Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Pacjonek
Jeździ konno
|
Wysłany: 06 marca 2009, 22:37 Temat postu: Przeciwnicy |
|
|
W Tmuf w trybie poj. Gracza np. W kampani pokazuje się pytanie o wybranie przeciwnika np Złoty medalista, jak takie coś zrobić w edytorze tras?
_________________ Linux to sprite.Windows?PRAGNIENIE;)
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
iam
Admin Mniejszy
Ostrzeżeń: 3 Posty: 2477
|
Wysłany: 07 marca 2009, 3:58 Temat postu: |
|
|
Przejedź tą trasę w edytorze.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
envy
Osiwiał za kierownicą
Ostrzeżeń: 4 Posty: 2646
|
Wysłany: 07 marca 2009, 10:05 Temat postu: |
|
|
"weryfikacja trasy"
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Voj4k
Admin
Ostrzeżeń: 4 Posty: 1091
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pacjonek
Jeździ konno
|
Wysłany: 07 marca 2009, 10:48 Temat postu: |
|
|
Wlasnie o to chodzi ze nie wiem jak taka powtorke zrobić a potem jak ja zlaczyc i dodac do trasy:-( Thx. za szybka odp ale pisze z telefonu
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mike
Pirat drogowy
Ostrzeżeń: 1 Posty: 621
|
Wysłany: 07 marca 2009, 12:03 Temat postu: |
|
|
Za to ja znalazłem na to rozwiązanie. Oczywiście najpierw robisz powtóreczkę - jedną lub więcej. Na razie byle jaką nazwą możesz je zapisać. Wchodzisz na Edytor, Edytuj powtórkę i wybierzesz jedną z tych powtóreczek.
Jak będzie dużo ścieżek z MT to usuwasz wszystko oprócz Czas, Kamery i tego ducha. W lewym górnym rogu jest coś jak Importuj ducha i wybierzesz tą drugą powtóreczkę. Duszki nazywaj je jak chcesz + ich skiny. Później to co zrobiłeś, zapisuj ją z tą samą nazwą co trasa. Wyjdziesz z TM, idziesz tam gdzie jest to dzieło czyli w Moje dokumenty/Trackmania/Tracks/Replays/I folderek gdzie go zapisywałeś, wytnij/kopiuj to i wklejaj tam gdzie jest twoja trasa, czyli Trackmania/Tracks/My Challenges (jak to twoja trasa) albo w Downloaded (jeśli robisz oponentów nie w twojej trasie). Powiedzmy że nazwałeś tą trasę d*pa (nic do głowy lepszego nie przyszło ) I sprawdź czy w trasie jest d*pa.Challenge.gbx i przy powtórce d*pa.Replay.gbx. Jak tak, to się ciesz swoim dziełem, spradzając tą trasę. Ostrzegam, że po wczytywaniu od razu nie pokazuje ci okna do wyboru przeciwnika. A więc podczas gry Esc/Wybierz przeciwnika i wybierasz
Mała wskazóweczka: Jak je nazywasz w edytorze replayów, tak te nazwy będą widoczne w wyborze oponentów i info nad autem podczas gry.
Mam nadzieję, że nie tylko Pacjonkowi ale też innym przyda się ten poradniczek
PS: W TMO i w TMS jest coś w edytorze jak Create/Edit Ghosts (czy jakoś tak) że nie trzeba było się męczyć, tak jak to w moim poradniku. Dziwne, czemu w TM Forever nie ma takiego czegoś...
Powrót do góry |
|
|
Pacjonek
Jeździ konno
|
Wysłany: 07 marca 2009, 12:22 Temat postu: |
|
|
Na razie nie ma mnie w domu dlatego nie sprawdze ale dzięki. P.S W ustawieniach profilu w grze jest taka opja "Pokaz dostepnych przeciwnikow w trybie poj. Gracza(czy jakos tak), Corvetter może to pokaze te okno wyboru przeciwnika? Thx.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mike
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Pacjonek
Jeździ konno
|
Wysłany: 07 marca 2009, 14:34 Temat postu: |
|
|
To dziwne bo u kolegi bez problemu taki komunikat jest po ZAZNACZENIU tej opcji w swoich trasach a ma TMUF No nic jak w poniedziałek będę w domu to sam zobacze
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Mike
Pirat drogowy
|
|
Powrót do góry |