@Chybeck: Dobre ale jeszcze do tego chyba nie doszlismy
pytanie: czy da się to wyliczyc na poczatku wyliczajac ile wynosi y? ;] bo potem chyba już poradze sobie (chybaa...) ;] _________________
obliczanie y nic Ci nie da. warto zauważyć, ze x=y^2 to to samo co układ równań: y=sqrt(x) i y=-sqrt(x). zwróćcie uwagę też w jakim przedziale utworzone będzie to pole. a odpowiedz ok 2 jest bliska prawdy, ale nie satysfakcjonująca:P
całki i wszystko jasne a cobham dobrze policzył, zastosował odpowiednie wzory i co najważniejsze widział na jakim przedziale zastosować całkę oznaczoną może teraz cob wymyśli jakieś zadanie
Dołączył: 28 Mar 2006 Pochwał: 1 Ostrzeżeń: 5 Posty: 1552 Skąd: San Jose, California
Wysłany: 25 stycznia 2009, 17:43 Temat postu:
chybeck napisał:
całki i wszystko jasne a cobham dobrze policzył, zastosował odpowiednie wzory i co najważniejsze widział na jakim przedziale zastosować całkę oznaczoną może teraz cob wymyśli jakieś zadanie
jak cob pierdolnie zadanie to nas z butow wyjebie D
ja kończyłem LO na profilu matematycznym i całek nie miałem. Studiując informatykę spotkałem się z takimi zadaniami na analizie matematycznej dwa lata temu, jak byłem na 1-szym roku... _________________
Wysłany: 25 stycznia 2009, 17:51 Temat postu:
bylem klasa mat-inf, lazilem do tego durnego liceum 3 lata, g*wno mnie nauczyli, przylaze na studia finanse i rachunkowosc, mikroekonomia - pochodne... matma - pochodne ... I wielkie dzięki, wszyscy od razu wiedzieli o co chodzi a mi zajelo zanim się na lekcji skupilem i zrozumialem... jedyne z czego jestem dumny, to ze sam bez tlumaczenia po przepisywaniu z tablicy przykladow na matmie udalo mi się zakumac i to dobrze o co chodzi w pochodnych
Biada tym ktorzy po nieambitnym liceum chca isc na ambitniejsze studia _________________
Siłą sportu jest siła zespołu, lecz pięknem sportu są indywidualności...
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Idź do strony 1, 2Następny
Strona 1 z 2