystyki Neobux
http://www.neobux.com/?rh=6D6F746F72656B
6D6F746F72656B - jest to zaszyfrowana nazwa "motorek" czyli reflinku to konta Hacka
6D 6*16+13=109 m
6F 6*16+15=111 o
itd itd
Nie trzeba być =VND= () by to rozkminic, wystarczy spojrzec na tablice znakow ASCII
Brawo !! naprawdę widzę że się troszczysz o scene i bardzo dobrze !! :-)
Warto tez dodac ze hack niechetnie dzielil się pieniedzmy gdy poprosilem go o małą pozyczkę(0.5$) jego gadu milczało, mimo ze obiecywal zwrot pieniedzy za klikanie(refbank)
Było już wyżej widzę że mi to wytykasz :-P
Jakby nikt się nie domysłił to ten proceder by trwal, a Hack by kokosy zarabial na naiwnosci
klikajacych, pewnie i tak będzie bo już ma co inwestowac.
Jak chcesz to przejmij dowodzenie nad tym wszystkim. Naprawdę nie jest fajnie jak się to wszystko słyszy.
Hackowi zyczymy wysokich zarobkow i willi z basenem.
Dziękuje, może kiedyś się dorobię prawdziwą uczciwą pracą na to !
PS. Nic co napisalem nie jest zmyslone, jest to prawda, nie mam zamiaru nikogo bezpodstawnie oczerniać.
Jak dla mnie wystarczylo po prostu powiedziec, ze chce brac jakiś procent za inicjatywe.
Ale nie, chciał się nachapac jak najwiecej naszym kosztem.
Hack, na przyszlosc jak będziesz coś wkrecal na forum to pomysl, bo ludzie mysla trochę
ziomq |
FINITO.
(Dodano Sob Lip 18, 2009 8:56 pm)
Pfff... Jak czytam te resztę waszych komentarzy to aż się rzygać chce...
Dzięki ludzie. !! Naprawdę.
Nawet nie wiecie jak jestem z was dumny jak piszecie tutaj o mnie. Nic dodać nic ująć.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|