Dołączył: 04 Maj 2007 Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 09 lipca 2009, 18:50 Temat postu: Penspinning
a dziś dzieci opowiem wam o moim drugim hobby
Jest to krecenie długopisem => penspinning. Całkiem fajna zajawka w szkole, na lekcjach, na przerwach. Kolega rok temu we wrzesniu mnie przekabacił i już trochę kręce :}
Penspinning narodził się w Japonii, studenci nudzili się na wykładach i wymyślili ten sport, sztukę
Co do mistrzostw to Polski były tylko 1 raz, wygrał je Rarka. A Mistrzostwa Świata były 2 razy, w tym roku nie udało się nic znaczącego osiągnąc, ale rok wcześniej Polska zajęła 3 miejsce.
Polskie forum/portal traktujący o penspinningu znajduje się pod adresem: www.penspinning.pl
Film promujący Polaków i nasz board:
Najlepsze w penspinningu jest to, że każdy może kręcić. Na początek wystarczy ołówek z 2 gumkami. Jak już się w to wejdzie warto zakupić bardziej znane modyfikacje dlugopisow, ale to już kosztuje (najmniej 15 zl). Najdrozsze mody dochodzą do 100 zl.
Dobre w penspinningu są także meetingi (spotkania) penspinnerów. Praktycznie w każdym dużym mieście są jacyś. Na ostatnim warszawskim meetingu (na ktorym byłem) było jakieś 40 osob
Ja powiem tylko tyle że bawiłem się w to przez pół roku nawet mi wychodziło Thumbaround Normal, Thumbaround Reverse ,Shadow , (Sonic Normal Revers) mi nie wychodził i inne jakieś już nie pamiętam nazw ale nawet filmik miałem nakręcić. A moja przygoda z penspinningiem zaczęła się dzięki kumplowi który wkręcił mnie w to ;p . Oto jego jeden z lepszych filmików :
http://www.youtube.com/watch?v=j1YIRp1zjTE&feature=channel_page _________________
jak ogladam te filmy to jestem pelen podziwu dla was
efektownie to wyglada
prubowalem coś zrobić z olowkiem ale na pierwszym obrocie albo mi wypadl albo się "zakleszczyl" miedzy palcami
Mój ziomek trenuje penspinning, od około roku Raz na chemii jak próbowałem Thumbaround ołówkiem, to dźwięk wkurzał panią, wezwała mnie i kolegę (on też to ćwiczył) do odpowiedzi i po lasce _________________ Już użytkowników zobaczyło ten podpis.
Enfi, nagrał byś w końcu swój filmik :p _________________ Człowiek banda
Jak to mawiali starożytni Egipcjanie o grze na gitarze - "Dopiero kiedy szarpniesz strunę na pełnej kurwie, z full pierdolnięciem, poczujesz 100% Szatana"
Dołączył: 28 Mar 2006 Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552 Skąd: San Jose, California
Wysłany: 10 lipca 2009, 15:51 Temat postu:
Master napisał:
Mój ziomek trenuje penspinning, od około roku Raz na chemii jak próbowałem Thumbaround ołówkiem, to dźwięk wkurzał panią, wezwała mnie i kolegę (on też to ćwiczył) do odpowiedzi i po lasce
ze tez ja nie mialem takiej babki z chemi co przy odpowiedzi laske robila ....