Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
[POL] oddowicz
Team Poland
Ostrzeżeń: 1 Posty: 979
|
|
Powrót do góry |
|
|
Siekierka
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G Kinguś
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 6 Posty: 2032
|
|
Powrót do góry |
|
|
cobham
Gangsta Mapper
Ostrzeżeń: 2 Posty: 546
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jack Bauer
Moderator
Ostrzeżeń: 1 Posty: 1146
|
|
Powrót do góry |
|
|
=HornET=
Pirat drogowy
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
1. 9 kompania (rosyjski film o wojnie w afganie. Jest chyba w kawałkach na youtube.)
2. Chłopaki nie płaczą.
3. Helikopter w ogniu.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Manek
Zaczyna szaleć na ulicach
|
|
Powrót do góry |
|
|
macchn
Jeździ konno
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 18:02 Temat postu: |
|
|
1.Bylismy Zolnierzami
2,Szeregowiec Ryan
3.Misja
4.FOrrest Gump
5.Maly budda
6.Kundun
7.Good Morning,Vietnam
8.Zielona mila
9.Cast away -Poza swiatem
10.Absolwent
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
khorinis
Doświadczony driver
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G tyta
Ostrzeżeń: 4 Posty: 481
|
|
Powrót do góry |
|
|
wiśnia
Doświadczony driver
Ostrzeżeń: 2 Posty: 210
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 18:15 Temat postu: |
|
|
zdecydowanie najlepsze filmy w historii, to 3 czesci władcy pierścieni.
_________________ łapie chwile te słodziutkie... choć krótkie.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
Pradziad żuli - żywa legenda
Ostrzeżeń: 15 Posty: 4774
|
|
Powrót do góry |
|
|
cobham
Gangsta Mapper
Ostrzeżeń: 2 Posty: 546
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 18:54 Temat postu: |
|
|
Jakub napisał: |
@cobham
lost highway i pi tez bardzo lubie.
a jak ci się podobal inland empire? |
tak jak jestem wielkim fanem filmow Lyncha, tak Inland Empire nie trawie. Zawiodlem się na tym filmie, zbyt długi (3h sick!), fabula za bardzo zagmatwanam, jeśli w ogole jakas tam jest, mógl chociaż zaciekawic widza poszczegolnym scenami, a tu nic do ogladania :/ Mozna by na sile szukac jakiegoś przekazu, ale no wlasnie - na sile. Dobre jest to, ze chociaż probuje czegoś nowego. Sam w jednym z wywiadów powiedzial, ze w tym filmie zrobil najwiekszy uzytek z kamer cyfrowych, dzięki jej malym gabarytom mógł filmowac osoby z bardzo bliska, skupiac się na detalach. Wyszla niezla schiza.
Film jest klimatem podobny to jego krótkometrazowych filmow, lecz w przeciwienstwie do nich na Inland Empire nie mozna się skupic od poczatku do konca. poniżej moich oczekiwan
A Ty jak go odebrales?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 19:52 Temat postu: |
|
|
cobham napisał: |
Jakub napisał: |
@cobham
lost highway i pi tez bardzo lubie.
a jak ci się podobal inland empire? |
tak jak jestem wielkim fanem filmow Lyncha, tak Inland Empire nie trawie. Zawiodlem się na tym filmie, zbyt długi (3h sick!), fabula za bardzo zagmatwanam, jeśli w ogole jakas tam jest, mógl chociaż zaciekawic widza poszczegolnym scenami, a tu nic do ogladania :/ Mozna by na sile szukac jakiegoś przekazu, ale no wlasnie - na sile. Dobre jest to, ze chociaż probuje czegoś nowego. Sam w jednym z wywiadów powiedzial, ze w tym filmie zrobil najwiekszy uzytek z kamer cyfrowych, dzięki jej malym gabarytom mógł filmowac osoby z bardzo bliska, skupiac się na detalach. Wyszla niezla schiza.
Film jest klimatem podobny to jego krótkometrazowych filmow, lecz w przeciwienstwie do nich na Inland Empire nie mozna się skupic od poczatku do konca. poniżej moich oczekiwan
A Ty jak go odebrales? |
filmy lyncha dla mnie sa tymi filmami, przy których najwiecej mysl roznych rodzajow leci mi przez glowe. do tego sa to bardzo ciekawe mysle, za ktore dziekuje rezyserowi, ze mi je dal pomyslec.
nie chodzi mi tyle o mysle, ktore maja do roboty z tym co się dzieje w filmie, ale raczej takie ogolno filozoficzne mysle.
ciężko mi to wytlumaczyc po polsku, mam nadzieje, ze rozumiesz, o co mi chodzi.
niestety zaden z moich kolegow, u których jest mi ich zdanje o filmie wazne, nie polecil mi tego filmu. nie chciałem sobie wiec zepsuc opinii o lynchu i poprostu zbojkotowalem inland empire do tej pory.
apropos: jak chodzi o wyjazdy myslen w sfery filosoficzne przy ogladaniu filmow, to kieslowskigo trzy kolory: czerwony (three colors: red, mam nadzieje, ze nie myle tytulu) zrobil na mnie podobne wrazenie, jak niektore filmy lyncha.
no i o dziwo film z calkiem innej beki "groundhog day", komedia z bill murray, tak samo strasznie przy 1. obejrzeniem zrobil na mnie wrazenie, ale raczej w formie smiesznej. w tym filme, charakter bill murrey przezywa jeden i ten sam dzień caly czas od nowa. jak wyszedlem z kina, przedemna i kumplen szla taka laska i zauwazylem, ze w tym momencie myslalem "e co ci tam, klapnij ja w dupsko, przeciez jutro i tak ten sam dzień znow będzie i nic się nie stanie". mialem wtedy 16 lat chyba
ciekawi mnie jeszcze cobham, czy ogladales once upon a time in america i co o nim sadzisz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 22:40 Temat postu: |
|
|
Tyta, co do Kompanii Braci: film to nie jest, tylko serial. Właśnie dlatego nie dałem go do mojej dziesiątki. Fakt faktem, najlepsze wojenne, ale niestety serial...
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G tyta
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 23:27 Temat postu: |
|
|
Jakub, co do przemyśleń, do których skłaniają naz niektóre tytuły... ogólnie najlepszym według mnie, dającym do myślenia jest Requiem dla Snu, jeśli nie widziałeś, to zobacz. Jeden z niewielu filmów, w którym wszyscy kończą źle ;> Poza tym, Źródło też jest niezłe. Co do filmu o ciągle powtarzającym się dniu, w Polsce chodził pod tytułem Dzień Świstaka i też mi się podobał
Ostatnio oglądałem też Labirynt Fauna i powiem, że bardzo mile mnie zaskoczył. Wiadomo, jak to Del Toro, połowa filmu o wojnie domowej w Hiszpanii, ale poza tym Faun, jako postać w filmie, jest dla mnie najlepiej zrobioną postacią filmową wszechczasów (nie, nie jest komputerowo!). Jeśli ktoś widział, może potwierdzić, Faun oraz gość z oczami w dłoniach wymiatają wszystko, Del Toro kolejny raz udowodnił, że jest jednym z najbardziej wizjonerskich twórców filmowych, według mnie, obok Aronowskyego :>
czyż on nie jest wspaniały?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
P4G tyta
|
|
Powrót do góry |
|
|
TRZ3CI
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
[POL] Jakub
|
Wysłany: 24 kwietnia 2009, 23:51 Temat postu: |
|
|
ogolnie do dupy z tym top 10, ani jednego filmu stanlaya kubricka nie wlozylem w nia. zdecydowanie za mało top 10.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
|